Hejka!
Nie było mnie troche bo pisałam wniosek ale spłodziłam i juz tylko załączniki pozbierać i już już...
poniżej robię kopiuj - wklej z rubryki we wnioski "opis operacji". Przepraszam za retorykę ale tu tak trzeba pisaż. Miłego czytania. Mam nadzieję, ze sie spodoba.
A w finansach mi wyszło, ze koszt jaki będziemy musieli ponieść sami to 95,00 zł od osoby za całość.
PS Bedzie dłuuuuuuuuuuugo, bez kawy sie nie da
Głównym elementem operacji jest zjazd fanów samochodu Chrysler PT Cruiser w Borach Tucholskich, który miałby odbyć się w postaci festynu w miejscowości Zalesie Królewskie we wrześniu 2012 roku. Impreza ma na celu promowanie walorów turystycznych i przyrodniczych obszaru Lokalnej Grupy Działania Bory Tucholskie.
Operacja jest zgodna z celami zawartymi w Lokalnej Strategii Rozwoju: Cel ogólny 1: Podniesienie atrakcyjności turystycznej Borów Tucholskich w oparciu o lokalne zasoby przyrodniczo - kulturalne; cel szczegółowy 1.2 Promocja walorów przyrodniczych i kulturowych.
Impreza - festyn byłby ogólnodostępny. Odbyłby się w taki sposób, ze członkowie fan-klubu PT Cruisera (ludzie z całego kraju skupieni wokół internetowego forum
www.ptclub.pl, około 75 osób i około 30 aut) przyjechaliby na zlot, który będzie główną atrakcją imprezy plenerowej zorganizowanej w Zalesiu Królewskim (Gmina Świekatowo). Całość zostałaby nagłośniona przez kampanię informacyjną w postaci plakatów, ulotek, informacji w lokalnej prasie, w lokalnym radio, na stronie internetowej fanklubu PT Cruisera.
Podczas festynu będą przygotowane atrakcje dla uczestników w postaci konkursów i zabaw z nagrodami. Konkursy będą przygotowane przez uczestników zlotu a będą mogli w nich brać udział wszyscy którzy przyjdą na festyn. Dodatkową atrakcją festynu byłoby zaproszenie na niego wiosek tematycznych z regionu LGR. Każda z wiosek, która wyraziłaby chęć uczestnictwa w imprezie przygotowałby stoisko promujące swoje produkty. Zostaną tez przygotowane wystąpienia w których będzie się promowało region - będzie w nich mowa o najatrakcyjniejszych punktach turystycznych regionu. Beda trzy takie wystąpienia. Na festynie będą też rozdawane ulotki o regionie oraz materiały promocyjne.
Partnerami w projekcie będą Rada Sołecka w Zalesiu Królewskim, Rada Sołecka w Lipienicy, Towarzystwo Rozwoju Gminy Świekatowo oraz Gmina Świekatowo. Szczegółowy zakres partnerstwa opisany jest w Umowach partnerskich załączonych do wniosku.
Dotacja o jaką się ubiegam będzie wykorzystana na następujące elementy:
- noclegi dla osób z fanklubu PT Cruisera. Są to osoby z różnych zakątków kraju w związku z tym konieczne będą dwa noclegi dla nich - noc poprzedzająca imprezę oraz ta po niej. Oferta noclegowa została przygotowana przez Zajazd Fojutowo. Zajazd ten został wybrany ze względu na to, ze nie ma drugiego w Borach Tucholskich który pomieściłby taką ilość osób jednocześnie. Koszt 2 noclegów ze śniadaniami dal 75 osób to 8400,00zł brutto.
- nagrody w konkursach przygotowanych dla uczestników festynu. Konkursów przewiduję 6, na każdy przeznaczam 100,00zł brutto (6 x 100,00zł = 600,00zł).
- ubezpieczenie imprezy masowej - 300,00zł.
- koszty ogólne w postaci mojego dojazdu do Urzędu Marszałkowskiego. Przewiduję 5 takich wyjazdów tj.: pierwsze poprawki do wniosku, drugie poprawki do wniosku, podpisanie umowy na dofinansowanie, złożenie wniosku o płatność, poprawki do wniosku o płatność. Moje miejsce zamieszkania oddalone jest od Torunia o 75 km. Jeden wyjazd wg kilometrówki (mam samochód o pojemności silnika 2,0) to 150km x 0,8358zł co daje 125,37 zł. 5 wyjazdów daje razem 626,85zł.
Wkład własny finansowy przeznaczony będzie na pozostałe (poza śniadaniami wliczonymi w noclegi) wyżywienie uczestników zlotu. Wg. ofert Zajazdu Fojutowo jest to 95,00 zł od osoby. 95,00 x 75 osób = 7125,00zł.
Pozostałe koszty projektu to wkład pozafinansowy
Operacja przyczyni się do osiągnięcia wskaźników rezultatu w postaci około 300 osób które przyjdą na festyn. Zwiększy się też liczba imprez promujących walory turystyczne i przyrodniczo kulturalne regionu co przyczyni się do osiągnięcia wskaźników produktu.