Skocz do zawartości

Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl

Zdjęcie

Wymiana czujnika ciśnienia oleju - jaki klucz?

czujnik ciśnienia oleju

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#21 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   
  • Rok Produkcji:2020
  • Silnik:Jeep
  • Imię:Andrzej

Napisano 12 lipca 2016 - 18:01

Czujnika nie ruszaj jak odpalił na gazie , pompa paliwa w zbiorniku lub spalony przekaźnik lub bezpiecznik , zdejmij osłonę przy kielichu i masz przekaźnik od pompy sprawdź czy po zblokowaniu stylu 30/87 pompa będzie chodziła i czy na pinie 30 przekaźnika jest stałe 12V .

Pompę jakby co sprawna mam do benzyny lub możesz próbować kupić jakiś zamiennik

#22 Bezimienny Gość.Aishlin147_*

Bezimienny Gość.Aishlin147_*
  • Guests

Napisano 12 lipca 2016 - 18:23

Mechanik , który przyjechał z komputerem żadnych błędów nie wykrył mimo iż metodą kluczykową wyskakuje nadal P 0522 , ale auto odpala , podejrzewaliśmy jeszcze ,że skończyła się po prostu benzyna a wskaźnik się zawiesił , dolałem 10 litrów benzyny i przy odpalaniu na benzynie silnikiem zaczęło szarpać i po kilku przekręceniach odpalał na 2-3 sek i gasł , więc na 99% pompka kończy swój żywot , poza tym nie słychać wcale jej pracy po włączeniu zapłonu . Auto jak mi odpaliło poprowadziłem na warsztat , jutro przekażę im Twoje uwagi , nie wiem czy tutaj da się to zrobić ale mówili coś o samym wkładzie do pompki paliwa .

#23 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   

Napisano 12 lipca 2016 - 18:32

Jeśli dostanie dobrej jakości to jak najbardziej można wymienić sam wkład pompy , oczywiście zbiornik do wyjęcia nie ma dostępu zewnetrznego ale dostęp dobry i nie zajmuje to więcej czasu jak 15 minut wyjecie zbiornika z auta , jest przykręcany tylko na 2 śruby poprzez obejmy .

Użytkownik andreeas7 edytował ten post 12 lipca 2016 - 18:33

#24 Bezimienny Gość.Aishlin147_*

• Guests

Napisano 12 lipca 2016 - 18:40

Ok , jutro będę wiedział co i jak , czy to przekaźnik ,czy sama pompka , jeśli będzie potrzeba zamówić to zgłoszę się do Ciebie . Teraz pytanie co z tym błędem czujnika ciśnienia oleju P 0522 , wymieniać od razu ??? W następnym tygodniu miałem robić rozrząd kompletny z wymianą oleju , filtrów , przewodów i świec  - mogę dopiero wtedy wymienić ten czujnik ???

#25 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   

Napisano 12 lipca 2016 - 18:41

Wymień przy rozrządzie

#26 Bezimienny Gość.Aishlin147_*

• Guests

Napisano 12 lipca 2016 - 18:46

Dziękuję ! Do jutra temat wyczerpany , jutro podpowiem coś więcej ,żeby kolejni forumowicze mogli na przyszłość wiedzieć więcej niż ja na początku :).

#27 Bezimienny Gość.Aishlin147_*

• Guests

Napisano 14 lipca 2016 - 12:49

Witam ponownie ! Sprawa wygląda tak , faktycznie walnięta była pompka paliwa ( wymienili sam wkład ) , poza tym odkręcenie tych 2 śrub zajmuje trochę więcej czasu niż 20 min :) , podrdzewiałe i trzeba było co chwilę odrdzewiaczem pryskać ,żeby nie urwać , a śruba dość długa , jak już podwiesi się zbiornik to jest już bajka . Po wymianie PT odpala i jeździ , jedyne co na minus to ,że sam wkład to zamiennik i to nie z górnej półki , więc nie wiem jak się będzie sprawował  ( dali gwarancję na rok , więc tragedii nie ma ) , a że mi się spieszyło z odbiorem auta to nie chciałem czekać . 

PS : Przykro mi Andreas ale nie mogłem czekać na tą pompkę , wystarczy ,że Pitek stał pod warsztatem 2 dni i nikt nie raczył do niego zajrzeć , dopiero dzisiaj zj.....ałem zdrowo to w 2 godziny z wizytą w sklepie się wyrobili.