Witam -przy okazji to mój pierwszy post tutaj... wcześniej były Lincoln mark VIII, Chevrolet Astro, Ford Explorer, Dodge Stratus czas na Pitka nadszedł.. golas 2.4 benzyna z automatem,ale pikny. Produkcja 10.2005, Meksyk, ale model poliftowy (2006). Centralny zamek załączany z przycisku na drzwiach przednich- czyli są siłowniki i cała instalacja.. Spec od " upilotowienia " w Wołominie poddał się, twierdzi, że zamiast standardowego -napięcie i masa, ma dwa napięcia podane na przyciski, a w elektronikę nie chce ingerować. Czy jest sposób, nie kosztujący kubełka grajcarów, aby upilotowić Pitka ? starawy już jestem i już raz zamknąłem kluczyk w bagażniku... zapasowy był w plecaku.. w środku dwie godziny jazdy po kluczyk ratunkowy... Chcę pilota.. bo kiedyś znowu zatrzasnę i będzie to 2k km, a nie 30 km od domu.... co trza zrobić ?
Centralny zamek jest- pilota brak- jak instalować ?
#1 Bezimienny Gość.Yogurt_*
Napisano 23 July 2018 - 21:42
Napisano 23 July 2018 - 22:49
kupic oryginalny kluczyk z pilotem i doprogramowac lub zamontowac uniwersalny centralny zamek (takie trochę druciarstwo) , twoj szpec od centralnego zamka nie ma zielonego pojęcia o montazu elektroniki w autach amerykanskich ? - sterowanie parametrem rezystancyjnym na jednym przewodzie wzgledem masy 270om i 1kom .
Napisano 09 February 2019 - 23:01
Witam, chciałbym się podłączyć pod temat. Mam tak samo jak kolega, który zaczął temat, centralny ale bez pilota. Czy jest w ogóle moduł zamontowany w takim przypadku? Czy można by wziąć moduł z innego pt z pilotem do niego i zamontować go u mnie?
Napisano 10 February 2019 - 07:51
Jeśli działa z kluczyka i przycisków to jest zamontowany i wystarczy podmienić centralkę z pilotem , a jak nie działa to może nie być w ogóle okablowania - były takie golasy na rynek USA .
Co do założenia dodatkowego sterownika z pilotem , też nie ma problemu wystarczy zwykły sterownik z pilotem za 55 zl (chinol) ale nie polecam tej opcji cześć funkcji nie będzie działała i polecam jednak opcje kupić drugą centralkę z pilotami/pilotem
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 10 February 2019 - 08:30
Napisano 10 February 2019 - 14:38
Dziękuję za odpowiedź. Ogólnie to nie wiem czy nie mam jakiegoś bałaganu w tym wszystkim czy tak powinno być. Z kluczyka mogę otworzyć tylko drzwi kierowcy a z przycisku na drzwiach resztę drzwi, otworzyć i zamknąć. Bagażnik tylko się nie otwiera z przycisku, muszę go otwierać tylko kluczykiem, ale znowu jak zamykam bagażnik kluczykiem to zamykam od razu centralnie wszystkie drzwi. Podsumowując w moim przypadku wystarczy tylko załatwić centralkę z pilotem do niej i podmienić centralki?
Napisano 10 February 2019 - 14:43
Radku - kłania sie instrukcja obsługi auta ? - masz aktywną opcje otwierania dwu strefowego , do przeprogramowania kluczykiem i stacyjką .
Jak chcesz otwierać pozostałe drzwi z zamka kierowcy - trzeba to robić dwukrotnie : za pierwszym przekręceniem kluczyka otworzą sie drzwi kierowcy a za drugim pozostałe drzwi i zwolni się rygiel klapy bagażnika .
Napisano 10 February 2019 - 14:48
Aha, dzięki bardzo! Kiedyś próbowałem robić z instrukcji kombinację kluczyka i przycisku i coś mi nie wyszło z tego wszystkiego i odpuściłem. Muszę spróbować jeszcze raz. A z tą centralką to podmienić i będzie można z pilota otwierać?
Napisano 10 February 2019 - 14:53
tak , tylko podmienić
Napisano 10 February 2019 - 15:20
Dzięki bardzo, pozdrawiam!
Napisano 12 April 2019 - 09:20
A czy po wymianie centralki nie trzeba programować immobilaizera? Podmieniłem centralkę, centralny chodzi z pilota ale kluczyk został ten co miałem i dziś rano nie mogłem odpalić, nie wiem czy to wina słabego akumulatora czy kluczyka.
Napisano 12 April 2019 - 09:27
Napisano 12 April 2019 - 09:41
ok, dziękuję za szybką odpowiedź, pozdrawiam!