Przecież nie masz dachu...
to zaleta
Napisano 12 marca 2019 - 09:21
Przecież nie masz dachu...
to zaleta
Napisano 12 marca 2019 - 10:24
Ja tam widzę same zalety:
- styl retro - który obecnie jest zabijany przez "nowoczesne" konstrukcje - czyli jest nietuzinkowy,
- różnorodność wersji silnikowej diesel lub benzynowe, co umożliwia w tym przypadku założyć LPG,
- jest możliwość zakupu w skrzyni automatycznej (obecne modele innych marek "nowej generacji" - takiej już możliwości nie mają,
- można z naszego PiTka zrobić minivana - przewieść coś większego (po złożeniu lub wyciągnięciu foteli),
- posiada stronę poświęconą PiTkowi - która ma już swoją historię i ludzie, którzy tworzą ten portal są zakręceni i zakochani w swoim aucie
- itd....
Jedyna wada to ta, że autka już nie są produkowane
Pozdrawiam
Użytkownik jacaplaca0007 edytował ten post 12 marca 2019 - 16:51
Napisano 12 marca 2019 - 10:26
Od 2,5 miesiąca nic się nie zepsuło oprócz tego co zepsute było (dolot intercoolera)..ale po lekturze forum nie wiem,czy to wada,czy zaleta czy też zostałem oszukany przez sprzedającego?
E tam,lubię go,ma charakterek
Napisano 12 marca 2019 - 14:13
Na chwilę obecną, to z wad jedynie słaba widoczność przez tylną szybę, a i z przodu czasami, jak zbyt blisko się podjedzie, świateł u góry nie widać
Z zalet to oczywiście wyróżniający się wygląd zewnętrzny. A także, po złożeniu siedzeń, całkiem spory bagażnik
Przyznam się bez bicia, iż nim kupiłem PiTka, miałem na uwadze Chevroleta HHR. Ilość plastiku wewnątrz była przytłaczająca :|
Muszę sprawdzić bo może też mam ten problem tylko o nim nie wiem. :piter
Wady - promień skrętu, drobne problemy z elektryką
Zalety - niepowtarzalny wygląd, dużo miejsca z tyłu, w miarę duży bagażnik
Do wad zaliczył bym jeszcze brak dobrych mechaników znających PT a do zalet wspaniałe forum użytkowników. Dzięki niemu pewnie wiem dużo więcej o bolączkach i naprawach PT niż mój mechanik.
Napisano 13 marca 2019 - 20:56
Napisano 14 marca 2019 - 11:40
Wkurza mnie wycena przez ubezpieczyciela wartosci mojego Cukiereczka. Wiecej do niego dolozylam w zeszlym roku (ech taki rok) niz oni go wycenili.
Dla Ciebie cukiereczek....., a dla ubezpieczalni strucel.
Napisano 14 marca 2019 - 11:52
Jeszcze będą go cenić... ja jestem cierpliwa, poczekam.
Napisano 14 marca 2019 - 18:18
Użytkownik Maja1313 edytował ten post 14 marca 2019 - 18:18
Napisano 14 marca 2019 - 18:53
Martwe pole w lusterku, nie wiem czy dostępne są wkłady lusterek 2 strefowe. Montaż (przyklejenie) na lusterkach małych lustereczek psuje wygląd. W przypadku diesla cena akumulatora, Można zamontować kamerę w lusterku wstecznym, wtedy lepiej widać światła na sygnalizatorze.Co prawda nie odbiera mowy na widok jak Bugatti Chiron, ale ma styl jak Bugatti type 57 SC Atlantique.
Napisano 25 marca 2019 - 16:40
Do dziś duży promień skrętu, o którym wspominano mi nie przeszkadzał, nawet tego nie zauważałem wcześniej. Dziś jednak się o tym przekonałem. Czy to wada? Zapewne dla niektórych. Mnie osobiście nie przeszkadza. Nie często mam z tym do czynienia, gdzie wymagany jest mały promień.
Napisano 25 marca 2019 - 20:55
Napisano 20 maja 2019 - 12:11
Niewątpliwą zaletą jest to, że zwraca na siebie uwagę
Napisano 20 maja 2019 - 16:17
Dorka zapominasz ,że to powóz i tak trzeba . Właśnie w tym pełna gracja
Napisano 20 maja 2019 - 18:41
Dorota , popatrzą na Ciebie i powiedzą no , kobieta parkuje , a na mnie dupa kierowca.
Napisano 20 maja 2019 - 20:28
Napisano 21 maja 2019 - 17:45
Zaletą naszych aut są jego wady,
Napisano 22 maja 2019 - 09:24
Gdyby nie one, to byśmy się nie poznali.
Napisano 16 marca 2020 - 21:19
Trochę brakuje mi automatycznego podnoszenia szyb.
Napisano 17 marca 2020 - 10:29
Trochę brakuje mi automatycznego podnoszenia szyb.
Też bym chciał mieć takie coś. A takie uniwersalne moduły domykające szyby da się zamontować?
Napisano 17 marca 2020 - 10:40
Już nie bądźcie tacy wygodni ;-)
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Przebiegi naszych autek |
Ogólnie | soop |
|
|
|
Czy to jest ktoś z naszych??? |
Linki | raksadam |
|