Wymiana czujnika ciśnienia oleju - jaki klucz?
Napisano 12 lipca 2016 - 18:01
Pompę jakby co sprawna mam do benzyny lub możesz próbować kupić jakiś zamiennik
Bezimienny Gość.Aishlin147_*
Napisano 12 lipca 2016 - 18:23
Mechanik , który przyjechał z komputerem żadnych błędów nie wykrył mimo iż metodą kluczykową wyskakuje nadal P 0522 , ale auto odpala , podejrzewaliśmy jeszcze ,że skończyła się po prostu benzyna a wskaźnik się zawiesił , dolałem 10 litrów benzyny i przy odpalaniu na benzynie silnikiem zaczęło szarpać i po kilku przekręceniach odpalał na 2-3 sek i gasł , więc na 99% pompka kończy swój żywot , poza tym nie słychać wcale jej pracy po włączeniu zapłonu . Auto jak mi odpaliło poprowadziłem na warsztat , jutro przekażę im Twoje uwagi , nie wiem czy tutaj da się to zrobić ale mówili coś o samym wkładzie do pompki paliwa .
Napisano 12 lipca 2016 - 18:32
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 12 lipca 2016 - 18:33
Napisano 12 lipca 2016 - 18:40
Ok , jutro będę wiedział co i jak , czy to przekaźnik ,czy sama pompka , jeśli będzie potrzeba zamówić to zgłoszę się do Ciebie . Teraz pytanie co z tym błędem czujnika ciśnienia oleju P 0522 , wymieniać od razu ??? W następnym tygodniu miałem robić rozrząd kompletny z wymianą oleju , filtrów , przewodów i świec - mogę dopiero wtedy wymienić ten czujnik ???
Napisano 12 lipca 2016 - 18:41
Napisano 12 lipca 2016 - 18:46
Dziękuję ! Do jutra temat wyczerpany , jutro podpowiem coś więcej ,żeby kolejni forumowicze mogli na przyszłość wiedzieć więcej niż ja na początku .
Napisano 14 lipca 2016 - 12:49
Witam ponownie ! Sprawa wygląda tak , faktycznie walnięta była pompka paliwa ( wymienili sam wkład ) , poza tym odkręcenie tych 2 śrub zajmuje trochę więcej czasu niż 20 min , podrdzewiałe i trzeba było co chwilę odrdzewiaczem pryskać ,żeby nie urwać , a śruba dość długa , jak już podwiesi się zbiornik to jest już bajka . Po wymianie PT odpala i jeździ , jedyne co na minus to ,że sam wkład to zamiennik i to nie z górnej półki , więc nie wiem jak się będzie sprawował ( dali gwarancję na rok , więc tragedii nie ma ) , a że mi się spieszyło z odbiorem auta to nie chciałem czekać .
PS : Przykro mi Andreas ale nie mogłem czekać na tą pompkę , wystarczy ,że Pitek stał pod warsztatem 2 dni i nikt nie raczył do niego zajrzeć , dopiero dzisiaj zj.....ałem zdrowo to w 2 godziny z wizytą w sklepie się wyrobili.