Witam ponownie.
Jestem zdecydowany na zakup PT. W związku z tym ma masę pytań. Zacznę może jednak od tego co to auto m/w powinno mieć. Na 100% benzyna z automatem. Diesle i manuale całkowicie mnie nie interesują. więc je pomijam, Rocznik i przebieg raczej nieistotny bo auta kupuję na podstawie stanu technicznego. Tyle wiem
Do Was mam pytania:
-jaki silnik benzynowy wybrać i dlaczego zakładając że będzie kowertowany na nadtlenek rozsądku?
-Jak z awaryjnością silnika, rozrządem, osprzętem?
-czym wersja poliftowa różni się od wcześniejszej oprócz tego co widać czyli reflektorów i deski rozdzielczej (btw-stara chyba była ładniejsza)?
-na co zwrócić uwagę przy zakupie tego konkretnego modelu auta pomijając rzecz jasna uniwersalne rzeczy, które trzeba sprawdzić niezależnie od modelu i marki?
-jakie były poziomy wyposażenia/wersje i czym się różniły (nie ukrywam, że np. elektrycznie regulowane fotele itp mile widziane)?
-jak sprawuje się blacharka, gdzie pojawiają się ogniska korozji i na co uważać tej kwestii?
-jakie choroby dręczą ten samochód i na co uważać aby nie dać wpuścić się na minę?
-czym różni się wersja z rynku amerykańskiego od europejskiej oprócz oświetlenia zewnętrznego, miejsca na rejestrację i jednostek na licznikach?
Myślę, że to na razie na tyle. Temat jednak jest rozwojowy