Wymiana filtra kabinowego - instrukcja.
Bezimienny Gość.filipos_*
Napisano 07 September 2008 - 12:06
może nie jest to "mega" problem ale zaczyna brzydko pachnieć w kabinie i to dosyć mocno,
wszystkie śmieci i stare skarpetki wyrzuciłem:)
zatem mam pytanko jak wymienić filtr kabinowy,gdzie się dokładnie znajduje?
może lepiej sobie odpuścić i nie wymieniać samemu....
proszę o rady
pozdrawiam
Bezimienny Gość.Anonymous_*
Napisano 07 September 2008 - 12:28
Napisano 10 September 2008 - 08:58
generalnie ten spray moge polecić bo działa od razu i to można zrobić ad hoc

Napisano 13 September 2008 - 22:35
Napisano 14 September 2008 - 09:33
Fakt jest nieosłonięty z zewnątrz a w dodatku w bliskim sąsiedztwie zbiorniczka płynu do spryskiwaczy. Wystarczy lekkie zawachanie i będę dość długo go czuć. Ale ja lubie ten zapach.
Napisano 14 September 2008 - 09:56
Otóż kazdy z nas ma klime dziala ona tak ze parownik ktory jest pod deską rozdzielczą z chwilą włączenia klimy parownik sie oszrania a wentylator dmucha nam zimne i mroźne powietrze. Zazwyczaj jest tak ze dojeżdzamy do celu wyłączamy auto i idziemy sobie - to jest właśnie błąd!! Dlaczego - przy temperaturze dodatniej szczególnie +20 lub wiecej gdy stajemy nasz parownik zaczyna sie rozmrażac dlatego pod autem jest zawsze woda a parownik jest mokry i nadal wilgotny do tego temperatura otoczenia i w lamelach parownika gromadzi sie pleśń i grzyb - dlatego później tak nie ladnie pachnie.
pozbyciem sie choc czesci tego syfu z parownika jest mozliwe - Gdy uzywacie klime dojezdzając do celu przełączcie pokretło z klimy na zwykly nawiew powietrze nadal bedzie leciec zimne a parownik zaczyna sie rozmrazac i osuszac nie nachodzi nowymi bakteriami a to co juz na nim sobie żyje zostaje wydmuchiwane (tylko gdy topnieje parownik). Nadmuch proponuje puszczać na nogi.
Bezimienny Gość.arturczerniak_*
Napisano 09 January 2009 - 21:00

Napisano 09 January 2009 - 21:06
Napisano 10 January 2009 - 01:05
Może ktoś wyrzucił kiedyś filtr, dlatego go nie widzisz. Musi być.ja w zaden sposob nie potrafilem go wsadzic ?!
Bezimienny Gość.arturczerniak_*
Napisano 10 January 2009 - 10:29
Napisano 17 April 2009 - 22:43
Napisano 19 April 2009 - 11:04

Napisano 22 June 2009 - 16:05

Skąd mam wytrzasnąć taki plastik jak na tej fotce, bo filtr juz mam a w opisie z linku w drugim poście nic na temat cudownej zmiany plastików nie pisze ...

Napisano 22 June 2009 - 16:33
arturczerniak, mam tak samo jak ty nic tylko wielka dziura ale byłem w aso w szczecinie i tam sie dowiedziałem że niekture PT nie maja filtra kabinowego. pozdro
taka sama wiesc uslyszalem
Napisano 22 June 2009 - 17:02

Tak to ma wyglądać
[img][img]http://img146.imageshack.us/img146/5783/46d91.jpg[/img] [/img]
Napisano 22 June 2009 - 17:06
Napisano 23 June 2009 - 06:14
Bezimienny Gość.lolas2007_*
Napisano 24 June 2009 - 23:20
Bezimienny Gość.konrados_*
Napisano 14 July 2009 - 21:32
Pozwolę sobie dołączyć do dyskusji. Jutro jadę na odgrzybianie i wymianę płynu w klimie. Zastanawiałem się czy w moim samochodziku jest filtr kabinowy i dzwoniłem nawet na serwis. Powiedzieli mi że generalnie na rynek amerykański PT wychodziły bez filtra kabinowego. Rozebrałem więc dziś mój samochodzik i nie mam filtra. Czynności te wykonałem bez wskazówek z forum i dlatego mam dodatkowe pytania. Z tego co widzę na zdjęciach to ten filtr jest nakładany na otwór (równolegle do podłoża)gdzie powietrze jest zasysane, natomiast jak włożyłem rękę do środka to tam też jest jakiś filtr tyle że jest on ułożony prostopadle do podłoża czyli jakby pionowo. Tak więc mam pytanie co to jest za filtr i czy też się go wymienia? Z postu wynika że ten plastik na filtr (jeśli nie występuje także trzeba zakupić - dobrze zrozumiałem?
pzdr
Napisano 23 July 2011 - 17:58