kolo zapasowe/dojazdowe
Napisano 25 sierpnia 2010 - 00:01
i tu mam pytanko - jedyne sruby jakie mam to te chromowane nakretki do przykrecania oryginalnych alusow chromowanych. czy tymi nakretkami da sie unieruchomic kolo dojazdowe?
pozdrawiam
Napisano 25 sierpnia 2010 - 07:43
Wypróbowałam (niestety).
Byłam pierwszą osobą, która wykorzystała w moim aucie dojazdówkę (widocznie nigdy wcześniej nie było potrzeby, bo i drogi u Niemca lepsze...).
Życzę Ci, żebyś nie musiał z niej korzystać nawet przez chwilę
PT kiepsko z nią wygląda (zwłaszcza jak się "rozbestwiamy" i wrzucamy jakieś super-fele).
Napisano 26 sierpnia 2010 - 17:22
Na samą myśl mnie cholera bierze...
Napisano 26 sierpnia 2010 - 17:37
wlasnie zeby uninkac takich niespodzianek jak bedzie zimno albo bede sie spieszyl wolalem rozpoznac temat. i polecam to kazdemu podobnie jak Maxym72 keidys pisal ze nalezy miec na biezaco rozpoznany temat gniazda haka holowniczego bo lubi zardzewiec i haka sie nie wkreci jak auto padnie odpukac... w obu przypadkach towot twym rpzyjacielem. swoja droga chyba bede jakis kocyk awaryjny wozil ze soba na ktorym chociaz kleknac mozna
@Kajka
ja mam nadzieje jej nigdy nie uzywac, ale jak to mowia "w razie niemca" lepiej byc przygotowanym
Napisano 26 sierpnia 2010 - 19:28
Napisano 26 sierpnia 2010 - 21:14
Napisano 26 sierpnia 2010 - 21:16
Napisano 27 sierpnia 2010 - 07:14
Napisano 27 sierpnia 2010 - 07:17
mialem inna przygode,bedac w polsce w polowie sierpnia podjechalem do wulkanizatora na wymiane wetyla
facet wzial sie ostro do roboty,poczym pyta ,gdzie mam klucz do srob antyzlodziejowych ,a ja blady
przekopalem cale auto i nic! objezdzilem wszystkich oponiarzy w okolicy,zaden nie ma takiego lub podobnego klucza
do kazdego kompletu srob jest inny klucz
jeden znajomy mechanik podjal sie odkrecenia,jedyny sposob to dospawac nowa srube i odkrecac
tak ze sprawdzcie czy macie specjalny klucz, jezeli nie chcecie miec klopotow
mial bym nie maly problem na autostradzie gdybym zlapal gume
Napisano 27 sierpnia 2010 - 07:31
Napisano 27 sierpnia 2010 - 08:23
Hehe... mamy, mamy... Ale to tylko dlatego, że zakup tych śrub (z których pewnie prawdziwi złodzieje zrywają boki) podpowiedział mi przy nowych felgach forumowy kolegatak ze sprawdzcie czy macie specjalny klucz, jezeli nie chcecie miec klopotow
Napisano 27 sierpnia 2010 - 09:00
oczywiscie nikomun tygo nie zycze
Napisano 27 sierpnia 2010 - 10:05
Napisano 27 sierpnia 2010 - 11:37
Napisano 27 sierpnia 2010 - 12:42
swieta racjaWłaśnie sprawdziłem swoją dojazdówkę, żeby nie być goło słownym i faktycznie proponuje zrobić to wszystkim którzy tam nie zaglądali: ciśnienie 1 atmosfera - myśle że to jednak za mało Producent zaleca faktycznie około 4!!!!! (ja dopompowałem do 2,2Psi i myśle że to wystarczy).
sprawdzic trzeba koniecznie bo nie mialem takiego problemu z zakladaniem dojazdowki
ale wiadomo kto smaruje ten jedzie!
Napisano 13 lipca 2020 - 06:10
Ta śruba od dojazdówki jest pod spodem?
Zastanawiam się czy nie lepiej w bagażniku mieć pełne koło w jakimś pokrowcu?!
Napisano 13 lipca 2020 - 16:43
jak twoja połówka, też tak optymistycznie 🤔. Proszę nie banujcie 👍swieta racja
sprawdzic trzeba koniecznie bo nie mialem takiego problemu z zakladaniem dojazdowki
ale wiadomo kto smaruje ten jedzie!
Napisano 10 października 2021 - 17:34
Proszę o podpowiedź. Moja opona dojazdowe z PT miała wgniecenia z drutów na których leżała, przez co nie nadaje się do eksploatacji. Powiedźcie mi, czy muszę kupić oponę 125/70 R15 czy opona o rozmiarze 115/70 R15 się nada?
Pozdrawiam
Napisano 10 października 2021 - 17:39
Myślę, że taniej wyjdzie kupić całe koło dojazdowe u Bogdana lub Mateusza.
Napisano 10 października 2021 - 22:05
dokładnie z nastawieniem u Bogdana Mosiądz Mateusza może ponieść fantazja z ceną - ach ta młodość