Co dobrego dzisiaj jadłeś/piłeś ?
#221
Napisano 29 czerwca 2013 - 09:07
Do tego Córa przyniosła świadectwo, takie że już w gimnazjum jedzie na wymianę do Niemców od września i zrobiła nam obiad. Wątróbka drobiowa z cebulka i jabłkami. Nie wiedziałem w co ... widelec włożyć.
Jutro ognisko na ranczo. Drzewo już czeka i typowe ogniskowe atrakcje dla dzieciaków.
#222
Napisano 29 czerwca 2013 - 10:55
A mi moja ukochana zrobiła dzisiaj na moje życzenie fasolkę po bretońsku
tylko okna nie zamykaj na noc
#223
Napisano 29 czerwca 2013 - 13:42
#224
Napisano 30 czerwca 2013 - 20:23
Patii: Dyktuj, tylko powoli, żebym nadążyła robić.
Ja: Jak chcesz... Do głębokiego naczynia wkładać warstwami smażoną marchewkę i cebulę...
Patii: Dobra... Dalej.
Ja: rybę...
Patii: No, mam...
Ja: boczek...
Patii: Dalej...
Ja: plastry ziemniaków...
Patii: OK, dalej...
Ja: drobno pocięte, jajka na twardo...
Patii: Dobra, dalej...
Ja: i zielony groszek,
Patii: Gotowe. Coś jeszcze?
Ja: ... przekładając każdą z warstw majonezem.
No i niby że to moja wina
#225
Napisano 30 czerwca 2013 - 20:25
#226
Napisano 30 czerwca 2013 - 20:55
#227
Napisano 30 czerwca 2013 - 20:59
#228
Napisano 01 lipca 2013 - 06:38
#229
Napisano 01 lipca 2013 - 06:54
#230
Napisano 01 lipca 2013 - 14:19
#231
Napisano 01 lipca 2013 - 14:22
Dziś dorsz smażony i halibut pieczony
#232
Napisano 01 lipca 2013 - 18:27
ja ciemniak dopiero niedawno rozgryzlem kto to to ten t.n.t, alem ciemniak z krakowskiego grodu....
miecio - to jest nas dwoje choć nie z krakowskiego grodu
T.N.T -
A tak na marginesie - niezła książka kucharska nam się powoli zrobi, i pomysł na obiad można podpatrzeć...
#233
Napisano 05 lipca 2013 - 18:12
tarta na kruchym francuskim cieście, szynka, jajka na twardo, dymka, koperek i zapieczone w majonezie. Często robię tarty ale z majonezem pierwszy raz i jednak zapiekł się. Pycha
#234
Napisano 05 lipca 2013 - 20:40
#235
Napisano 09 lipca 2013 - 19:58
Kilka dni temu robilam litewskie kibiny. Czas wykonania - prawie pół dnia, kuchnia cała w mące (druga połowa dnia na sprzątanie) - wrażenie smakowe BEZCENNE
#236
Napisano 09 lipca 2013 - 21:02
Dziś dorsz smażony i halibut pieczony
liseczek
Sprawdzę 23 lipca
#237
Napisano 10 lipca 2013 - 12:14
Pieczone? Z mięskiem???
O rety!
Ślinotok...
#238
Napisano 10 lipca 2013 - 16:32
#239
Napisano 10 lipca 2013 - 17:53
#240
Napisano 10 lipca 2013 - 19:41
Tak z mięsem - gulasz z kapustką w środku, pieczone w piekarniku. Wyszły smaczne ale to "szczęscie poczatkującego"Pieczone? Z mięskiem???
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Potrzebuję namiaru na dobrego elektryka od pt cruiser |
Techniczny podstawowy | Aleksandra77 |
|
|
|
Potrzebuję namiaru na dobrego elektryka od pt cruiser |
Techniczny podstawowy | Aleksandra77 |
|
|
|
Wczoraj i dzisiaj zgasł podczas jazdy |
Techniczny podstawowy | hirekpl97 |
|
|
|
Wczoraj i dzisiaj zgasł podczas jazdy |
Techniczny podstawowy | hirekpl97 |
|
|
|
Poszukuję dobrego jakościowo przegubu zewnętrznego do mojego Pitka 2.2 CRD! |
Ogólnie | indianer |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych