Skocz do zawartości

Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl

Zdjęcie

Tydzień zaczęty z pompą!!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 medyk

medyk

VIP

• Pomagamy sobie
  •   
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:2.4L + LPG
  • Imię:Łukasz

Napisano 03 czerwca 2016 - 00:52

WItam. Tak sobie myślę, że może by się pochwalić moim "szczęśliwym" tygodniem. Otóż, we wtorek wracając z Krasnegostawu do Lublina, uderzyłem malutką, młodą sarenkę. Ledwo jej poroża wyrastały. Wybiegła mi tuż przed samochód, było mokro i nie było najmniejszych szans aby ją ominąć. Jechaliśmy z dziewczyną jej astrą II max 70km/h. Serio! Uszkodzenia? Dwie lampy, pas przedni, przednia maska, wzmocnienie zderzaka, chłodnice z wiatrakami, halogeny i delikatnie przesunięta podłużnica. Co śmieszne - zderzak cały. Szacowany koszt naprawy to ok 2000zł. Ogólnie przytłoczony całą sytuacją, jadąc dzisiaj Pitkiem, na przejście wtargnęła mi dziewczyna. Weszła centralnie w błotnik z boku i pecha miała takiego, że centralnie pod koło wsadziła noge po której przejechałem łamiąc jej palce. Oczywiście trąbiłem, unikałem kolizji, ale dziewczyna była tak zafascynowana muzyką w słuchawkach nie słyszała kompletnie nic tylko od razu poczuła. Widząc w powietrzu ziemniaki które niosła w siatce pomyślałem sobie, że jest "dobrze". Co śmieszne - jej słuchawki owinęły się o antene na błotniku i tak zostały do przyjazdu karetki i trzech radiowozów policji. Od razu mówie, że Pitkowi nic się nie stało!!! Pani z połamanymi palcami i ze zwichrowanym sandałkiem pojechała do szpitala. Po oględzinach i dochodzeniu policji uznano, że to było wtargnięcie i piesza zostanie ukarana mandatem (policjant powiedział, że na 95 procent tak bedzie tylko muszą jeszcze nagranie zobaczyć z kamery która była nieopodal) To już drugi pieszy w mojej kadencji. Pierwszego w 2010 roku myślałem, że zabiłem ale po przyjeździe karetki go obudzili i okazało się, że jest nawalony jak messerschmitt (też wlazł prosto pod koła) Porozwalany był jak niejeden kibol po ustawce (płuca, żebra, bark, czacha, noga złamana i jeszcze coś) ale podobno żyje. Jedyna dobra rzecz w tym tygodniu to taka, że kupiłem bilet za ocean... 

Mam prośbę do Was. Uważajcie na zwierzynę, przy przejściach i nie tylko bo naprawdę w ułamek sekundy można się nieźle zdziwić, nastresować i nadenerwować...

Wklejam zdjęcie poglądowe astry, a słuchawek na antenie pitka niestety nie mam bo byłem już tak zobojętniały na wszystko, że mi się nie chciało go zrobić...

Pozdrawiam Medyk.

Załączone pliki

Użytkownik medyk edytował ten post 03 czerwca 2016 - 00:57

#2 bartek_sz3

bartek_sz3

VIP

• Przyjaciel forum
  •   
  • Rok Produkcji:2001i 2013
  • Silnik:2.0M. 3.6vvt
  • Imię:Bartek i Monika

Napisano 03 czerwca 2016 - 05:16

Masakra jak pech to pech. Dobrze ze tylko tak wszystko się skończyło. Auto kupa blachy więc naprawisz. Z człowiekiem gorzej...

#3 morf

morf

Znawca Tematu

• Przyjaciel forum
  •   
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0 M
  • Imię:Marcin

Napisano 03 czerwca 2016 - 06:14

no właśnie, słuchawki na uszach, nosy w telefonach i śmiało przed siebie a potem zdziwienie i "zwichrowany sandałek" 

#4 petrus

petrus

Zbanowany

• Zbanowany

Napisano 03 czerwca 2016 - 08:44

Współczuje. Dobrze, ze nikomu nic się nie stało poważnego.

