Mam tą inna, jak zwykle

W mojej przewody są aluminiowe i tylko bardzo krótki odcinek gumowego na te spinki.
Puściło mi między łączeniami chłodnicy, a przewodami aluminiowymi ( przewody sa zaprasowane)
i jak wypłukałem chłodnice, to w chłodnicy na łączeniu blacha stalowa - rurka aluminiowa (tam gdzie jest litera U na powrocie)
też zauważylem wyciek
Zdemontowane, zaniosłem do dwóch specow, mówią że nie do pospawania szczególnie chłodnica,
bo te przewody można by uciąć i dać gumowe.
Kupiłem druga na Allegro, ale trochę inna bo ma przewody aluminiowe, krótsze (ale dłuższe niż na twoim zdjęciu)
połączone na stałe z chłodnica, a nie jak u mnie zaprasowane.
W sumie wszystko jedno jakie będą przewody, chłodnice widzę są identyczne.
A zawsze wszystko można połączyć gumiakiem w osłonie z blachy aluminiowej,
żeby się bliżej silnika nie przegrzały (widzę ze tak niektórzy maja).
Musiała żona zdrowo przywalić w coś na drodze, że to się tak posypało, ale zimą nie trudno o lodowe przeszkody ;-)
Szkoda że taki słaby dostęp do tej czesci, zamiennik chłodnicy uniwersalny mi w Olkuszu zaproponowali za 270zl,
niby ok, ale 14 dni czas oczekiwania.
Z Allegro już czekam 2 dzień plus te dni które rozbierałem i latałem po spawaczach.
W sumie 4 dni już nie jeździ, a będzie pewnie z 6 bo teraz są mrozy i mam chwilowy brak czasu

Tak mnie to zirytowało, że już nawet miałem pomysł na kilka dni zrobić instalacje z rurki gumowej na krótko,
żeby pominąć chłodnice i poczekać na nowa uniwersalna, ale mi przeszło jak pomyślałem ile by kosztował remont pompy
Użytkownik MAKLERSTAN1 edytował ten post 08 lutego 2017 - 23:10