Witam
Mam dość mocne wycieki oleju na rurach przed i za intercoolerem. Za turbiną też się ostro poci.
Potrzebuję zdemontować turbinę. Czy ktoś już to robił ? Położenie nie jest najlepsze. Dajcie wszelakie info jak ktoś już zajmował się tym tematem.
Napisano 17 April 2020 - 12:17
Witam
Mam dość mocne wycieki oleju na rurach przed i za intercoolerem. Za turbiną też się ostro poci.
Potrzebuję zdemontować turbinę. Czy ktoś już to robił ? Położenie nie jest najlepsze. Dajcie wszelakie info jak ktoś już zajmował się tym tematem.
Napisano 17 April 2020 - 13:02
Wymagany kanał lub podnośnik ? - jeśli nie to zapomnij o samodzielnym demontażu i weź poprawkę że śruby mogą się urwać przy kolektorze wydechowym , reszta nie jest straszna
Napisano 17 April 2020 - 13:55
Kanał jest, ale czy dostęp od spodu będzie na tyle dobry ?
No i tak, śruby mogą być problemem. Rozumiem że jak się urwą to pozostaje wyciągnięcie silnika ?
Napisano 01 October 2020 - 20:29
Użytkownik koliber01 edytował ten post 01 October 2020 - 20:30
Napisano 02 October 2020 - 06:21
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 02 October 2020 - 06:22
| Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|---|---|
Separator, odma do 2.2 CRD |
Techniczny podstawowy | Bezimienny Gość.marcin20050_* |
|
|
|
PT CRD 2.2 M |
Zakup kontrolowany! | Dochao |
|
|
|
Metalowe wtyki szybkozłączki paliwa przy filtrze paliwa Pt Cruiser CRD |
Techniczny podstawowy | kozbi7 |
|
|
|
Kompleksowy remont PT 2.2 CRD |
Moje auto | tata_jagody |
|
|
|
Sprzedam PtCruiser 2.2 CRD |
Zakup kontrolowany! | kgmodel |
|
|
Świat PT Cruiser'a →
Giełda →
Części do PT Cruisera →
SPRZEDAM CZĘŚCI do PT Cruiser GT 2.4 TURBO (wysprzęglik, zawór PCV, turbina, amortyzatory przód i tył, silnik krokowy, dwumasa,...Napisany przez Ozzy , 28 Aug 2016 |
|
|
||
Świat PT Cruiser'a →
Giełda →
Części do PT Cruisera →
PT Cruiser GT 2.4 TURBO (wysprzęglik, zawór PCV, turbina, amortyzatory przód i tył, silnik krokowy, dwumasa, sprzęgło)Napisany przez Ozzy , 27 Aug 2016 |
|
|
||
Dział Techniczny →
Techniczny podstawowy →
przedmuch silnika a wyciek na turbinieNapisany przez Bezimienny Gość.lawina mike_* , 15 Feb 2015 |
|
|
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych