Cześć.
coraz bardziej poznaje arkana mechaniki.
Sytuacja póki co patowa,żeby nie powiedzieć matowa dla mnie.
Zadzwoniłem do serwisu autoryzowanego ( serwis i dział części)
Belka tylna na bębny do PT Cruisera nr katalogowy 04656440 końcówki AK lub AL lub AM - cześć wyczerpana, NIE MA I NIE BĘDZIE
przewód hamulcowy- część wyczerpana jw
linka hamulcowa jest - już nie pamiętam, ale coś ponad 250 zł. ( tak informacyjnie:) Pytam w serwisie za radą mechanika czy ta belka na tarczę jest taka sama co na bębny, niestety w serwisei nie wiedzą, a facet w częściach nie może porównać bo sprawdza tylko po ostatnich cyfrach VIN. Prośba do Was czy ktoś może podać mi ostatnie chyba 6 nr VIN to może mi sprawdzi zobaczę czy to te same belki. ( chodzi o pt na tarczach::
Jak będzie pasować, lub jak jakimś cudem zdobędę belkę na bębny ( została modlitwa) to mi też do końca nie rozwiążę sprawy:(Dalej poszukuję w takim razie przewodu hamulcowego i linki, coś ktoś???
A propos zamiany całości na hamulce tarczę to w serwisie powiedzieli, że nie będzie to kompatybilne z ABS i coś jeszcze wymieniali już nie pamiętam. Jak coś komuś przyjdzie do głowy jak to ogarnąć, może z zagranicy ściągnąć sam już nie wiem co robić. .....pozdr.
Użytkownik zmora123 edytował ten post 05 września 2017 - 11:08