Tak one działają ale przy obciążeniu tyłu i dają się regulować tylko w dół niestety
Użytkownik poolski edytował ten post 14 kwietnia 2015 - 11:14
Napisano 14 kwietnia 2015 - 11:05
Tak one działają ale przy obciążeniu tyłu i dają się regulować tylko w dół niestety
Użytkownik poolski edytował ten post 14 kwietnia 2015 - 11:14
Napisano 14 kwietnia 2015 - 11:41
Przepraszam to fakt
Napisano 14 kwietnia 2015 - 12:10
Napisano 14 kwietnia 2015 - 14:02
To kwestia regulacji ale po wymianie sprężyn i amortyzatorów tak może być, że światła uciekną - moje sporo zwiały i bez regulacji by się nie obeszło
Napisano 14 kwietnia 2015 - 14:25
Napisano 14 kwietnia 2015 - 16:46
Napisano 14 kwietnia 2015 - 22:21
Ja po obniżeniu zawieszenia też nic nie musiałem regulować są tak jak były ustawione.
Napisano 15 kwietnia 2015 - 11:15
No to ja chyba miałem obniżane ale nie jestem zwolennikiem obniżania zawieszenia na naszych super drogach PL tym bardziej, że dwa razy wychaczyłem nowym tłumikiem w krawężnik aż się rury wydechu wygięły. Dlatego wymiana tylnych sprężyn na wysokie była wskazana. I może w związku z tym sporo się światła przybliżyły ale dolna śrubka lampy trochę praktyki i jest jak trzeba (ale dokładnie spr na przyrządzie żeby nie było że polecam kręcenie i zostawienie na oko)
Napisano 15 kwietnia 2015 - 12:11
Napisano 16 kwietnia 2015 - 09:58
No to po przeczytaniu postów decyzja--wymiana sprężyn przednich na nowe (tylny sprężyny które wyjąłem z pitka miały na dole zwoje zwinięte blisko siebie a ku górze coraz bardziej oddalone od siebie - nie tak równo rozmieszczone zwoje jak w tych nowych co kupiłem
Napisano 16 kwietnia 2015 - 10:04
Jeśli masz taki opis byłbym wdzięczny za udostępnienie
wystarczy ze cos bedzie na karoserii lub zawieszeniu przestawione i przyrządem nigdy nie ustawisz dobrze - lampy nie bedą dobrze świeciły - serwisowa pięknie opisuje ustawienie i rozkład wiązki światła w Pt do ustawienia w warunkach garażowych
Jeśli masz taki opis byłbym wdzięczny za udostępnienie
Napisano 16 kwietnia 2015 - 14:03
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 16 kwietnia 2015 - 14:09
Napisano 16 kwietnia 2015 - 17:44
Witam w moim garażu na ścianie z przodu,mam narysowane linie pionowe i jedną poziomą co prawda do innego auta były ustawione. Jak włączam światła kontroluję za każdym razem. Taki tam sposób kontroli codzienne ,to co pokazał andreeas 7 ,to profesjonalny sposób i tak trzeba ustawiać .Oczywiście obowiązkowo sprawdzić ciśnienie w ogumieniu. pozdrawiam
Napisano 15 listopada 2018 - 10:23
procedura ustawiania
Witaj Andrzej.W pitku z tyłu obok sprężyn są gumowe poduszki,nigdzie nie mogę znaleźć nazwy a muszę wymienić...możesz podpowiedzieć jak one się nazywają?Pozdrawiam
Napisano 15 listopada 2018 - 15:07
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Uchwyt mocowanie tylnego drążka lewego |
Techniczny podstawowy | Bezimienny Gość.RENEGADE10_* |
|
|
|
Sprzedam części zawieszenia. |
Części do PT Cruisera | theo |
|
|