Witam,
czy żarówki mijania mogę wymienić bez użycia podnośnika i zdejmowania koła? Jeżeli tak to proszę o radę jak zrobić to najlepiej? próbowałem znaleźć na forum ale bezskutecznie.
Pozdrawiam
Leszek
Napisano 10 December 2015 - 16:56
Witam,
czy żarówki mijania mogę wymienić bez użycia podnośnika i zdejmowania koła? Jeżeli tak to proszę o radę jak zrobić to najlepiej? próbowałem znaleźć na forum ale bezskutecznie.
Pozdrawiam
Leszek
Napisano 10 December 2015 - 17:10
Tak, skręcasz koło tak żeby móc włożyć rękę, zdejmujesz zaślepkę i masz dostęp do żarówki. Nie musisz nic podnosić ani zdejmować koła.
Napisano 10 December 2015 - 17:20
Wielki dzięki
Zarówka oczywiście h7 z normalnym mocowaniem (bo z tyłu kierunkowskazy były unikatowe) i pewnie lepiej wymienić dwie?
Napisano 10 December 2015 - 20:14
Zwykła H7. Ja wymieniam po jednej zawsze. Jak świeci to po co wymieniać? Kup sobie jedną na zapas i wymienisz sobie jak się spali.
Napisano 14 May 2016 - 18:03
a jak wygląda regulowanie przednich lamp? jest na jakiś imbus czy jakoś tak patrzyłem na szybkości ale nie wypatrzyłem nic
Napisano 14 May 2016 - 18:14
a jak wygląda regulowanie przednich lamp? jest na jakiś imbus czy jakoś tak patrzyłem na szybkości ale nie wypatrzyłem nic
Regulacja jest na imbus, szukaj otworów w dolnej linii reflektorów.
Napisano 14 May 2016 - 18:57
Napisano 14 May 2016 - 19:39
Tak, skręcasz koło tak żeby móc włożyć rękę, zdejmujesz zaślepkę i masz dostęp do żarówki. Nie musisz nic podnosić ani zdejmować koła.
Tak jest jeśli masz oryginalne nadkola. Jeśli masz zamienniki na wkręty, wygodniej jest podnieść przód na skręconych kolach.
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Kierunkowskazy Przód !? |
Techniczny podstawowy | button |
|
![]()
|
|
wymiana rozrządu 2,0 rok 2002![]() |
Techniczny podstawowy | Bezimienny Gość.Mac PiT_* |
|
![]()