Skocz do zawartości

Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl

Zdjęcie

Oprogramowanie sterownika silnika

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 handokan

handokan

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • Rok Produkcji:2002
  • Silnik:1.6
  • Imię:Hubert

Napisano wczoraj, 07:16

Witam wszystkich.
Poszukuję mapy ECU do silnika 1.6, szukałem w necie ale nic nie znalazłem. Muszę wgrać nową mapę bo stara się rozjechała przez ciągłe powtarzający się błąd przez zastaną wtyczkę od przepustnicy która właśnie została wymieniona na nową. Po odpaleniu piątka na jałowym biegu 3 tyś obr to max. Check enginie i piorun nie do skasowania błąd P2101. Wgranie mapy to pryszcz tylko trzeba ja mieć. Jest ktoś w stanie pomóc?? Dodam jeszcze że auto zostało wyprodukowane w Austrii i ma komputer Siemens. 05034092AB

Użytkownik handokan edytował ten post wczoraj, 17:03

#2 handokan

handokan

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • Rok Produkcji:2002
  • Silnik:1.6
  • Imię:Hubert

Napisano wczoraj, 21:15

Do najbliższego autoryzowanego serwisu mam 80 km w tym stanie auta aż strach jechać. Laweta plus koszty serwisu pewnie przewyższą wartość samochodu. Ostatnio jak wgrywałem mapę do pitka w autoryzowanym serwisie 2017r koszt wyniósł 900zł. Chyba pozostaje mi zezłomować auto w dobrym stanie z rozjechaną mapą. Jak kupię inny komputer z 1.6 to i tak będzie trzeba wgrać nową mapę.