Witam,
Czy można trochę podciągnąć linki od hamulca ręcznego na dźwigni/lewarku w kabinie?
Pozdrawiam,
Załączone pliki
Użytkownik Felcom edytował ten post 27 lutego 2019 - 08:28
Napisano 27 lutego 2019 - 08:23
Witam,
Czy można trochę podciągnąć linki od hamulca ręcznego na dźwigni/lewarku w kabinie?
Pozdrawiam,
Użytkownik Felcom edytował ten post 27 lutego 2019 - 08:28
Napisano 27 lutego 2019 - 11:10
Można.
Napisano 27 lutego 2019 - 14:27
nie można - w kabinie jest samoregulator automatyczny i jego się nie reguluje - natomiast każde z kół ma oddzielną regulację wstępną w sobie i tam się to ustawia śrubą rzymską .
Napisano 27 lutego 2019 - 15:44
A, to przepraszam, myślałem, że można.
Napisano 27 lutego 2019 - 15:46
Napisano 27 lutego 2019 - 15:50
To z grzeczności. Nigdy w swoim pitku tego nie robiłem.
Napisano 04 marca 2019 - 14:22
Napisano 04 marca 2019 - 14:52
A ja to robie co roku przed przegladem masakra chyba nikt nie umie tego zrobic a najdziwniejsze jest to ze jak stoi z gorki nie pojedzie jak pod gorke zawsze sie stoczy mechanik rece rozklada ja tez wiec zostawiam go na biegu a co roku do przegladu jest igla zas nie ma ktos pate
Sluchaj uwaznie co do ciebie pan Andrzej mowi !! Dostajesz porade za darmo..Wykorzystaj ja...
Napisano 04 marca 2019 - 15:44
Napisano 04 marca 2019 - 15:53
zawsze ustawia się na dwóch kołach - tylko każde oddzielnie
Napisano 04 marca 2019 - 15:58
Tak tylko moj mechanik ustawia ponoc to na dwoch kolach i dupa
Ciekawy jest czy wie gdzie się to reguluje, bo w sumie to takie oczywiste i na wierzchu nie jest.
Napisano 04 marca 2019 - 18:21
Tak tylko moj mechanik ustawia ponoc to na dwoch kolach i dupa
o bosze..."natomiast każde z kół ma oddzielną regulację wstępną w sobie i tam się to ustawia śrubą rzymską .'...!!!!!!!!!!!!!!!
Napisano 04 marca 2019 - 20:02
Napisano 04 marca 2019 - 21:04
Niech w końcu rozbierze te hamulce z tyłu i zobaczy, że szczęki są nierównomiernie zużyte - dlatego do przodu hamuje, a do tyłu jedzie. Do weryfikacji tarcze kotwiczne - mogą być ponadrywane miejsca podparcia szczęk ręcznego - te w których szczęki opierają się o tracze kotwiczne. Do weryfikacji rozpieraki szczęk - szczególnie w miejscach podparcia o tarcze kotwiczną. Może jest jeszcze stara konstrukcja, która opiera się o tarczę (i ją wyrezała), a nie nowa, która takiego podparcia nie wymaga? Cudów nie ma - jest to do ogarnięcia, bo przecież dobrze zrobione hamuje jak sam s.....syn (brakuje mi określenia z pochodną dupa, która jest jako słowo mocne dozwolona w tym dziale - jakieś propozycje? ). Przy wymianie szczęk radzę kupować jakieś bardziej markowe - na przykład trw lub bosch (dostępne razem z systemami mocowania), gdyż albowiem niektóre szczęki nie hamują od samego początku - dupny materiał cierny i dupny promień szczęki. Pozdrawiam raz jeszcze kochanieńka
Napisano 06 marca 2019 - 14:03
Napisano 07 marca 2019 - 03:38
Ja tam czasami używam czego popadnie - oczywiście w swoim samochodzie, co daje efekt zdobywania wiedzy na temat zamienników. Jeśli od 2006 roku nic nie było zmieniane, to choć na szczęki czas - zaglądnąć na pewno trzeba wnet. Ostatnio bardzo lubię słowo WNET - mój brat używa tego słowa w odpowiedzi na niespełnione polecenia wydawane przez Jego lepszą połowę zamiast słowa ZARAZ - niby to samo, ale jak brzmi.... na przykład:
-Wojtek! Kiedy w końcu kuźwa naprawisz mi ten ręczny w Vitarze?
-Wnet kochanie, wnet.
Niby to samo co: "Zaraz kochanie, zaraz", ale pozostawia nadzieję, że może tym razem będzie inaczej....
Tak więc czas na zaglądnięcie do szczęk ręcznego z tyłu - wnet.
Napisano 07 marca 2019 - 13:07
Napisano 14 marca 2019 - 19:48
Szczęki po regulacji trzymają krótko w połowie dźwigni, później tylko trzymają jak dźwignia jest na samej górze.
Napisano 15 marca 2019 - 00:45
czyli procedura regulacji została żle wykonana
Napisano 15 marca 2019 - 20:26
Wykonywałem sam 2 razy, trzeci raz mechanik, może coś zostało nie tak złożone?
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Linka/linki hamulca ręcznego |
Techniczny podstawowy | dfg |
|
|
|
Szczeki hamulca ręcznegoszczęki, hamulec ręczny |
Techniczny podstawowy | Bezimienny Gość.macius_g_* |
|
|
|
Dwie linki hamulca ręcznego na sprzedaż PT Cruiser 2001#hamulec, #reczny |
Części do PT Cruisera | Stivo |
|
|
|
Kupię linkę hamulca ręcznego. |
Części do PT Cruisera | dodeks |
|
|
|
Brak ręcznego |
Techniczny podstawowy | Stivo |
|
|
Dział Techniczny →
Techniczny podstawowy →
Szczeki hamulca ręcznegoNapisany przez Bezimienny Gość.macius_g_* , 07 gru 2019 szczęki, hamulec ręczny |
|
|
||
Dział Techniczny →
Techniczny podstawowy →
Dalszy ciąg przeglądu w Austrii czyli… - Ratunku gdzie moje hamulce!!!???Napisany przez Albert1972 , 03 lip 2015 Hamulce, hamulec ręczny i 1 więcej |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych