Mam brać ?
Napisano 24 sierpnia 2011 - 20:23
2giego wlasciciel wystawial go u nas na forum. i nie wiem czy zauwazyles, ale to jest rzadki egzemplarz 2.4 MANUAL - zwroc uwage tez na to, ze ma nielakierowane zderzaki...
polecam watek kati - celujesz w amerykany = licz sie z rozbitkiem. chyba, ze ci to zwisa...
zobacz co pan z ogloszenia nr 3 ma wpisane w info o sobie...
Bezimienny Gość.Dos_*
Napisano 24 sierpnia 2011 - 20:27

Napisano 24 sierpnia 2011 - 21:25
z ostatniego postu - 1 i 3 walony(...)
Ten z 1-szego walony? W którym miejscu?
Napisano 24 sierpnia 2011 - 21:34
... 3 chyba po całości zwróc uwage, nie ma żadnych napisówTen z 1-szego walony? W którym miejscu?

pierwszego nie ocenie, bo foty mi się nie otwierają prócz jednej?
[ Dodano: 2011-08-24, 22:35 ]
Psyborg, ale przecież nasi koledzy z forum sprzedają swoje pitole, czy to musi być 2.4

Napisano 24 sierpnia 2011 - 21:39
nr 3, zdjecie z otwarta maska - przy odbojnikach od maski sa...

Napisano 24 sierpnia 2011 - 21:42
po prostu jest walony i tyle. zaufaj ;-)
Oj nie bądź taki tajemniczy.

@sluna, dzięki za poradę, ale ja już nabyłem swego drogą kupna, a pytam z powodu, jak powyżej

Napisano 24 sierpnia 2011 - 21:55
Mialem faze na 2.4 automat. Ooooj mialem.
Swojego czasu w obszarze wojewodztwa mazowieckiego znalem WSZYSTKIE 2.4 z ogloszenia. Przez pol roku poszukiwan znalazlem jedno 2.4 automat zloty metalik, rocznik chyba 2005 - oferta z Minska Mazowieckiego, ktory przyszedl do europy NIE WALONY. Potwierdzone pelnym raportem z carfaxu.
Wiec. Po pol roku researchu na rynku moge stwierdzic smialo, ze 95 no 99% aut sprowadzanych przychodzi po mniejszym lub wiekszym dzwonie. NIE OPLACA SIE SPROWADZAC AUTA NIE WALONEGO. Chyba, ze mieszkales tam albo trafiles na mega okazje.
I teraz. W ramach dowcipu wybralem sie w Wawie do auto auto na Al. Krakowskiej. Uzbrojony w dlugopis i karteluszke spisalem VINy wszystkich PT tam stojacych. Obejzalem sobie kazdego i kazdy z kilometra wyraznie zdradzal przebyte za oceanem choroby i przypadlosci. A moze juz w Polsce?
Wrocilem sobie do samochodu, odpalilem laptoka i sprawdzilem VIN po VINie. Kazdy PT mial imponujaca ilosc rekordow + interesujace zdjecia. Oczywiscie kazdy w ogloszeniu w auto auto byl BEZWYPADKIEM - pytanie, czy wliczali w to tylko okres w Polsce, czy moze dlatego, ze WYPADEK jest wtedy jak ktos ginie. Tego nie wiem.
Ale tez. Znalazlem w auto auto 2.4 Limited, automat, rocznik 2000 (w tragicznym stanie ;-) Mejd in Juesej. I co mial? Zaciski na tylnych kolach i ABS ;-) hu hu
Mam wiec podstawy twierdzic to co twierdze. Na poparcie moich słów, MÓJNIK palnie pięścią w stół!
ps.: zobacz co kutas handlarz jeden z drugim pisze w ogloszeniu numer 3 dajmy na to; AUTO MA ABS I ELEKTRYCZNE LUSTERKA. Gdzie ma KURRRR...cze pieczone GDZIE MA? Jak na zdjeciach widac ze lusterka sa ustawiane manualnie, a on minimum 2 razy w tekscie pisze ze sa elektryczne.
ps 2.: w gdansku stal 2006 vanilla, 2.4 automat. piekny. cena 27 tys. sprzedawal dealer skody. poprosilem o VIN, wyskoczyly zdjecia - pekniety zderzak tylko. auto okreslone w aukcji na bezwypadek....
aj se poszukajcie na dole postow [UWAGA]
i dajcie mi swiety spokoj

