Witam wszystkich.
nazywam się Michał, jestem z Wrocławia i wraz z moją Żoną użytkujemy PT. Chcę na wstępie podziękować Wam wszystkim użytkownikom tego forum, gdyż Wasze posty/informacje pomogły mi odnaleźć się w świecie PT.
Nasze Auto to: niebieski PT, 2002 rok, silnik 2.2 CRD, manualna skrzynia, bez modyfikacji.
Wyróżnia się tym, że ma założony spoiler nad klapą w kolorze nadwozia oraz pomalowane lusterka w kolorze nadwozia.
Oprócz tego cechuje się tym, że nie działają halogeny, nie działa centralny zamek w klapie i jeszcze kilka małych usterek, które chciałem naprawić zaraz po zakupie, ale z braku garażu i braku czasu nie zostały naprawione. Tak to jest, jak się czegoś nie zrobi przy zakupie, to się zrobi przy sprzedaży.
Historia:
Moja przygoda z PT rozpoczęła się dokładnie w 09.2012 kiedy z uwagi na powiększenie się rodziny potrzebowałem większego auta. Generalnie byłem nastawiony sceptycznie ale po namowie Żony i przejechaniu się postanowiłem spróbować. (Nasze poprzednie auto kupowaliśmy dokładnie w ten sam sposób i się nie zawiodłem).
Od zakupu przejechane około 30 tyś km i oprócz rzeczy serwisowych (oleje, klocki, itp.) nic się nie dzieje. PT sprawia ogromną przyjemność z jazdy! trasa czy miasto nieważne - tym autem po prostu lubi się jeździć.
Szczególnie chwalę sobie wyposażenie, które ułatwia podróżowanie z dzieckiem: składany przedni fotel (= przewijak) oraz usztywnioną półkę bagażnika (= podwójny bagażnik).
Oby tak dalej !
Pozdrawiam