Witam . W CRD który ładnie pali i chodzi, widać jak z pod pokrywy wydobywają się spaliny i słychać stuki, równomiernie z chodem silnika.. stuki są mi znane z nieszczelnego kolektora, kiedyś tak miałem w benzynowym... po zdjęciu pokrywy na silniku wokół wlewu na olej jest dużo szlamu, jak smoła.... Oczywiście to nie mój samochód.. ale chce go odkupić....wygląda jak by coś było zatkane ..odma / ? Czuć spaliny i widać jak się wydobywają z pod pokrywy..

Napisano 10 marca 2018 - 23:19
Napisano 11 marca 2018 - 07:19
uszkodzone uszczelnienie pod wtryskami - nie wolno czekać , im dłużej tym gorzej będzie wyczyscic głowice i wyjąć wtryskiwacze .Gniazda pod wtryskami do przefrezowania , sprawdzenie przylgni nakretki wtrysku i ew.tez frezowanie , otwór pod srube jarzma mocujaca wtryskiwacz do przegwintowania .Załozyć nowe podkładki i śrubu i bedzie jak nowy .
Napisano 11 marca 2018 - 09:00
Super dzięki ! Jakie są koszty takiej naprawy ? Ja myślałem o uszczelce kolektora lub turbo - kolektor..
Napisano 12 marca 2018 - 10:02
uszkodzone uszczelnienie pod wtryskami - nie wolno czekać , im dłużej tym gorzej będzie wyczyscic głowice i wyjąć wtryskiwacze .Gniazda pod wtryskami do przefrezowania , sprawdzenie przylgni nakretki wtrysku i ew.tez frezowanie , otwór pod srube jarzma mocujaca wtryskiwacz do przegwintowania .Załozyć nowe podkładki i śrubu i bedzie jak nowy .
Witaj Andrej, dopytałem się i mówią, że wystarczy wymienić uszczelkę pod wtryskiem... uszczelka 5 zł i robota do 100 zł..
Napisano 12 marca 2018 - 10:19
Napisano 12 marca 2018 - 10:27
Tak owszem uszczelka 5 zł , śruby są jednorazowe i tez trzeba wymienić ale trzeba to zrobić dobrze jak opisywałem z frezowaniem gniazd
Dobra,, może warto... autko ma 160ooo KM sam silnik chodzi super
Napisano 12 marca 2018 - 18:04
Szybko okaże się że musisz zrobić gniazdo i wymienić śrubę. Przechodziłem przez toWitaj Andrej, dopytałem się i mówią, że wystarczy wymienić uszczelkę pod wtryskiem... uszczelka 5 zł i robota do 100 zł..

Napisano 12 marca 2018 - 19:09
Szybko okaże się że musisz zrobić gniazdo i wymienić śrubę. Przechodziłem przez to :piter
żeby zrobić gniazdo, trzeba wyciągać cały blok ? Inaczej naleci syf do tłoka..dobrze myślę ?
Napisano 12 marca 2018 - 19:25
Nic się nie wyciąga( z wyjątkiem wtryskiwaczy ) , wszystko robi się na silniku i nic nie naleci do tłoka - pisałem wcześniej jaka jest procedura i w 2 godziny można spokojnie uszczelnić 4 wtryski zgodnie z technologia naprawy diesli .
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 12 marca 2018 - 19:26
Napisano 08 kwietnia 2018 - 21:45
Witam ponownie, zamierzam kupić zestaw do frezowania i czyszczenia gniazd wtrysków. Moje pytanie., jakie jest średnica gniazda, czyli jakim frezem należy wejść do gniazda.. ? w tym zestawie są różne średnice..nie chce nic rozkalibrować... dzięki z góry Andrzeju. ..pozdrawiam . Lech
Napisano 13 kwietnia 2018 - 16:27
Nic się nie wyciąga( z wyjątkiem wtryskiwaczy ) , wszystko robi się na silniku i nic nie naleci do tłoka - pisałem wcześniej jaka jest procedura i w 2 godziny można spokojnie uszczelnić 4 wtryski zgodnie z technologia naprawy diesli .
Hej Andrej, wyjęty wtryskiwacz.. był zupełnie bez uszczelek... ile w sumie jest na wtrysku ?? Miedziana wiem...ale jeszcze gumowe
Napisano 13 kwietnia 2018 - 16:31
Napisano 13 kwietnia 2018 - 16:36
okey. miedziana też wyparowała na 100 % nie mam jej w gniazdku..dziś wchodzi wszystko na nowo mam nadzieje, że będzie ok/ dzięki ! pozdrawiam udanego Weekendu .
Napisano 13 kwietnia 2018 - 16:53
Napisano 13 kwietnia 2018 - 17:00
tam jest czysto wyczyszczone, ze świecą nic nie ma blank sauber ...może mi spadła z wtryskiwacza jak wyciągałem...na dnie wszystko srebrne
Napisano 13 kwietnia 2018 - 17:04
lepiej sprawdzic dwa razy niz złozyc na dwie uszczelki bo bedzie problem , ale skoro mówisz że nie ma to widocznie ci spadła
Napisano 13 kwietnia 2018 - 17:07
okey,,sprawdze raz jeszcze,..drutem, pilnikiem itp nie da się nic wyjąć.. wszystko czyste ..a jak będą dwie w najgorszym razie, to będzie lepszy docisk.. źle ?
Napisano 13 kwietnia 2018 - 17:36
Napisano 15 kwietnia 2018 - 10:34
nie znalazłem i nic nie da się wyjąć// chyba jest tam czysto i bez starej miedzianej....
Załączone pliki
Napisano 15 kwietnia 2018 - 10:53