nie w temacie pt-cruisera ale czy ktos sie z czyms takim spotkal? : czasem zapalala sie rownoczesnie kontrolka bas esp oraz abs w mercedesie a 160, nie wchodzi w tryb awaryjny, zauwazylem ze w jednym przednim kole zeszlo powietrze do 0.5 atm a czego wczesniej nie wyczulem bo jazda tylko po miescie, kiedy sie zaswiecalo wylaczalem motor i po zapaleniu bylo o.k. tez do czasu ze tak powiem, jestem na forum mercedesa ale tam kazda inna sugestia,... po napompowaniu na 2.2 atm nie zapalilo sie ani raz no jak na razie,... chce terminowy ale nie widze okienka wiec japrosze moderatora za kila dni wydupcyc dziekuje i pzdr!

abs bas esp
Napisano 12 lutego 2017 - 17:50
Napisano 12 lutego 2017 - 18:13
zauwazylem ze w jednym przednim kole zeszlo powietrze do 0.5 atm a czego wczesniej nie wyczulem bo jazda tylko po miescie, kiedy sie zaswiecalo wylaczalem motor i po zapaleniu bylo o.k. tez do czasu ze tak powiem, jestem na forum mercedesa ale tam kazda inna sugestia,... po napompowaniu na 2.2 atm nie zapalilo sie ani raz no jak na razie
Tak właściwie to całkiem normalne, widać że układy działają, bo jak w jednym kole miałeś 0,5 to i średnica się zmniejszyła i kręciło się szybciej a to w/w układy wychwyciły.
Napisano 12 lutego 2017 - 20:58
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 12 lutego 2017 - 20:59
Napisano 12 lutego 2017 - 21:23
Miecio, ja miałem "trochę" podobny problem, ale w Toyocie Corolli verso i to dwukrotnie w innych egzeplarzach. Wyskakiwało Check Engine oraz jednocześnie ABS i TRC, na testerze wyskakiwał błąd katalizatora. Nie wiem do końca, jakie jest na to lekarstwo, ale po podjechaniu do mechanika w Katowicach, który kiedyś pracował w serwisie Toyoty zrobił "czary mary" i ani w poprzednim, ani w tym egzemplarzu już się tak nie dzieje. Prawdopodobnie cos wgrał w sterownik. Okazuje się, że to normalna usterka tych Toyot. Podobnie jak półoś lewa - po 6-8 latach musi pękać w tych typach!!! W Poznaniu dorabiają i ta już nie ma tej wady.
Napisano 12 lutego 2017 - 21:49
tester bede miec w przyszlym tygodniu to zobacze, dobre slowa panowie uspokajaja
a na marginesie bynajmniej ten a160 benzyna automat1,6 nie ma kontrolki check motor tylkow razie awarii czujnikow swieci sie bas, tak mialem problem tez dawno problem z przeplywka, wtedy wchodzil tryb awaryjny ale wymontowalem dalem do firmy, w krk co naprawia przeplywki do a 160 idaje dozywotnia gwarancje, ,...zamontowalem i problem przeplywki zniknaal bynajmniej po przejechaniu 12 kilo,...
za kilka dni mozna wydupcyc temat
dzieks!