Mamy inne zdania. Nie uważam aby poziom głupoty w Polsce był wyższy niż w innych krajach Europy. Dodatkowo, Polakom chce się pracować i to bynajmniej nie tylko dla pieniędzy. Bardzo często słyszę od moich kolegów ze "starej europy", że ciężko na rynku pracy nie trafić na leniucha. Tutaj znajdują dynamiczną, młodą, kadrę, wymagającą od pracodawcy znacznie więcej niż ich ojcowie ale za to są kreatywni i nieźle wykształceni. Nie jest przypadkiem, że globalne koncerny przenoszą tutaj swoją produkcję i działy rozwoju.
Mowisz o 35-40 % spoleczenstwa..
Najlepsi Energiczni, bystrzy, zmotywowani i chetni do pracy mlodzi, wyjechali z Polski i nigdy juz nie wroca..Zostala rozpasana cholota , leniwa, oglupiona grami komputerowymi i zyciem bez wysilku..Wartosciowy mlody czlowiek przemyka sie pod scianami..
Pracuje i pomagammkolegom na US..
Po dwoch sesjach wypieprzylem 16 " studentow ".10 wogole nie znalem bo nie przychodzili na wyklady i uwazali ze zaliczenia naleza im sie z urzedu..
Mialam 4 studentow z Erasmusa , ktorzy nie mowili i nie rozumieli jez. Polskiego..
Zadali ode mnie prowadzenia wykladow w jez. Angielskim a 1 zadal po Francuzku..
Co 2 m-ce " wpada " Policja i czysci US z dealerow narkotykow..Rozprowadzaja je na miejscu..
O mlodych kobietach nie wspomne..
Bezczelni, Arogancy, leniwi, Agresywni..bez przyszlosci..i jest to powszechne..
Dokoncze semestr letni bo sie zobowiazalem i uciekam z Polski " gdzie pieprz rosnie "..tu naprawde nie da sie zyc normalnie..
Wrocilem w 2012 i bylem tutaj z dluzszymi przerwami..Wyleczylem sie z powrotu na stale..
Wielu Polakom wspolczuje ..Widze z jakim trudem i wysilkiem ukladaja sobie tutaj zycie..
Polska stala sie Zerowiskiem dla wszelkiej masci miedzynarodowych oszustow, zlodzieji , agentur obcych interesow..i jestem wsciekly na siebie ze oddalem tyle zdrowia i krwi za nic..
Nie jestem wstanie ciagnac tej rozmowy..Zycze ci duzo szczescia..i nie zmieniaj swoich rozowych okularow..tylko tak mozna tutaj przetrwac..Pzdr..
Max, Bardzo mi przykro z powodu wspomnianej przez Ciebie sytuacji ale nie można generalizować.
Wszędzie zdarzają się trudne sytuacje, bez względu na kraj.
..." ale nie można generalizować "... Wiec nie generalizuj..