Witam serdecznie,
Tak jak w tytule mój Piti 2.2 CRD gaśnie przy dużej prędkości tylko i wyłącznie kiedy gwałtownie dodaje gazu. Najczęściej taka sytuacja ma miejsce przy wyprzedzaniu więc jak dla mnie to spory i dość niebezpieczny problem, ponieważ zdarzyło się tak już dwa razy. Był podłączany pod komputer i mechanik stwierdził że gdzieś dostaje lewe powietrze oraz wyszedł błąd z filtrem paliwa i wtryskami. Wtryski poszły do regeneracji filtr został wymieniony a problem został. Czy ktoś spotkał się już z takim problemem i poratuje dobrą radą ?

Gaśnie przy dużej prędkości, gwałtownym dodawaniu gazu
Bezimienny Gość.holidajs_*
Napisano 14 June 2017 - 19:33
Napisano 15 June 2017 - 08:04
Napisano 18 June 2017 - 14:28
Miałem ten sam problem, Czarek wyczyść kolektor dolotowy bo ci klapy nie śmigają
Napisano 18 June 2017 - 14:34
Napisano 18 June 2017 - 14:43
Andrzejku, tak zgadzam się z tobą, ale po tej robocie przestał gasnąć przy wyprzedzaniu. Nie mam pojęcia co się stało ale już mi nigdy nie zgasł
Napisano 18 June 2017 - 14:47
Takie zawalone klapy ,zablokowane to standart w co drugim dieslu i nikt nie ma problemu z gaśnięciem , auto trochę mułowate przy przyspieszaniu , zbiera się z opóźnieniem i puszcza charakterystyczna chmurkę przy każdym naciśnięciu gwałtownym gazu .
Załączone pliki
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 18 June 2017 - 14:58
Napisano 18 June 2017 - 18:34
Andrzejku ten kolektor ze zdjęcia jet czysty w porównaniu z moim ;P może masz rację że coś gdzieś po drodze nie świadomie naprawiłem
Napisano 18 June 2017 - 19:00
Chyba profilaktycznie trzeba będzie wyczyścić ten kolektor, bo ostatnio był czyszczony 5- 6 lat temu .
Napisano 18 June 2017 - 20:52
...mój nigdy