uwaga, emigracja z wysp na drogach
#1 Bezimienny Gość.Anonymous_*
Napisano 27 czerwca 2010 - 10:56
ja nauczony juz doswiadczeniem, jak widze takiego, od razu przepuszczam, dla wlasnego zdrowia - niedzielna refleksja
Napisano 27 czerwca 2010 - 13:33
Mając kierownicę po prawej stronie, muszą wyprzedzać "na trzeciego", żeby cokolwiek widzieć do przoduCUT
i zapier...ja ile wlezie, na 3, na czolowke,
CUT
Napisano 27 czerwca 2010 - 13:42
#4 Bezimienny Gość.Anonymous_*
Napisano 27 czerwca 2010 - 18:30
bunsen ....bardzo sluszna uwaga! he he!
a jakie emocje
Napisano 27 czerwca 2010 - 19:33
I tez jestem przeciwny prawu rejestracji z kierownica z prawej, jak rowniez przekladkom.
Napisano 27 czerwca 2010 - 20:23
Napisano 27 czerwca 2010 - 20:35
#8 Bezimienny Gość.Anonymous_*
Napisano 28 czerwca 2010 - 06:56
bezpiecznej drogi od poniedzialku
Napisano 28 czerwca 2010 - 09:22
A największe emocje to chyba przeżywa drajwer, który widzi wychylającego sie z potoku samochodów PT, ale... nie widzi kierowcy ;P Bo kierowca siedzi na miejscu pasażeraCUT
a jakie emocje
Napisano 28 czerwca 2010 - 14:45
Sztruclami ,wlasnie kupilem volvo s60 z 03 w full opcji,bezwypadkowe i od I wlasciciela za 4-ro tygodniowke-bez nadgodzin w przeciwenstwie do tego co w polsce jezdzi,a co do jazdy w polsce(jezdze LHD) to wlasnie widzac to co w polsce sie wyprawia(wyprzedzanie na III,na lini ciaglej i niewspominajac o ograniczeniach predkosci,aha o kultura naszych rodaków kiepska.Tak zabardzo to niewiem o co ci chdzi.Co do rejestracji RHD w polsce to tez jestem przeciwny,bo patrzac na ceny aut na wyspach i w polandii to chyba bysmy musieli w kraju zmienic ruch na lewostronnyzaczyna sie okres wakacji, wiec rodacy przybywaja z UK, ponad 1000km swoimi sztruclami
ja nauczony juz doswiadczeniem, jak widze takiego, od razu przepuszczam, dla wlasnego zdrowia - niedzielna refleksja
Napisano 28 czerwca 2010 - 15:55
Co do kultury jazdy polacy też są w tyle darcie się, pokazywanie palaców, nie mówie już jak śmiagam skuterem i chamy mi droge zajeżdrzają lub jak wyprzedza to mi szlifuje autem po lusterku, no bo jak by to było jak skuter jedzie przed nim z prędkością 100 na godzine.
Napisano 28 czerwca 2010 - 18:58
no to nie wyprzedzaj jezeli nic nie widzisz ,wlasnie wrocilem z polnocy francji,gdzie jest od groma turystow z wysp,zaden nie wypszedza, zaden nie przekracza predkosci,autostrada 130 km/h zaden angol nie jedzie szybciej,nacionalka 90 miejcsami 110 zero wyglupow,oni zdaja sobie z tego sprawe ze maja ograniczone pole widzenia,a polanscy,ile fabryka daje;wiekszosc polakow auta rejestruje w polsce zeby nie placic mandatow ,ale mam nadzieje ze to sie skonczyMając kierownicę po prawej stronie, muszą wyprzedzać "na trzeciego", żeby cokolwiek widzieć do przodu
Napisano 28 czerwca 2010 - 19:13
Bo we Francji jeżdżą angielscy angole będący na wakacjach, a u nas jeżdżą polscy angole. A to jest spora różnica.
Napisano 28 czerwca 2010 - 19:18
Napisano 28 czerwca 2010 - 19:25
nierozumie,moze u was we francji to przechodzi,tu raczej ciezko sie porusza autem na polskich czy innych blachach(zazwyczaj konczy sie to oplata na wstepie 10% wartosci auta i czasem 7 dni na opuszczenie z IE lub zrej. w IE co sie wize z oplata VRT.Wiem z doswiadczenia bo po 2 tyg. jazdy dygneli mnie jak jezdzilem anglikiem(na angielskim nr.,na szczescie obylo sie bez kary,jedynie na drugi dzien musialem do urzedu jechac)wiekszosc polakow auta rejestruje w polsce zeby nie placic mandatow ,ale mam nadzieje ze to sie skonczy
Napisano 28 czerwca 2010 - 19:32
poza tym gdyby polska nie robila problemu z rejestracja aut z kierownica po dtugiej stronie to pewnie wyspy zostaly by zalane polskimi blachamiopuszczenie z IE lub zrej. w IE co sie wize z oplata VRT
#17 Bezimienny Gość.Anonymous_*
Napisano 28 czerwca 2010 - 20:49
Jeśli będziemy mieli problem z zarejestrowaniem auta z kierownicą po prawej stronie w swoim starostwie, trzeba zrobić użytek właśnie z przepisów europejskich. Od decyzji odmownej w tej sprawie przysługuje nam prawo odwołania do Samorządowego Kolegium Odwoławczego (mamy na to 14 dni).
W uzasadnieniu trzeba się powołać na unijne dyrektywy 77/649/EWG (dot. pola widzenia kierowców) i 70/311/EWG (dot. układów kierowniczych) z późniejszymi zmianami.
Ta ostatnia mówi wprost: “Państwa członkowskie nie mogą odmówić pojazdowi silnikowemu przyznania świadectwa homologacji EWG ani homologacji krajowej ze względu na jego układ kierowniczy, jeżeli układ ten spełnia wymogi zawarte w niniejszej dyrektywie.”
Napisano 28 czerwca 2010 - 21:33
#19 Bezimienny Gość.Anonymous_*
Napisano 29 czerwca 2010 - 06:40
artex38,
Bo we Francji jeżdżą angielscy angole będący na wakacjach, a u nas jeżdżą polscy angole. A to jest spora różnica.
bardzo dobrze to ujales, az mi sie przypomnialo powiedzonko, ze czlowiek moze wyjsc ze wsi, ale juz wies z czlowieka nie bardzo
btw. jesli te pajace beda rejestrowac prawa kierownice chyba sie przesiade na pks
Napisano 29 czerwca 2010 - 18:41
hehe racjaczlowiek moze wyjsc ze wsi, ale juz wies z czlowieka nie bardzo
adames, rowniez racja