Admins, Dorka - zastosowałem skrót myslowy, pisząc o "lemingach" miałem na myśli kogoś kto nie ma własnego zdania na jakiś temat a tylko opiera się na opinii innych ludzi, dlatego nie chciałem zaczynać dyskusji. Przepraszam jeśli poczuliście się urażeni
Andreeas7, mimo że mam szacunek dla Ciebie i Twojej wiedzy na temat PT Cruisera, bo niewątpliwie nikt nie wie o nich tyle co Ty, to na temat LPG widocznie nie masz właściwej wiedzy i nie zgodzę się z Twoją opinią. Według Ciebie miliony użytkowników aut na gaz powoli "zarzynają" swoje silniki tak? A co z producentami samochodów? Mitsubishi, Fiat, Opel, Skoda, Hyundai, Chevrolet, Dacia, Alfa Romeo, Renault - czy naprawdę świadomie psują swoje nowe auta na gwarancji instalacją LPG? Masz może złe doświadczenia ale zapewniem Cię że jeżeli zamontujesz porządną instalację na dobrych komponentach, i prawidłowo ją wystroisz, to nie ma różnicy w mocy ani żywotności silnika. Oczywiście jest drugi koniec kija, są pewne silniki które faktycznie nie bardzo nadają sie pod LPG (np. niektóre modele Forda, Toyoty czy starsze Renault). Jednak większość starych, prostych silników bardzo dobrze znosi LPG i nie należy powtarzać tak nieprawdziwych opinii że LPG szybciej wykańcza komponenty. To tak ogólne stwierdzenie jakby powiedzieć że młodzież jest niewychowana, albo że motocykliści to przestępcy.
Użytkownik cyborg edytował ten post 17 stycznia 2021 - 19:40