Skocz do zawartości


Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl


Zdjęcie

mryganie


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 miecio

miecio

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 13599
  • Dołączył:  21 cze 2009
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:2.2 /ropa/
  • Imię:miecio
  • Skąd::krk
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 12 luty 2022 - 17:28

takie cosik: ej polifty fajne ryski:  

 

ku ciekawosci tak od jakiegos czasu manetka na lewo chodzi o migacz a on 2 razy szybciej zadupca no impuls na zarowki, mysle no tak padla zarowka,... sprawdzam a to dupa zarowki wszystkie sprawne i migaja faktycznie 2 razy szybciej po lewej stronie po prawej normalnie awaryjne normalnie, tom tak jezdzil , a moze wroci do normalnosci? a to po jakis 4 miesiacach jezdzilem ze swiadomoscia ze mruga lewy migacz , do czasu jak mi zaczeli trabic inni uzytkownicy drog ze cosik nie ten teges, wracam z drogi i zalaczam lewy kluczyk w stacyjce a to dupa nic nie mryga!, o zesz w dupe, moglem spowodowacx kolizje albo co gorsza katastrofe na drodze,... podlaczam maxiecu i co? otoz informacja ze lewy przedni ma zwarcie a tylny ma przerwe,... ooozesz w dupe, mysle to malo prawdopodobne, ale na sam poczatek nie gmyralem hard tylko uruchomilem soft usuwajhac bledy ,... i co ano nastala jasnosc i wszystko oki,... takia ciekawostka ot!  :miecio


Użytkownik miecio edytował ten post 12 luty 2022 - 17:30


#2 WD40MAX

WD40MAX

    Uzależniony

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 541
  • Dołączył:  11 lip 2020
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:1.6 M
  • Imię:Zbyszek
  • Skąd::Piaseczno
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 12 luty 2022 - 20:10

Też tak miałem! Okazało się, że w jednej z żarówek są dwa żarniki i jeden sie przepalił. Kierunkowskaz przód i tył tak mają.



#3 miecio

miecio

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 13599
  • Dołączył:  21 cze 2009
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:2.2 /ropa/
  • Imię:miecio
  • Skąd::krk
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 12 luty 2022 - 21:17

eee dupa ja nie gmyralem przy zarowkach tylko softem usunalem nm problem przyswirowal tipm



#4 andreeas7

andreeas7

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 16676
  • Dołączył:  03 lut 2010
  • Rok Produkcji:2020
  • Silnik:Jeep
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Płock
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 13 luty 2022 - 08:23

eee dupa ja nie gmyralem przy zarowkach tylko softem usunalem nm problem przyswirowal tipm

 

Soft nie usunął  przyczyny - a należy ustalić dlaczego tipm zapisał problem i odłączył zasilania .



#5 miecio

miecio

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 13599
  • Dołączył:  21 cze 2009
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:2.2 /ropa/
  • Imię:miecio
  • Skąd::krk
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 13 luty 2022 - 09:07

to fakt nie usunasl przyczyny aler rozwiazal problem,.. swoja droga ytez zadam pytanie dlaczego modul tipm sie u mnie kiedys zjaral doslownie ale nie po obwodach pradowych tylko pozar zaczal sie od  dwoch procesorow!  na marginesie napisalem kiedys ze autorytet mi powiedzial ze tipm montowany w chryslerach potrafi bez kluczyka uruchomic rozrusz\nik, o konsekwencji nawet nie wspomne bo z reguly zostawiamy auto na jedynce nie zaciagajac hamulca recznego,... ja w nzwiazku nz tym zamontowalem tzw hebel na jednym z kabli wychodzacych z akumulatora, fak taki ze czasem wysiadajac hebla nie uzywam,...



#6 revtech

revtech

    PT Amateur

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 18
  • Dołączył:  06 lut 2022
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:2.0M
  • Imię:Sebastian
  • Skąd::Olkusz
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 13 luty 2022 - 12:20

W jednym aucie tak swirowal kierunek przez wiązkę od haka, mimo że jak już dawno był sprzedany

#7 andmis

andmis

    VIP

  • Moderator
  •   
  • Posty: 4665
  • Dołączył:  19 wrz 2010
  • Rok Produkcji:2003 LTD
  • Silnik:2,2 CRD
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::DOA
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 13 luty 2022 - 14:02

Auta z duszą, albo z własną AI






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych