a co sądzicie o tym cabrio?
http://allegro.pl/ch...5.html#imglayer
Po rozmowie wiem od sprzedawcy, że: Używa tego Pitka jego córka od 2 lat. Poprzedni właściciel zamontował instalację gazową w 2012r. więc jeździ z gazem już 4 rok. Rok temu wymieniał "gumy" przy zawieszeniu i olej. Twierdzi że chodzi równo sprawnie i nie ma z autem problemów.
A teraz co mnie niepokoi po danych z VIN (umieszczam komplet informacji poniżej):
1. Sprzedawca twierdzi, że auto ma 220KM i tak ma wpisane w dowodzie rejestracyjnym, (nie wie, że to GT mają 223KM, ale to mniej istotne, twierdzi, że na pewno tyle ma bo miał kiedyś Pitka 150KM i był słabszy dużo od tego).
2. Tymczasem alufelgi są od silnika o mocy 150KM i taką właśnie moc podaną ma auto wg producenta po VIN
3. Miał w USA zdarzenie, niezbyt wielkie. Uderzenie w bok kierowcy. Efekt widać na poniższych fotkach. Dziś po zdarzeniu ani śladu (sprzedający twierdzi, że mogło być, ale on o tym nie wiedział. Możliwe)
4. Pytanie czy sądzicie, że Pitek mógł przejść jeszcze jeden dzwon w Polsce po czym wymienił ktoś i silnik i drzwi...? Pomimo pierwotnego dzwonu w USA....
5. Na drzwiach i pasażera i kierowcy nie ma naklejek oryginalnych (w ich miejscy jakieś naklejki młodej pary (chyba kiedyś ktoś nim woził nowożeńców), a na tyle brak znaczka GT.
6. Silnik w dowodzie rejestracyjnym jest 2,4L o mocy 223KM
7. Listwy dolne boczne czarne, były takie? że nie lakierowane?
8. Ogólnie sprzedawca miły, życzliwy, ale mało wie o sprzedawanym egzemplarzu po za tym jeżeli mu wierzyć że przez 2 lata nie miała jego córka z nim problemów.
Podpowiedzcie, co myśleć, o co zapytać....
A może ktoś z Was ma blisko do Solca Zdrój (sprzedawca mówi że to między Krakowem a Sandomierzem (jeżeli dobrze pamiętam). Jakby ktoś z forumowiczów zerknął i stwierdził, że auto warte uwagi, to wsiadam i jadę je kupić. (auto dla Żony, a 223KM dla mnie )
sprawdziłem raporty po VIN:
I jest kilka nieścisłości powiedzcie co o tym sądzicie, na co uważać, co sprawdzić, a czego się nie czepiać...
Model:
PT CRUISER
Rok produkcji:
2004
Rok modelowy:
2005
Silnik:
ENGINE - 2.4L I4 DOHC 16V TURBO
Skrzynia biegów:
4 SPEED AUTOMATIC 41TE
Wersja modelowa:
PT
Seria:
PREMIUM (TOURING)
Linia:
CHRYSLER
Typ nadwozia:
2 DOOR CONVERTIBLE
Marka:
CHRYSLER
Wersja:
TOURING EDITION
Typ nadwozia:
CONVERTIBLE
Liczba drzwi:
2
Liczba miejsc:
4
Klasa pojazdu:
COMPACT CAR
Typ pojazdu:
PASSENGER CAR
Miejsce montażu:
TOLUCA (MEXICO)
Suma kontrolna:
POPRAWNA
Kod silnika:
EDT
Układ silnika:
INLINE ENGINE
Typ silnika:
L4
Głowica silnika:
SOHC
Liczba zaworów:
16
Ilość cylindrów:
4
Pojemność skokowa:
2501 CM3
Pojemność skokowa:
153 CID
Pojemność nominalna:
2.5 L
Moc:
150 HP
Moc:
112 KW
Charger_(turbo/super/diesel):
Y
Rodzaj paliwa:
PETROL
Emisja spalin:
FEDERAL (US) TIER 2, BIN 8
Napęd:
FWD
Układ sterowniczy:
LHD
Rodzaj skrzyni biegów:
AUTOMATIC
Liczba biegów:
4
Historia uszkodzeń
Ta sekcja zawiera historię wypadkową pojazdu.
Przebiegi pojazdu
Ta sekcja zawiera informacje o znanych przebiegach pojazdu.
#
Data
Przebieg
1
2005-04-15
16528 mi km
Historia internetowa
Ta sekcja zawiera dane o pojeździe zebrane z Internetu.
Pojazd wystawiony na aukcji pojazdów uszkodzonych. Status licznika przebiegu: Aktualny. Odczyt licznika uważa się za rzeczywisty. Możliwe usterki/uszkodzenia: uszkodzony bok. Stan prawny pojazdu: tytuł: SALVAGE.
Data wydania/budowy pojazdu.
no właśnie niestety nie, wysłałem posta i cisza, zadzwoniłem i poprosiłem żeby mi podał telefonicznie lub wysłał smsem i nadal nic. coś mam złe przeczucia, co do historii auta w usa.
Na początku tygodnia (wtorek?) umówiłem się z sprzedawcą aby wysłał mi nr VIN do niego (podczas rozmowy telefonicznej). Stwierdził, że zrobi to następnego dnia smsem. Do dziś cisza.... Miałem w piątek (20.V) pod wieczór przyjechać go obejrzeć, ale dzwonie co dziennie i nie odbiera telefonu. Podejrzana sprawa (niby stwierdził, że jakiś czas będzie za granicą, ale jak ja bym chciał sprzedać auto to odbierałbym połączenia choćby za granicą, albo chociaż pisałbym smsy....) dziwna sprawa z tym Pitkiem......
Załączone pliki
-
1.jpg 22,63 KB
0 Ilość pobrań