Skocz do zawartości

Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl

Progi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bezimienny Gość.Zbych_*

Bezimienny Gość.Zbych_*
  • Guests

Napisano 14 October 2016 - 14:06

Witam wszystkich.

Zderzyłem się z nowym problemem mojego pitiego, a mianowicie zaczęły korodować w nim progi.Zacząłem szukać i ustaliłem że są dostępne  orginalne progi  tylko w serwisie za 1600,00 zł.(ból głowy), lub na allegro używane, raczej w nie ciekawym stanie.Natomiast nie trafiłem na zamienniki, których ponoć się nie produkuje u nas.

Może ktoś z was zna alternatywne rozwiązanie które nie będzie aż tak kosztowne. Może są inne możliwości zakupu dobrych jakościowo progów za rozsądne pieniądze.Może już ktoś z was miał do czynienia z tym tematem i jest  w stanie się podzielić swoimi spostrzeżeniami.Będę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

#2 hirekpl97

hirekpl97

PT PRO

• Pomagamy sobie
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2.0 A
  • Imię:Hieronim

Napisano 14 October 2016 - 17:07

tak sobie żarcikująć

#3 PThunter

PThunter

VIP

• Pomagamy sobie
  •   
  • Rok Produkcji:.
  • Silnik:.
  • Imię:Paweł

Napisano 14 October 2016 - 19:46

Zbyszek, podjedź na Wierzbową 18 i pokaż im to. Mają łeb do rożnych rzeźb. Może udało by się odratować fragmenty elementów, na których nie pasie się ruda i polecieć wstawkami. Nie jest to rozwiązanie na wieczność, ale przy solidnym zabezpieczeniu potrafi wytrzymać 2-3 sezony. Jeśli jesteś zainteresowany dokładnymi namiarami, to pisz na pw.

#4 Bezimienny Gość.Zbych_*

Bezimienny Gość.Zbych_*
  • Guests

Napisano 16 October 2016 - 14:35

Zbyszek, podjedź na Wierzbową 18 i pokaż im to. Mają łeb do rożnych rzeźb. Może udało by się odratować fragmenty elementów, na których nie pasie się ruda i polecieć wstawkami. Nie jest to rozwiązanie na wieczność, ale przy solidnym zabezpieczeniu potrafi wytrzymać 2-3 sezony. Jeśli jesteś zainteresowany dokładnymi namiarami, to pisz na pw.

Witam cię Pawle.

Uważam że każda rada zbliża do celu. Jasne że jestem zainteresowany dokładnymi namiarami, może oni znajdą jakieś rozwiązanie?

Postaram się podjechać i dowiedzieć co oni o tym sądzą.

A może ktoś słyszał czy wie gdzie można nabyć zamienniki progów, bo to byłoby chyba najrozsądniejsze rozwiązanie.

#5 PThunter

PThunter

VIP

• Pomagamy sobie
  •   
  • Rok Produkcji:.
  • Silnik:.
  • Imię:Paweł

Napisano 16 October 2016 - 15:59

Na rogu Uniwersyteckiej i Wierzbowej masz fabryczkę, która ma dwa wjazdy, główny po prawej stronie i boczny wzdłuż lewego szczytu budynku. Trzeba wjechać tym drugim, dojechać do podwórza i skierować się do "stodoły" po prawej stronie. Tam ich znajdziesz. Zakład niby nie przypomina budowli z XXI wieku, ale potrafią tam pogłówkować nad takimi tematami. Ceny powiedział bym umiarkowane, więc myślę, że warto spróbować, choć ideałem było by kupno nowych reperaturek.

#6 Bezimienny Gość.Zbych_*

Bezimienny Gość.Zbych_*
  • Guests

Napisano 16 October 2016 - 16:37

Na pewno ich odwiedzę aby się dowiedzieć jak temu zaradzić.Dziękuję Ci bardzo za radę i pomoc.

#7 Antoni33

Antoni33

Uzależniony

• Pomagamy sobie
  •   
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2,4 M Gas
  • Imię:Antoni

Napisano 17 October 2016 - 12:22

Ja kupiłem zamienniki

Jest taki gość na allegro z Gdyni, Jak znajdę podeślę namiary.

Dorobił próg za 90 PLN + wysyłka

Blacha standardowa i bez reflowania od dolnej strony.

Dariusz Derheld

Blacharz nie miał problemu z wymianą.

Użytkownik Antoni33 edytował ten post 17 October 2016 - 12:25