Raczej to będzie jazda na krótkich dystansach dlatego do diesla podchodziłem sceptycznie. Znalazłem też sporo informacji o brakujących częściach do 1.6, więc chyba ten 2.0 lub 2.4 będzie lepszym wyborem
Do większości PT jest problem z częściami , a auta zmęczone i leciwe , w 2.0 pęka głowica i uszczelka pod głowicą , w 2,4 zacierają się wałki od rozrządu i jak to bywa po oczednościach właścicieli w końcu ktoś może wymieni łańcuch wałków balansowych które powinien być zrobiony z rozrządem : w każdym Pt tak można wymieniać problemy i brakujące części . Jedno jest pewne na pewno nie kupiłbym już 2,2 crd i nie dlatego ze jest zły swoim zrobiłem 270 tys i praktycznie bezawaryjnie tylko eksploatacja ale teraz po takim przebiegu dopiero będą się zaczynać koszty : sprzęgło , dwumasa , wysprzeglik to już 6 tys zł , wtryski 2,5 tys , pompa wysokiego 1,5 tys , turbo 1,3-1,5 tys - rozrząd powinien wytrzymać ok 400 - 500 tys km a reszta ? pompa wspomagania z pompa wody niedostępna , chłodniczka oleju niedostępna . Każdy musi podjąć własna decyzje
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 28 kwietnia 2025 - 13:06