Ponoć nieszczęścia chodzą parami :)

#5 Dorka

Dorka

VIP

• Administratorka
  •      
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2,0 A Gaz
  • Imię:Dorota

Napisano 03 czerwca 2016 - 08:48

medyk

A to pechozol.

morf

św prawda

i jeszcze babcie pod parasolkami, masakra jakaś

#6 petrus

petrus

Zbanowany

• Zbanowany

Napisano 03 czerwca 2016 - 11:01

A swoja droga, to mogłeś ta sarnę do bagażnika a potem do garnka.

Sarninka jest pycha :mniam

#7 lowermann

lowermann

PT PRO

• Pomagamy sobie
  •   
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2.0 A, GAZ BRC
  • Imię:Kylo

Napisano 03 czerwca 2016 - 12:03

A to sarenka zginęła? Medyk czy na drodze w okolicach miejsca w którym wyleciała sarenka był znak zarządcy drogi, uwaga zwierzęta? Bo tam jadąc od krasnego stawu jest sporo lasów, ale jak poza obszarem leśnym gdzie nie było znaku ponoć można ubiegać się o odszkodowanie? Ostatnio było coś takiego w telewizji.

Użytkownik lowermann edytował ten post 03 czerwca 2016 - 12:04

#8 medyk

medyk

VIP

• Pomagamy sobie
  •   
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:2.4L + LPG
  • Imię:Łukasz

Napisano 03 czerwca 2016 - 16:22

Wiem ale byl znak niestety wiec doopa.

#9 Bezimienny Gość.Yodarek_*

Bezimienny Gość.Yodarek_*
  • Guests

Napisano 03 czerwca 2016 - 20:10

...ale mówili też, że takie dochodzenie swojego przed sądem to męczarnia i nie tak łatwo sprawę wygrać, nawet jak znaku nie było.U nas jak wjedziesz w półmetrową dziurę sprawę nie tak łatwo wygrać.

#10 kade

kade

VIP

• Moderator
  •   
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:1.6 M Gaz
  • Imię:Darek

Napisano 03 czerwca 2016 - 20:33

Pewien gościu wjechał w dziurę i urwał zawieszenie Wezwał Policję co by mieć potwierdzenie zdazenia do odszkodowania od zarządcy drogi.I co?Panowie Policjanci chcieli kierowcy dać mandat za niedostosowanie prędkości do warunków na drodze.
Historia zasłyszana,także nie znam szczegułów ani tego czy historia jest prawdziwa.
Chociaż w Polsce można spodziewać się wszystkiego..

#11 MANDEY

MANDEY

PT PRO

• Przyjaciel forum
  •   
  • Rok Produkcji:2006 Route 66
  • Silnik:2,2crd M
  • Imię:Andrzej

Napisano 03 czerwca 2016 - 21:31

Dziura nie zabezpieczona, więc policjantów trzeba wysłać po naukę.Znaku ograniczenia z powodu dziury pewnie też nie było.Jeśli uszkodzenie poważne trzeba walczyć z zarządcą drogi.

#12 raffitech

raffitech

Kolegunio

• Przyjaciel forum
  •   
  • Rok Produkcji:2008
  • Silnik:2,4l A
  • Imię:Rafałek

Napisano 03 czerwca 2016 - 22:29

:witam

Kochani!

Uważajcie proszę na obiekty (pojazdy, piesi, rowerzyści, dzieci!!!) zbliżające się z lewej strony. Wyjątkowo gruby słupek szyby przedniej i gruba ramka drzwi po lewej, ustawione stosunkowo blisko głowy, powodują znaczne ograniczenie pola widzenia   :nielubie   .

Zbliżając się do przejścia dla pieszych trzeba w PT skontrolować sytuację przez lekkie wychylenie do przodu   :gupek   .

To takie moje doświadczenia, gdyż wielokrotnie byłem zaskakiwany nagłym pojawieniem się obiektów przed maską, których uprzednio "nie było". Z prawej strony ten efekt jest słabszy bo do słupka nieco dalej.

W innych moich samochodach ten problem na ogół był niezauważalny.

:witam