Witam wszystkich, jestem od niedawna posiadaczką PT Cruisera - jednocześnie mojego pierwszego samochodu. Od kilku tygodni pali się kontrolka "check engine", a także czasami mruga podczas jazdy. Po odpaleniu rano często silnik zaczyna drżeć, tak jakby wpadał w jakiś rezonans, ponieważ to drżenie się nasila, drży też kierownica i fotel. Ustępuje po ruszeniu i przejechaniu nawet niewielkiej odległości. Czasami powraca np. podczas oczekiwania na światłach, a potem po ropoczęciu jazdy znów znika. Samochód był już u mechanika, zapłaciłam sporo, wymieniono świece i jakieś przewody, błąd znikł, pojechałam do domu, po czym po włączeniu go rano znów działo się to samo. Znalazłam w internecie metodę kluczykową i nie pokazuje żadnego błędu, tylko "done". A jednak coś się dzieje. Proszę o pomoc, co to może być?
Dodam, że raz zdarzyło się, że ta kontrolka sama zgasła podczas jazdy i zapaliła się dopiero następnego dnia. I raz zdarzyło się, że czujnik temperatury pokazywał totalnie nieprawdziwe wartości, np. kilka dni temu pokazał -27C, kiedy temp w rzeczywistości była ok. 0C. Po kilku minutach pokazał -16C, -6C, aż w końcu poprawnie 0C. Nie wiem, czy ma to związek z tą usterką.
Użytkownik agania edytował ten post 03 February 2017 - 15:09