Czy to woofer nadkolu ?
Napisano 01 January 2011 - 21:14
Spójrzcie na to: PT CRUISER ACCESSORIES
Mam do Was pytanie: chodzi mi o tê drug± rzecz o nieregularnym kszta³cie (po prawej stronie) co to jest? Dlaczego pytam? Otó¿, jak mam w³±czone radio to otwieraj±c drzwi pasa¿era widzimy kratkê (zawsze by³em przekonany, ¿e to kratka wentylacyjna), z tej kratki dochodzi d¼wiêk jakby z g³o¶nika typu subwoofer. Czy wyjmowa³ kto¶ z Was tê kratkê?
Mo¿e kto¶ z Was bêdzie wiedzia³.
PS. Szczê¶liwego Nowego Roku +1 roczek przyby³ naszym PT
Napisano 02 January 2011 - 11:03

Ale fakt -nie zaglądałem tam.
Napisano 02 January 2011 - 11:43
mateusz, to co pokazujesz na zdjeciu to ma byc niby fabryczny glosnik niskotonowy do montazu w bagazniku.
gdybys mial w samochodzie niskotonowy to zapewniam cie ze wrazenia byly by slyszalne przy zamknietych drzwiach
Napisano 02 January 2011 - 12:36

Napisano 02 January 2011 - 13:09
ooooooo a ja nie widze kratki jak otwieramidrzwipasazer
to idz do lekarza od oczu albo ewętualnie otworz drzwi z tylu a nie z przodu
albo zapytaj Aksi - ona czesciej z tylu jezdzi.
Napisano 02 January 2011 - 13:33

Napisano 02 January 2011 - 13:39
Napisano 02 January 2011 - 13:58
Napisano 02 January 2011 - 20:32
Jeszcze raz dziêkujê Wszystkim za Pomoc, nawet je¶li moje pytanie wydawa³o siê byæ g³upie.

Napisano 02 January 2011 - 22:52
/.../ inny, z fabrycznym radiem raczej nie wiele da się zrobić "ciekawego" ponieważ nie ma ono wyjścia na wzmacniacz Line Out.
mozna podpiac przewody glosnikowe (+/-) wychodzace z radia do wzmacniacza wyposazonego w wejscia "high input" (niedlugo bede sprzedawal wzmacniacz clariona z takim wyjsciem). to jest opcja na podlaczenie wzmacniacza do radia bez wyjsc RCA.
nie jest to najlepsze z mozliwych rozwiazan, ale umozliwia postawienie skrzynki basowej w bagazniku. wystarczy wtedy pociagnac przewody od tylnych glosnikow w slupkach (wersja przed liftem) i bedzie cos buczec. cos.
ten subwoofer z angielskiego PT Clubu podlacza sie bezposrednio pod radio fabryczne - niestety nie wiem do ktorej wersji bedzie pasowalo (np. po lifcie) i nie wiem w jakie zlacze z kolei wyposazone musi byc to fabryczne radio. se pogadalem, mietka rece zaraz rozbola...
Napisano 03 January 2011 - 08:40