zmiany w moich pitkach
Started By
tomasz100
, 20 Aug 2010 19:43
27 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 August 2010 - 23:23
wiem że bedzie ból dlatego kupię na allegro jakąś obudowę zegarów na próbę
Napisano 28 August 2010 - 08:35
artex38, Zapewne masz troszkę racji -jednakże przyczyną ,,ważenia'' najprawdopodobniej jest skład rozpuszczalników w lakierze,który wchodzi w reakcję z tworzywem.Codziennie zawodowo i hobbysticznie troszkę bawię się lakierowaniem ABS ,polistyrenu i pochodnych.
[ Dodano: 2010-08-28, 09:38 ]
tomasz100, Fajny efekt .Jak najdę troszkę czasu to może także wykonam podobną modyfikację.Rozbierałeś wszystkie elementy nawiewu oraz przełączniki
[ Dodano: 2010-08-28, 09:38 ]
tomasz100, Fajny efekt .Jak najdę troszkę czasu to może także wykonam podobną modyfikację.Rozbierałeś wszystkie elementy nawiewu oraz przełączniki
Napisano 28 August 2010 - 09:23
nie bedzie bolu jak element zmatowisz bardzo drobna wloknina do kupienia w sklepach z lakierami samochodowymi ziarno kolo 500
na mokro pod strumieniem wody od czasu do czasu z dodatkiem cifa matowic az cala powierzchnia bedzie jedwabista a woda nie bedzie splywac swobodnie z elementu
wtedy osuszyc dosc intensywnie element tak zeby zmatowiona powierzchnia byla zupelnie ale to zupelnie sucha /zmatowiona farba chlonie troche wilgoci/
malowac mozna nie koniecznie podkladem na plastik a jak juz decydujesz sie na ten podklad to tylko taki zakupiony gdzie dorabiaja lakiery samochodowe w zadnym wypadku gotowy w sprayu mimo ze napisane jest ze nadaje sie na plastik bo to jest wielkie oszustwo
malowac baza w kolorze2x na krzyz potem jak wyschnie za jakies 2 godziny 2xakryl 2 skladnikowy bezbarwny tez na krzyz
ja w poniedzialek bede malowac pitusia juz jest caly zdemontowany na czesci
na mokro pod strumieniem wody od czasu do czasu z dodatkiem cifa matowic az cala powierzchnia bedzie jedwabista a woda nie bedzie splywac swobodnie z elementu
wtedy osuszyc dosc intensywnie element tak zeby zmatowiona powierzchnia byla zupelnie ale to zupelnie sucha /zmatowiona farba chlonie troche wilgoci/
malowac mozna nie koniecznie podkladem na plastik a jak juz decydujesz sie na ten podklad to tylko taki zakupiony gdzie dorabiaja lakiery samochodowe w zadnym wypadku gotowy w sprayu mimo ze napisane jest ze nadaje sie na plastik bo to jest wielkie oszustwo
malowac baza w kolorze2x na krzyz potem jak wyschnie za jakies 2 godziny 2xakryl 2 skladnikowy bezbarwny tez na krzyz
ja w poniedzialek bede malowac pitusia juz jest caly zdemontowany na czesci
Napisano 28 August 2010 - 19:41
miecio, cos ty znowu wymyslił z pitkiem .
Jesli chodzi o konsole przednio to u mnie malowanie sie powiodlo ale okazalo sie ze przy montazu zostalo zarysowane stiwerdzilem ze jednak nie jest to trwale - wiec u mnie cala konsola jest pokryta skórką czarną - co jest chyba praktyczniejsze.
Jesli chodzi o konsole przednio to u mnie malowanie sie powiodlo ale okazalo sie ze przy montazu zostalo zarysowane stiwerdzilem ze jednak nie jest to trwale - wiec u mnie cala konsola jest pokryta skórką czarną - co jest chyba praktyczniejsze.
Napisano 28 August 2010 - 22:29
jacek cierpliwosci zobaczysz na muchowcu......
a jeszcze koniecznie wez filmiki i zdjecia z holandii, koniecznie prosze!
a jeszcze koniecznie wez filmiki i zdjecia z holandii, koniecznie prosze!
Napisano 29 August 2010 - 19:03
heh ale kto taka konsole ze skorka zrobi? i jaki to koszt? generalnie szukam jakiegos lepszego rozwiazania niz seryjna konsola - lakier chyba lepszy od tej gumy na plastiku, no ale jezeli tez sie rysuje to slabo
Napisano 06 September 2010 - 16:33
scoroop jak temat skaju tudziez innych pochodnych to wal do pana "resiurc" to jego nick a imie:tomek ;P ;P ;P
Napisano 06 September 2010 - 19:13
scoroop, ladna czarna cienka skorka i naprawde to sie sprawdza no i ladnie wygloda.