I przewlekle chorym.Chociażby szczepionkę na grypę,która jest zalecana chorującym na układ krążenia.
...ale o tym decyduje lekarz. Pisząc o tym, że szczepionkę podaje się zdrowym miałem na myśli inne dolegliwości, niż choroby przewlekłe. Szczepionkę można nawet dawać tym, którzy biorą leki immunopresyjne, a więc takie, które powodują osłabienie układu immunologicznego po przeszczepie, na przykład... I tacy ludzie mogą mieć obawy, między innymi... Jednego roku przyjąłem chyba ze dwadzieścia szczepionek i jakoś żyję (no może do końca normalny nie jestem ) Zasada działania szczepionki jest wciąż ta sama i ja osobiście nie neguję ich działania, a w obecnej sytuacji uważam, że poddanie się szczepieniu w tym konkretnym czasie jest koniecznością..., dla mnie oczywiście. Nie rozumiem ludzi, którzy mają dylemat po przeczytaniu jakichś informacji w internecie o negatywnym działaniu tej konkretnej szczepionki, choć podobnych artykułów o pozytywnym jej działaniu jest tyle samo, a może nawet więcej. Dodatkowo, mi również wystarczą opowiadania znajomych, którzy przeszli covid19 na własnej skórze z nasilonymi objawami... Nie zazdroszczę i wolałbym uniknąć takiego doświadczenia...