Warszawa - pasek klinowy pilne!
#1 Bezimienny Gość.Shenandoath_*
Napisano 03 maja 2019 - 13:44
Jestem w Warszawie na majowce. Niestety pękł mi pasek klinowy a jutro o 4-5 rano muszę wyruszyć do domu na Pomorze.
Czy jest ktoś może na tyle miły by pomoc mi go naprawić? Zapłacę!
Napisano 03 maja 2019 - 17:29
Michał a co można zrobić bez części i sprawdzenia - dlaczego pasek pękł . Zazwyczaj pęka przy uszkodzonym sprzęgle alternatora - nic na szybko i na pewno nie pod blokiem czy też na parkingu .
#3 Bezimienny Gość.Shenandoath_*
Napisano 04 maja 2019 - 23:43
Ogólnie to Mechanik który jako chyba jedyny miał otwarte w piątek stwierdził ze nic nie zrobi. Odpalił mi auto kablami (bo padl akumulator)i miałem pokonać 5km na parking pod blok rodziny. W trasie padło. Zgasł silnik. Dopchałem auto na parking. I musiałem wrócić do domu z powodu pracy a auto zostało w wawie.
Panicznie się je ze coś się zepsuło na amen bo przecież auto z wyładowanym akumulatorem odpalone kablami nie powinno chyba samo gasnąć.
Teraz nie wiem co robić. Ja w domu w kwidzynie jestem, auto stoi w Warszawie. Nie stać mnie by zapłacić kosmiczne kwoty za lawetę (260km w jedna stronę!)
Nie wiem co robić
Napisano 05 maja 2019 - 07:46
Michał absolutnie nie wolno jeździć bez paska , masz rozum ? , auto nie ma ani ładowania ani chłodzenia ani wspomagania , na czym ma ci silnik pracować zwłaszcza po rozładowaniu akumulatora .
Nie stać cie na holowanie auta to już nie chcę się pytać jak będzie z naprawą ? i jak Ty to sobie wyobrażasz , jaka kolwiek naprawa przy crd to zawsze są koszty , zwlaszcza że aby się dostać do uszkodzonych elementow trzeba trochę narozbierać a nikt tego za darmo nie zrobi .
Jak stoi kompresor to tylko do wyjęcia i pozostaje regeneracja lub zakup drugiego używanego sprawnego - ale Ty masz polifta ... wpierw go znajdż .
Zadzwon do lolkalnej firmy holującej w swojej miejscowości i dogadaj się jakby mieli kurs na warszawę to w powrotnej wezmą auto za polowę ceny -to standartowa procedura , tylko bedziesz musiał poczekać na okazję .
Albo druga opcja wstawiasz w warszawie do naprawy i płacisz za naprawę .... po warszawsku .
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 05 maja 2019 - 07:47
#5 Bezimienny Gość.Shenandoath_*
Napisano 05 maja 2019 - 10:54