INFORMACJE TURYSTYCZNE
Napisano 14 czerwca 2013 - 15:30
Top Gear testował tam auta. Stwierdzili, że to najlepsza droga na świecie.
Napisano 14 czerwca 2013 - 16:02
Napisano 14 czerwca 2013 - 16:24
Top Gear testował tam auta. Stwierdzili, że to najlepsza droga na świecie.
Dlatego chciałem sprawdzić czy PT też da radę i dał. No i oczywiście trochę adrenaliny

Napisano 14 czerwca 2013 - 16:36

Napisano 14 czerwca 2013 - 21:38

Napisano 16 czerwca 2013 - 20:22

Napisano 21 czerwca 2013 - 13:34
Wróciliśmy z objazdu po Rumunii od Karpat po Morze Czarne, oczywiście podróź była naszym PT.
Poniżej nasz filmik z przejazdu tą trasą najwyższy punkt podjazdu 2034 m.n.p.m. (pogoda w tym dniu niedopisała). POLECAM !!!
TRASA TRANSFOGARSKA
oraz link do informacji o drodze
http://pl.wikipedia...._Transfogaraska
krzysiu tylko ty nie masz dizla ale co tam smrod dizla na niebezpiecznej drodze , wiem nawet skad masz ta piosenke,.. pozdrawiam ewcie i cioebie tez, moze jakies lody w krk w komcu centusiu,....
krzysio no nie badz taki skromny czytam podpisano k.w.,..... sie wezmie i o soba domysli ze chodzi krzysztofa w.
Napisano 13 lipca 2014 - 18:37
Wróciliśmy przed chwilą z dwudniowej wyprawy na zwiedzanie Czeskiej stolicy.
Dwudniowej, bo zarezerwowaliśmy sobie nocleg w hoteliku na przedmieściach Pragi, ale oddalonej od żółtej linii metra o jakieś 200m.
Pojechaliśmy tam z naszymi przyjaciółmi i spędziliśmy wspaniałe popołudnie i wieczór w Pradze.
Spaliśmy tutaj:
http://www.booking.c... ... 5a6e785eX1
I polecam wszystkim chętnym ten hotelik, bo jest stosunkowo tani, zapłaciliśmy za nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem 145zł jest czysty i schludny, akurat na odpoczynek po zwiedzaniu miasta.
Po zameldowaniu się pojechaliśmy metrem do centrum. Na temat miasta nie będę się wypowiadał, bo Pragę po prostu trzeba zobaczyć. I nie że Kraków mi się nie podoba, ale w stosunku do Pragi, to jest to malutkie miasteczko.
W sumie podczas naszego spaceru, z wyłączeniem przerw na posiłek, czy innych postójw na spożycie piwa, po końcowym podsumowaniu włączonego programu endomondo, zrobiliśmy w czasie 8 godz 17km. Nogi bolą mnie jak cholera, bo do tej pory chyba przez całe życie nie przeszedłem tyle km.

Jak rozgryzę jak się z fona wrzuca na kompa mapkę, to sami zobaczycie którędy sobie spacerowaliśmy.
Byłem kiedyś kilka godz w Pradze i o dziwo udało mi sie dojść, do knajpki w której zjedliśmy smaczny obiad (pół kaczki, knedliczki i surówka i dobre piwo za 190 koron)
Knajpka mieści się blisko centrum i po wejściu schodzi się schodami do pomieszczeń, które jakby były z innej epoki. Na ścianach i sufitach rysunki z różnymi śmiesznymi scenkami, a piwo było tam najlepsze. Wszędzie indziej jakieś takie wodniste.
Wieczorem po powrocie do hoteliku po prostu padliśmy ze zmęczenia.
Po śniadaniu pierwotny zamiar ponownego zwiedzania centrum, umarł, po prostu nogi nas tak bolały, że uznaliśmy, że chyba wszystkie możliwe uliczki zobaczyliśmy, więc pojechaliśmy w drogę powrotną z przystankiem w Karpaczu w hotelu Gołębiewski na rekonwalescencji w basenach i innych yakuzach.
Wszystkich niezdecydowanych, śmiało mogę namówić na taki wypad do Pragi, koniecznie z noclegiem, bo i kierowca może napić się piwa i nie będzie zmęczony wracając po dłuższym spacerze do kraju.

Napisano 26 lipca 2014 - 21:29
A dlaczegóż znowu zdrajco? Nasi przyjaciele od prawie 30lat zaproponowali wspólny wyjazd, przyjechali po nas skodziną i pojechaliśmy. Nie wiedziałem że powinienem na forum się pytać, czy mogę jechać z kimś innym niż forumowicze.adam ty zdrajco,.. proponowałem 2 razy wypad do Pragi tos cicho siedział

Napisano 26 lipca 2014 - 22:32

Napisano 30 marca 2015 - 22:32
wybieram sie do grecji wtermin poczatek lipca interesuje mnie all ex ,samolot ,moze santorini ,chetnie przyjme wszelkie info
Bezimienny Gość.SebaB_*
Napisano 05 października 2015 - 10:24
Korzystacie z serwisów rezerwacyjnych? takich jak BookApart albo Booking? dla mnie mega przydatna rzecz
Napisano 10 sierpnia 2016 - 08:18
Ja mam sposób na rezerwację....
Tegoroczne wakacje na roztoczu z przyczepą. PT dał radę :piter
pt przyczepa.jpg 125,46 KB
3 Ilość pobrań
Napisano 10 sierpnia 2016 - 09:52
Zbyszeksi czy za taki zestaw nie trzeba jakiegoś viatola płacić...?!
Napisano 10 sierpnia 2016 - 10:56
Napisano 12 sierpnia 2016 - 21:22
Dokładnie tak. Mój zestaw wynosił nieco ponad 2,5 t, także miałem trochę zapasu. Za to opłata za autostradę trochę większa.
Napisano 12 sierpnia 2016 - 22:27
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 12 sierpnia 2016 - 22:28
Napisano 13 sierpnia 2016 - 08:41
W dowodzie rejestracyjnym mojego crd w pozycji O1 mam maksymalną masę całkowitą przyczepy z hamulcem najazdowym 1000 kg, tyle ważyła moja przyczepa maksymalna masa całkowita PT to 1980 kg. Także wszystko zgodnie z przepisami.
Napisano 13 sierpnia 2016 - 09:58