Podobnie, jak nie występuje w nich silnik HEMI...ARON, koledzy Ci napiszą, że do Pitków PB98 się nie leje (nie pamiętam czemu...)
sama od zawsze jeżdżę na ON...
Złe wieści
Started By
NoVy
, 12 lis 2009 13:43
84 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18 lipca 2012 - 20:48
Napisano 28 sierpnia 2012 - 14:52
Mam do czynienia z branżą paliwową od 13 lat. Akurat w bieżącym roku BP kupuje znakomitą większość paliwa na swoje stacje od Orlenu.
Cysterny jadą z tych samych baz, paliwo płynie tymi samymi rurami.
Generalnie Wszystkie tzw. "światowe" koncerny funkcjonujące ze swoimi stacjami w Polsce nabywają paliwa w Orlenie lub Lotosie. Import paliw jest nieopłacalny z różnych względów (przepisy celne, rezerwy obowiązkowe, koszty transportu), stąd krajowi producenci kontraktują paliwa z Koncernami.
Zatem oceny "lepsze" - "gorsze" paliwo na stacjach nie mają większego sensu i mogą być jedynie subiektywnym odczuciem. Prywatni operatorzy stacji paliw również "skazani" są na tych dwóch dostawców. Taka prawda...
Pozdrawiam
Cysterny jadą z tych samych baz, paliwo płynie tymi samymi rurami.
Generalnie Wszystkie tzw. "światowe" koncerny funkcjonujące ze swoimi stacjami w Polsce nabywają paliwa w Orlenie lub Lotosie. Import paliw jest nieopłacalny z różnych względów (przepisy celne, rezerwy obowiązkowe, koszty transportu), stąd krajowi producenci kontraktują paliwa z Koncernami.
Zatem oceny "lepsze" - "gorsze" paliwo na stacjach nie mają większego sensu i mogą być jedynie subiektywnym odczuciem. Prywatni operatorzy stacji paliw również "skazani" są na tych dwóch dostawców. Taka prawda...
Pozdrawiam
Napisano 28 sierpnia 2012 - 15:55
Dezo, całkowicie się z Tobą zgadzam... niedaleko nas w pobliskim Radzionkowie jest jakaś wielka baza paliwowa... kiedyś przejeżdżając obok, jakież było moje zdziwienie jak obok Orlenowskich cystern stały właśnie te z logo BP.... z resztą ja jakoś nie widzę specjalnej różnicy w jakości paliw (przynajmniej na dużych firmowych stacjach), a te kilka groszy w tą czy w tamtą to ile to daje na baku różnicy 2-3zł????
Od jakiegoś czasu jestem za to wielkim zwolennikiem naszego rodzimego Orlena, który chyba jako jedyna firma ma centralną bazę danych klientów i gdziekolwiek w PL tankując na Orlenie lub Bliskiej tylko podaję NIP i fakturka się drukuje.... bez konieczności dyktowania i kilkukrotnego poprawiania danych..... ale co kto lubi
Od jakiegoś czasu jestem za to wielkim zwolennikiem naszego rodzimego Orlena, który chyba jako jedyna firma ma centralną bazę danych klientów i gdziekolwiek w PL tankując na Orlenie lub Bliskiej tylko podaję NIP i fakturka się drukuje.... bez konieczności dyktowania i kilkukrotnego poprawiania danych..... ale co kto lubi
Napisano 28 sierpnia 2012 - 16:39
Ja tez leje glownie na Orlenie, Bliskiej albo ewentualnie Statoil. Unikam BP i Shella, gdzie juz 3x cos bylo nie tak.
Napisano 30 sierpnia 2012 - 09:32
Ale się miło czytało ten wątek od początku - cena benzyny poniżej 4 zł - ehhh... to były czasy - teraz do 6zł/litr już prawie - wczoraj na NESTE tankowałem za 5.86 ,-