Polerowanie felg OEM.
Napisano 15 listopada 2016 - 08:10
Napisano 15 listopada 2016 - 17:53
O które chodzi?
Te z plastikowymi nakładkami są według mnie "niepolerowalne"
Pozostałe, tak samo jak inne felgi.
Napisano 15 listopada 2016 - 18:53
felg w pitku/dedykowanych sie nie poleruje chrom jest tak malej warstwy ze sie nie poddaje
Napisano 15 listopada 2016 - 20:28
Napisano 15 listopada 2016 - 20:56
Te z fotki wypolerujesz bez problemu, ale bez polerki mechanicznej trochę się zmęczysz
No i warto na koniec położyć dwuskładnikowy klar, to wtedy efekt jest na dłużej.
W internecie szukaj przepisów, ale miej świadomość, że aby zrobić na lustro, to trzeba się trochę namachać.
Ja swoje co jakiś czas maluję, i też przyzwoicie wygląda. No i roboty dużo mniej
Napisano 15 listopada 2016 - 21:18
pocieszyliście mnie
Napisano 15 listopada 2016 - 21:35
Jeśli chcesz żeby to miało na długo efekt to kup w sklepie detailingowym specjalną paste polerską do chromu ( nie taką za 10 zł) Tylko porządną. Ja dawałem 65 zł za taką pastę i tą pasta nie mozna polerować mechanicznie tylko ręcznie. Jak będe w domu to sprawdze jak sie ona nazywa i dam znać.
Napisano 16 listopada 2016 - 09:35
Moje były piaskowane i chromowane na nowo. Full regeneracja.COOO!!???
cos takiego nie istnieje
dorota zapodaj fotki i kto to robil,i nie zapomnioj zapodac kosztow,...eeeeeeeeeeeeeeeeeee
Napisano 16 listopada 2016 - 10:29
Napisano 16 listopada 2016 - 11:33
bartek wiadomo liczone od decymetra, ale asb da sie reanimowac tylko cena zaporowa, na chchuj slepemu okulary? dlatego dorota dupcy glupoty a dlaczego? ja nie wiem,...
Napisano 16 listopada 2016 - 12:08
Co innego lakier o wyglądzie chromu a co innego faktyczna powłoka chromowa.
Chromowanie felg przekracza zwykle wartość samego PT. Lepiej kupić nowe felgi.
Napisano 17 listopada 2016 - 08:49
bartek wiadomo liczone od decymetra, ale asb da sie reanimowac tylko cena zaporowa, na chchuj slepemu okulary? dlatego dorota dupcy glupoty a dlaczego? ja nie wiem,...
a ja ci powiem dlaczego dupcy głupoty. Bo regeneracją felg zajmował się Marcin, a ja je tylko podziwiam.
O ile znów czegoś nie pomieszałam to było robione: uzupełnianie braków, malowanie na czarno, malowanie na srebrny i lakierowanie? i polerka. Czarne zostały w środku bo i tak nie widać a trochę taniej wyszło. A zdjęcia gdzieś są, natomiast efekt widziałeś we Włocławku. Teraz są schowane w workach i zdjęć nie zrobię.
Napisano 17 listopada 2016 - 09:52
no to teraz dorota naprostowalas ze to nie bylo chromowanie po piaskowaniu,..
pzdr!
Napisano 17 listopada 2016 - 10:12
miałem szczęście i udało się nabyć pitka z takimi chromowanymi 17 , lustro można się przeglądać .
Załączone pliki
Napisano 17 listopada 2016 - 10:36
Napisano 06 stycznia 2017 - 19:29
Napisano 07 stycznia 2017 - 12:30
oczywiscie to sa nakladdki przyklejane do felgi aluminiowej z abs'u i tego sie nie poleruje ale trzeba dbac i czyscic tylko co jakis czas,...
a mi sie ten kolor nie podoba ,...
Napisano 07 stycznia 2017 - 20:54
Asiu, wyszukanie PT w takim kolorze, w takim stanie, w wersji limited 2,2 CRD i z małym udokumentowanym przebiegiem zajęło mi kilka miesięcy.
Mieciu, jesteś pierwszą osobą od której to słyszę, oglądającym go na żywo, bardzo się podoba cały samochód w tonacji szarości, środek z szarymi skórzanymi siedzeniami, które są w bardzo dobrym stanie prezentuje się naprawdę fajnie i elegancko.
Jest to jeden z kolorów, które rzadziej występują.
No ale przecież o gustach się nie dyskutuje.