Napisano 24 sierpnia 2011 - 21:56
Napisano 24 sierpnia 2011 - 21:59
te wersje (rocznik?) tak mają, to nie są śruby, tylko plastikowe mocowania na zatrzask - chłodnica od dołu opiera się na trzymakach, a od góryna dwa bolce trzymają ją w położeniu... i niestety te zatrzaski wypadły z otworów w belce (stuknięcie)..
a poza tym nie jest spasowany zderzeak przedni z nadkolami,..
a takim mundry.. bo tak samo mam

a tak wogóle to opis nie zgadza się ze zdjęciami, ani nie widzę tempomatu, ani sterowania lusterkami, ani wyłącznika ASR..
dlaczego sprzedawcy tak wciskają kiciory?
Napisano 24 sierpnia 2011 - 22:00
Psyborg kupiłeś tego z trzeciego ogłoszenia?
uuu to faktycznie za pozno na uwagi ;-)
Starzy handlarze mowia tak...
wez pan na auto24.de rzuc okiem czy gdzies tam do reichu. zobacz pan ile choinka kosztuje z rocznika 2006 2.2CRD, zobacz pan ile kosztuje 2.4 - obadwa kupione w autohaus chrysler nach berlin ja bitte.
teraz wez pan wroc do polski, zobacz pan 2.4 z 2006 rocznika z USA, i zobacz pan dajmy na to 2.2CRD z belgii... no z francji...
Teraz wroc pan do reichu i porownaj pan przebiegi
i wez pan wyciagnij se wnioski pokuntrolne.... OY VOY!
[ Dodano: 2011-08-24, 23:02 ]
Marcel,
te wersje (rocznik?) tak mają, to nie są śruby, tylko plastikowe mocowania na zatrzask - chłodnica od dołu opiera się na trzymakach, a od góryna dwa bolce trzymają ją w położeniu... i niestety te zatrzaski wypadły z otworów w belce (stuknięcie)..
a poza tym nie jest spasowany zderzeak przedni z nadkolami,..
a takim mundry.. bo tak samo mam![]()
a tak wogóle to opis nie zgadza się ze zdjęciami, ani nie widzę tempomatu, ani sterowania lusterkami, ani wyłącznika ASR..
dlaczego sprzedawcy tak wciskają kiciory?
kwestia zaczepow
- albo ktos nieudolnie montowal wymieniana chlodnice
- albo chlodnica zaliczyla strzala od dolu
- albo jedno i drugie
kwestia handlarzy
- szukaja jelenia
- niewiedza co sprzedaja
- szukaja jelenia
Napisano 24 sierpnia 2011 - 22:02

Napisano 24 sierpnia 2011 - 22:03
Psyborg kupiłeś tego z trzeciego ogłoszenia?
Nie. Kupiłem ten z pierwszego: http://allegro.pl/pt... ... 95726.html . Zastanawiałem się nad tym z trzeciego przez chwilę, ale przebieg przy tym roczniku wydał mi się podejrzany, a jak przewinąłem niżej do nazwy sprzedawcy, to już tylko się śmiałem.

Mój sprawdziłem w carfaxie i jest czysty, ale wiadomo, że to też 100% pewności nie daje...

Napisano 24 sierpnia 2011 - 22:06
powaznie mowiac jak kupiles to juz kupiles. wiec jezdzij i enjoy.
moj ojciec kupil ostatnio merola. zobaczyl na allegro, zadzwonil do pana, pojechal, popatrzyl, zaplacil i wrocil samochodem do domu
mial wiecej szczescia jak rozumu nie jadac z samochodem ani do ASO ani na stacje diagnostyczna. ponoc finalnie w mercedesie potwierdzili oryginalny przebieg na poziomie 100 tys ;-) sa historie z happy endem
Napisano 24 sierpnia 2011 - 22:08
a zawsze się znajdzie jakąś "dziurę".. przed, czy po zakupie,... a miłość (do pitka) jest ślepa

Napisano 24 sierpnia 2011 - 22:08

[ Dodano: 2011-08-24, 23:11 ]
...nie popatrze hrrrr, ale to dobrze ze nie trzeci!

[ Dodano: 2011-08-24, 23:13 ]
...ale miałeś normalnie ,,gorączke sobotniej nocy'' ma być tu, i teraz

qrcze widze tylko ostatnie zdjęcie, GRATULACJE

Napisano 24 sierpnia 2011 - 22:19

Napisano 24 sierpnia 2011 - 22:29
..ach patka nie trzeba byłochoć wersja po FL nie wielu na naszym forum się podoba

Ale mam nadzieje, że jak ochłonie wraz z żoną to jakieś fotki zapuści na forum

Napisano 24 sierpnia 2011 - 22:55

Nie chwaliłem się oficjalnie, bo auto potrzebuje trochę drobnych poprawek lakierniczych i wnętrze warto by lekko wysprzątać, ale zanim się za to wezmę, to znając mnie, troszkę zejdzie.

ABSu niestety nie posiadam. Mam przecież 'tylko' wersję Touring z dalekiego Meksyku

Napisano 24 sierpnia 2011 - 23:12

Touring'a mam osobiście....i może gofrownicy brakuja

[ Dodano: 2011-08-25, 00:13 ]
Touring bez ABS ja już nic nie czaje?
Napisano 24 sierpnia 2011 - 23:17
Touring bez ABS ja już nic nie czaje?
Mam wersję od Wuja Sama, a z tego co wiem, to tam ABS nie jest standardem (w instrukcji od pitka napisane jest, że to 'wyposażenie opcjonalne'). W każdym razie kontrolka ABS'u nie włącza mi się przy starcie.

Jest jakiś sposób aby to sprawdzić?