Skocz do zawartości

Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl

Zdjęcie

Pompa paliwa 2.2 CRD, ta w zbiorniku

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 kozbi7

kozbi7

Początkujący

• Przyjaciel forum
  •   
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2,2 M Diesel
  • Imię:Zbigniew

Napisano dziś, 15:20

Witam

Stało się, auto z 2004 roku, silnik zgasł i więcej nie zapalił, po włączeniu zapłonu nie słychać pracy pompy paliwa w zbiorniku, słychac tylko klikanie przekaźnika. Przekaźnik podmieniałem ale bez efektu. Akumulator nowy, rozrusznik kręci mocno. Od kilku miesięcy słyszałem piszczenie dokładnie takie jak pisk hamulców i to mnie zmyliło bo przy hamowaniu pisk ustawał, więc myślałem że to hamulce. Ale od kilku dni na wolnych obrotach można było też usłyszeć w kabinie, z bliżej nieokreślonego miejsca cichy wyraźnie niższy ton o częstotliwości sygnału w słuchawce telefonicznej.

Nie mam otworu rewizyjnego pod tylną kanapą, trzeba odkręcać i opuszczać zbiornik paliwa aby dostać sie do pompy a więc zostaje tylko opcja lawety do warsztatu. Numer oem pompy mopara to prawdopodobnie 05072188AC. To jest sama pompa w kształcie metalowego walca.

Będę wdzięczny za wszystkie informacje i wskazówki od osób które praktycznie poradziły sobie z takim problemem. Czy zaryzykować pompę używaną, czy są jakieś zamienniki, czy trzeba wymieniac cały koszyk czy wystarczy tylko samą pompę?

#2 pitkowechucherko

pitkowechucherko

VIP

• Przyjaciel forum
  •   
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:1.6
  • Imię:Zosia

Napisano dziś, 18:13

Na fb jest Andrzej Goszcz, takie profilowe chyba granatowe. On sklejał pompe od crd i u Nich działa podobno… jak chcesz bez zabawy, to Precel Garage z DG handluje częściami. Pozdrawiam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk