Skocz do zawartości

Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl

Zdjęcie

Do doktorów 😏

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#1 steryd

steryd

PT PRO

• Pomagamy sobie
  •   
  • Rok Produkcji:2002
  • Silnik:1.6 m
  • Imię:maciej

Napisano 22 listopada 2019 - 17:00

No jednak noga płata figle, a doktorzy ortopedii diagnozują....
Mam pytanie...
Auto stoi 2 miesiące, niestety będzie jeszcze stało 2 kolejne.
Być może po tym czasie zdejmą gips, a raczej zmienią na krótki. No albo będzie operacja i dalej gips, co i tak nic nie zmienia...
Rozładował się akumulator. I moje pytanie. Odpalając auto za każdym razem będzie się komputer ustawiać. I tak nigdzie nie jadę, ale chciałem odpalać żeby chociaż silnika i osprzętu szlag nie trafił.
Nie życzę nikomu złamania nogi poniżej kolana... W trzech miejscach z odłamkami i przy kostce🙄.... Dwa miejsca i przy kolanie raz

#2 cyborg

cyborg

Zwolennik

• Pomagamy sobie
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2,0 LPG
  • Imię:Dawid

Napisano 22 listopada 2019 - 17:11

Zdrowiej dla auta będzie jak podłączysz akumulator pod ładowarkę mikroprocesorową ewentualnie wyjmiesz go i będziesz doładowywał co miesiąc

Użytkownik cyborg edytował ten post 22 listopada 2019 - 17:11

• steryd lubi to

#3 Bezimienny Gość.Yodarek_*

Bezimienny Gość.Yodarek_*
  • Guests

Napisano 22 listopada 2019 - 17:38

To będzie zdrowiej dla akumulatora, ale jak auto będzie stało, to chyba dobrze od czasu do czasu je odpalić, myślę...

#4 steryd

steryd

PT PRO

• Pomagamy sobie
  •   

Napisano 22 listopada 2019 - 18:00

Yodarek, dnia 22 List 2019 - 16:38, napisał:

To będzie zdrowiej dla akumulatora, ale jak auto będzie stało, to chyba dobrze od czasu do czasu je odpalić, myślę...

nie wyjmę Aku bo raczej brak mobilności u mnie. Jedynie odpalanie z kabli, i to jeszcze nie ja osobiście. Utkwilem na 4 piętrze, i prawa noga zdupczona ( jak mówi klasyk). Więc problem . I 191 cm wysokości ( to nie jest ogłoszenie matrymonialne)
Mam gips po pachwinę i nijak wcisnąć sprzęgło, a to parszywstwo nie chce odpalić inaczej. Tylko chodzi mi czy po odpaleniu musi uczyć się mapy. Czy tylko chwilę pochodzić. Zresztą jak w 5 miesięcy się nie wykaraskam to będę sprzedawał nawet na złom bo ekonomia to wymusi

Użytkownik steryd edytował ten post 22 listopada 2019 - 18:07

#5 cyborg

cyborg

Zwolennik

• Pomagamy sobie

Napisano 23 listopada 2019 - 10:55

Rob jak uważasz.. NIe możesz kogoś poprosic aby wyjął aku i przeniósł ci do domu?

Użytkownik cyborg edytował ten post 23 listopada 2019 - 18:58

#6 maxym72

maxym72

VIP

• Mayster
  •   
  • Rok Produkcji:2014
  • Silnik:Sedici=4x4
  • Imię:Max

Napisano 23 listopada 2019 - 17:20

Takie odpalanie na chwilę bez pełnego wygrzania raczej mu zaszkodzi. Skazany jesteś na czyjąś pomoc. Jeśli zostawić w garażu to podłączenie prostownika mikroprocesorowego z podtrzymaniem jest najlepszym pomysłem. Pozdrawiam

Użytkownik maxym72 edytował ten post 26 listopada 2019 - 01:25

#7 kade

kade

VIP

• Przyjaciel forum
  •   
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:1.6 M Gaz
  • Imię:Darek

Napisano 23 listopada 2019 - 20:05

Łódź to troszke za daleko ode mnie.Ale są pitomaniacy z okolic.Poszukaj.Pogadaj.Poproś.
Ktoś na 100% pomoże Ci z tym aku.
Jak nie chcesz kogoś z forum to sąsiadowi postaw piwo.Też Ci zrobi.
Łódź to troszke za daleko ode mnie.Ale są pitomaniacy z okolic.Poszukaj.Pogadaj.Poproś.
Ktoś na 100% pomoże Ci z tym aku.
Jak nie chcesz kogoś z forum to sąsiadowi postaw piwo.Też Ci zrobi.

#8 Al Capone

Al Capone

Znawca Tematu

• Przyjaciel forum
  •   
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:1.6
  • Imię:Al

Napisano 23 listopada 2019 - 22:03

Steryd,

3.12 (wtorek) prawdopodobnie będę w Łodzi. Rzuć mi swój telefon na PW to coś wymyślimy.

Użytkownik Al Capone edytował ten post 23 listopada 2019 - 22:03

#9 steryd

steryd

PT PRO

• Pomagamy sobie
  •   

Napisano 24 listopada 2019 - 14:45

maxym72, dnia 23 List 2019 - 16:20, napisał:

Takie odpalanie na chwilę bez pełnego wygrzania raczej mu zaszkodzi. Skazany jesteś na czyjąś pomoc. Jeśli zostawić w garażu to podłączenie prostownika mikroprocesorowego z podtrzymaniem jest najlepszym pomysłem. Pozdrawiam

niestety bloki i jeszcze 4 piętro bez windy. W sumie to może chodzić do pełnego wygrzania. Chcę uniknąć jedynie jakiś niespodzianek. Kiedyś po 0.5 roku stania mazdy skorodowalo łożysko alternatora. Problem był pewnie wcześniej a to wyszło. Nie chcę się zdziwić że będzie wszystko do wymiany

#10 cyborg

cyborg

Zwolennik

• Pomagamy sobie

Napisano 24 listopada 2019 - 21:30

Jak łożysko skorodowało po pół roku stania to znaczy że było i tak już padnięte. Dłuższa praca silnika na biegu jałowym po pierwsze jest niewskazana, po drugie nielegalna. Kombinujesz jak koń pod górę, po co pytasz jak wiesz lepiej?

• maxym72 lubi to

#11 steryd

steryd

PT PRO

• Pomagamy sobie
  •   

Napisano 24 listopada 2019 - 21:39

cyborg, dnia 24 List 2019 - 20:30, napisał:

Jak łożysko skorodowało po pół roku stania to znaczy że było i tak już padnięte. Dłuższa praca silnika na biegu jałowym po pierwsze jest niewskazana, po drugie nielegalna. Kombinujesz jak koń pod górę, po co pytasz jak wiesz lepiej?

przecież napisałem że musiało być padnięte. To że nielegalna też wiem, co nie zmienia faktu że radiowozy stoją na odpalonym silniku zimą. Niestety nie zabiorę pitka na przejażdżkę przez kolejne pół roku. Po prostu nie chcę żeby go szlag trafił od stania, bo auto wiekowe i wiem że mogą wyjść mankamenty które w normalnym użytkowaniu pewnie też by wyszły ale za jakiś czas. I tobie akurat życzę złamania nogi i to jeszcze tak skomplikowanego albo jeszcze bardziej niż mnie to spotkało 🤔

#12 andmis

andmis

VIP

• Moderator
  •      
  • Rok Produkcji:2003 LTD
  • Silnik:2,2 CRD
  • Imię:Andrzej

Napisano 25 listopada 2019 - 06:01

steryd, przestań dupcyć. Za pół roku odpalisz auto przez kable i po sprawie.

#13 Dorka

Dorka

VIP

• Administratorka
  •      
  • Silnik:2,0 A Gaz
  • Imię:Dorota

Napisano 25 listopada 2019 - 12:38

steryd, dnia 24 List 2019 - 20:39, napisał:

I tobie akurat życzę złamania nogi i to jeszcze tak skomplikowanego albo jeszcze bardziej niż mnie to spotkało

Nie wierzę... 

Rozumiem, że cierpisz i do tego masz kłopot, ale napisałeś to chyba pod wpływem emocji?

#14 miecio

miecio

VIP

• Przyjaciel forum
  •      
  • Silnik:2.2 /ropa/
  • Imię:miecio

Napisano 25 listopada 2019 - 14:31

steryd, dnia 22 List 2019 - 17:00, napisał:

nie wyjmę Aku bo raczej brak mobilności u mnie. Jedynie odpalanie z kabli, i to jeszcze nie ja osobiście. Utkwilem na 4 piętrze, i prawa noga zdupczona ( jak mówi klasyk). Więc problem . I 191 cm wysokości ( to nie jest ogłoszenie matrymonialne)
Mam gips po pachwinę i nijak wcisnąć sprzęgło, a to parszywstwo nie chce odpalić inaczej. Tylko chodzi mi czy po odpaleniu musi uczyć się mapy. Czy tylko chwilę pochodzić. Zresztą jak w 5 miesięcy się nie wykaraskam to będę sprzedawał nawet na złom bo ekonomia to wymusi

nie zdupczona a zdupcona,.. to na marginesie,.. ja bym ci proponowal jednak zeby ci ktos aku wyjal z auta bo mrozy nadchodza i se podladuj w domu i bedziesz miec problem z glowy,... :miecio

steryd, dnia 22 List 2019 - 17:00, napisał:

nie zdupczona a zdupcona,.. to na marginesie,.. ja bym ci proponowal jednak zeby ci ktos aku wyjal z auta bo mrozy nadchodza i se podladuj w domu i bedziesz miec problem z glowy,... :miecio

