Skocz do zawartości

Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl

Zablokowane drzwi wraz z oknem

Drzwi Onko Szyba Blokada Drzwi Zablokowane okno

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bezimienny Gość.banglasz91_*

Bezimienny Gość.banglasz91_*
  • Guests

Napisano 11 July 2016 - 14:09

Witajcie! 

Od momentu zakupu mojego pt cruisera tylne drzwi pasażera wraz z oknem są zablokowane. Mogę otworzyć je tylko z zewnątrz. Blokada pod zamkiem jest wyłączona. Jak mogę pozbyć się tego problemu?  Na początku myślałem, że to wina linki, ale co ma wspólnego linka od klamki z elektrycznie sterowanym oknem... 

Pomożecie? 

#2 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   
  • Rok Produkcji:2020
  • Silnik:Jeep
  • Imię:Andrzej

Napisano 11 July 2016 - 14:29

nie ma innej opcji jak mechaniczne zdjęcie plata z drzwi i sprawdzenie czy dochodzi prąd do siłownika zamka i silnika podnośnika szyby

#3 bartek_sz3

bartek_sz3

VIP

• Przyjaciel forum
  •   
  • Rok Produkcji:2007i 2013
  • Silnik:2.4M. 3.6vvt
  • Imię:Bartek

Napisano 11 July 2016 - 14:30

A może poprostu ktoś podmienil drzwi i nie podłączył kostki i ciegna od klamki wewnętrznej? Zdejmij tapicerkę i będziesz wiedział co i jak. Kostka od elektryki jest w słupku środkowym po między przednimi a tylnymi drzwiami? A centralny zamek działa? Bo jeśli działa to ta kostka będzie wpaieta lecz wtedy byś musiał sprawdzić kostkę od silniczka opuszczania szyby.

#4 Jędrek1947

Jędrek1947

VIP

• Pomagamy sobie
  •   
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:1,6

Napisano 11 July 2016 - 14:33

Na dole drzwi jest mały bolec , otwórz drzwi i go przesuń.

#5 Bezimienny Gość.Przemek82_*

Bezimienny Gość.Przemek82_*
  • Guests

Napisano 11 July 2016 - 14:36

Ewidentnie w drzwiach masz dwie usterki trzeba rozebrać drzwi i zdiagnozować usterki. Nie otwieranie się drzwi to wina linki lub klamki jeśli mówisz ze blokada dla dzieci wyłączona a nie otwieranie się okna to nozdrza usterka elektryczna np przetarte kable z reguły w przejściu na słupku do drzwi lub w drzwiach ewentualnie uszkodzony silnik podnośnika

#6 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   

Napisano 11 July 2016 - 14:41

silnik podnośnika szyby nie siada w tym samochodzie - prędzej kostka nie łączy albo jest usterka w sterowaniu na konsoli głównej , wypalił sie styk . Jak narazie to wszystko gdybanie - płat z drzwi do zdjęcia to podstawa .
Jedyne kable które pękają to przewody czarny i czarny z białym paskiem w przelotce tylnej klapy , w drzwiach Ptcruisera to sie nie zdarza, a awarie jak ta opierały sie o błachostki .

Użytkownik andreeas7 edytował ten post 11 July 2016 - 16:08

#7 Bezimienny Gość.banglasz91_*

• Guests

Napisano 11 July 2016 - 19:48

Dziękuję za informacje. Centralny działa bez zarzutu.  Chciałem zapytać zanim zacznę ściągać boczek... Rozumiecie :) Myślałem jeszcze, że to może być również jakiś błąd komputera, albo inna blokada, która jest w tego typu samochodach :( Ale tak to jest jak nie jesteś pierwszym właścicielem samochodu :p  Jeszcze raz dzięki za zaangażowanie się w sprawę  :d

#8 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   

Napisano 11 July 2016 - 19:51

Jaka blokada czy tez błąd komputera to najprostszy układ sterowania szyb - manualny +/_ 12V z przełącznika i nic więcej. - lenistwo przy sprawdzaniu i podanie rozwiązania na tacy .

Użytkownik andreeas7 edytował ten post 11 July 2016 - 19:52

#9 Bezimienny Gość.banglasz91_*

• Guests

Napisano 11 July 2016 - 20:02

Może lenistwo a może chęć zbadania sprawy przed zbędnym rozkręceniem boczka. Kupiłem samochód z tą usterką, sprzedawca zapewniał, że to blokada rodzicielska, która z biegiem czasu zrobiła się nieznośna... Jeszcze raz dzięki za info :)

#10 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   

Napisano 11 July 2016 - 20:05

A może forum wymaga chociaż trochę wkładu własnego w rozwiązaniu problemu a nie tylko zachowania na zasadzie pijawka dostanie rozwiazanie na talerzu , nigdy nie odmawiamy pomocy ale więcej zaangażowania własnego w problem .

#11 Bezimienny Gość.banglasz91_*

• Guests

Napisano 12 July 2016 - 19:08

Sprawdziłem, nie ma takiego postu na forum, więc napisałem własny. Myślałem, że forum służy do tego, aby czerpać z niego informację.. Rozumiem, że jest tu Pan wysoko usytuowany, ale nie musi Pan od razu być taki nie miły... Pozdrawiam 

#12 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   

Napisano 12 July 2016 - 19:32

Nie ma czegoś takiego jak wysoko czy nisko usytuowany na forum : nadal nie rozumiesz zasad i charakterystyki  tego problemu: aby coś dostać trzeba trochę wnieść przez siebie do forum .W dziale  technicznym do którego jeszcze nie masz dostępu i zawartych tam zasobów wiedzy i wkładu rożnych użytkowników forum - wymagam trochę inicjatywy własnej , wystarczyło chociaż zdjąć ten boczek i spróbować to obejrzeć .

W dziale technicznym podobne problemy są opisane , będziesz miał tam dostęp po napisaniu kilkudziesięciu postów (50) i nie musza to byc tematy techniczne - trzeba trochę po uczestniczyć w forum  .

#13 adames

adames

VIP

• Przyjaciel forum
  •   
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:2,2 CRD
  • Imię:Adam

Napisano 12 July 2016 - 19:51

Myślałem, że forum służy do tego, aby czerpać z niego informację..

I takową informację chyba uzyskałeś

silnik podnośnika szyby nie siada w tym samochodzie - prędzej kostka nie łączy albo jest usterka w sterowaniu na konsoli głównej , wypalił sie styk . Jak narazie to wszystko gdybanie - płat z drzwi do zdjęcia to podstawa . Jedyne kable które pękają to przewody czarny i czarny z białym paskiem w przelotce tylnej klapy ,

Co więcej bez zdemontowania boczku drzwi można doradzić? :kawka