Antena w nadkole
Napisano 27 November 2016 - 07:36
#2 Bezimienny Gość.Adamus Gniezno_*
Napisano 27 November 2016 - 11:57
HubertPT mam ten sam problem, ktoś uprzejmy złamał mi antenę i nie wiem jaka kupić elektrycznie wysuwaną i gdzie najlepiej żeby się nie wtopić...Pozdrawiam
Napisano 27 November 2016 - 15:20
Odradzam tanie chińczyki moja wysunęła się 5 razy, odesłałem do sprzedawcy i zwrócił kasę.
Napisano 27 November 2016 - 15:21
Napisano 27 November 2016 - 19:43
Hubert pukaj do pitek78
Napisano 08 December 2016 - 21:07
HubertPT, jak już dowiedziałeś się skąd wziąć tą antenę, to zostaw proszę informację dla potomnych
#7 Bezimienny Gość.Cychol_*
Napisano 10 December 2016 - 14:00
Też chętnie się tego dowiem, a najlepsza byłaby automatyczna bo w Anglii tak jak w Polsce jak coś wystaje z auta to trzeba to urwać
#8 Bezimienny Gość.Ptik_*
Napisano 10 December 2016 - 20:08
ja kupiłem antenę była dedykowana do vw, jak znajde czas to podjade do hurtownii i spojrze , musi miec mocowanie na skos , wykorzystałem tuleje ze starej anteny , lekki tuning i gra szafa. Robiłem w obydwóch pitkach które mam i wszystko działa. Oczywiście mam anteny manualne.
#9 Bezimienny Gość.Cychol_*
Napisano 11 December 2016 - 09:26
Napisano 11 December 2016 - 11:07
Napisano 11 December 2016 - 12:32
i tak najlepsza antena jest ta na dachu. bo posiada zasilacz lepiej łapie stacje
#12 Bezimienny Gość.sylvo_*
Napisano 11 December 2016 - 16:11
Od gory zdjac.mala oslonke nakretki odkrecic ja to najgorsze bo nietypowa , odkrecic kawalek nadkola 4 srubki 8mm i jedna od dolu odgac plastik wsadzic reke i wyjac alumoniowa rurke jest wciskana kabel jest laczony gdzies pod kolumna kierownicy a reszta idzie w wiazsce do radia. Ale jesli masz urwany gwint to nic nie ruszac glowka z gwintem jest odlaczana od aluminiowej rorki z kablem.
Załączone pliki
Użytkownik sylvo edytował ten post 11 December 2016 - 16:52
#13 Bezimienny Gość.Opragr_*
Napisano 27 November 2018 - 21:53
Powoli remontuje PT cruisera kupionego za grosze dla żony. Niestety antena z nadkola już przy zakupie była złamana. Zastanawiam się czym ją zastąpić. Antena na dach? Czy wewnętrzna? A może wysuwana elektrycznie? Szczerze najbardziej rozkminiam jakąś wewnętrzną, ale chętnie też posłucham Waszych rad.
#15 Bezimienny Gość.Opragr_*
Napisano 28 November 2018 - 13:08
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
Napisano 28 November 2018 - 22:15
Nie sprawdzam. W Polsce zdzierają. A Rockauto wysyła do Polski.
#17 Bezimienny Gość.Maxi_*
Napisano 23 October 2021 - 14:57
Powoli remontuje PT cruisera kupionego za grosze dla żony. Niestety antena z nadkola już przy zakupie była złamana. Zastanawiam się czym ją zastąpić. Antena na dach? Czy wewnętrzna? A może wysuwana elektrycznie? Szczerze najbardziej rozkminiam jakąś wewnętrzną, ale chętnie też posłucham Waszych rad.
Jak masz silny sygnał to wystarczy wsadzić zwykły przewód w gniazdo anteny i owinąć na kierownicy.