#15 Edysia

Edysia

VIP

• Przyjaciel forum
  •   
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:2,4 A
  • Imię:Edyta

Napisano 25 listopada 2019 - 14:34

Dwukrotnie Ci to Mieczysław napisał!!!!!!!! 

Więc weź Sobie to głęboko do serca!!!!  :d  :d

#16 steryd

steryd

PT PRO

• Pomagamy sobie
  •   

Napisano 25 listopada 2019 - 20:13

Edysia, dnia 25 List 2019 - 13:34, napisał:

Dwukrotnie Ci to Mieczysław napisał!!!!!!!!
Więc weź Sobie to głęboko do serca!!!! :d :d

to że połowa was nie zrozumiała jest dla mnie w pełni zrozumiałe 😏. Istotą nie jest złamanie czy akumulator ( nowy to tylko kilka stówek). Jedynie doktor zrozumiał i wyjaśnił moje wątpliwości. Za co mu dziękuję.
I nie czuję się jakoś stary, ale co Nieco od transformerów i od dupcenia pisze, to za każdym razem zagadka.
Sorry za dupczenie ale mój telefon i słownik taki automatyczny no jak i nie ogarnia.

steryd, dnia 25 List 2019 - 19:12, napisał:

to że połowa was nie zrozumiała jest dla mnie w pełni zrozumiałe 😏. Istotą nie jest złamanie czy akumulator ( nowy to tylko kilka stówek). Jedynie doktor zrozumiał i wyjaśnił moje wątpliwości. Za co mu dziękuję.
I nie czuję się jakoś stary, ale co Nieco od transformerów i od dupcenia pisze, to za każdym razem zagadka.
Sorry za dupczenie ale mój telefon i słownik taki automatyczny no jak i nie ogarnia.

Miecio

#17 Edysia

Edysia

VIP

• Przyjaciel forum
  •   
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:2,4 A
  • Imię:Edyta

Napisano 25 listopada 2019 - 20:19

Oooooooooooooooooo.... Ty też piszesz dwukrotnie!!!!! Czyli bierzesz to co Mieczysław!!!!!!!!! :haha :haha

Steryd...Wracaj do zdrowia!!!!

#18 steryd

steryd

PT PRO

• Pomagamy sobie
  •   

Napisano 25 listopada 2019 - 20:56

Edysia, dnia 25 List 2019 - 19:19, napisał:

Oooooooooooooooooo.... Ty też piszesz dwukrotnie!!!!! Czyli bierzesz to co Mieczysław!!!!!!!!! :haha :haha

Steryd...Wracaj do zdrowia!!!!

Nie piszę i nie biorę..
W pierwszym poście był Nieco, a że szanuję chociaż nie rozumię... To poprawiłem, reszta się przykleiła 🤔. I tu proszę o czytanie ze zrozumieniem 😉

Użytkownik steryd edytował ten post 25 listopada 2019 - 21:01

#19 Stach

Stach

Zwolennik

• Pomagamy sobie
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:2.2 M
  • Imię:Stach

Napisano 26 listopada 2019 - 10:25

Gdybyś potrzebował pomocy, to jestem z Łodzi (Olechów) i mogę podjechać. Grafik mam co prawda napięty, ale często śmigam po mieście. Jak coś, to wal na pw

#20 miecio

miecio

VIP

• Przyjaciel forum
  •      
  • Silnik:2.2 /ropa/
  • Imię:miecio

Napisano 26 listopada 2019 - 11:58

edysia no ,...prosze cie,... :miecio

nie piszemy o slabosciach

trza byc twarda/twardym

co jeszcze? kolejne spotkanie w restauracji STYLOWA jak ktos cos wzgledem tego co i owszem to chetna/ego to przyjdzie na trzezwo a odwiezie taxi,... :miecio

edysia no ,...prosze cie,... :miecio

nie piszemy o slabosciach

trza byc twarda/twardym

co jeszcze? kolejne spotkanie w restauracji STYLOWA jak ktos cos wzgledem tego co i owszem to chetna/ego to przyjdzie na trzezwo a odwiezie taxi,... :miecio