Skocz do zawartości


Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl


Zdjęcie

Co dobrego dzisiaj jadłeś/piłeś ?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1460 odpowiedzi w tym temacie

#221 Gramen

Gramen

    VIP

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 2083
  • Dołączył:  28 lut 2013
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2.0 M
  • Imię:Sergiusz

Napisano 29 czerwiec 2013 - 09:07

Co z tą fasolką hmm Też wczoraj miałem, Teściowa dług spłacała a że lubię zjeść to wybieram potrawy :diabelek Pycha...

Do tego Córa przyniosła świadectwo, takie że już w gimnazjum jedzie na wymianę do Niemców od września :brawo i zrobiła nam obiad. Wątróbka drobiowa z cebulka i jabłkami. Nie wiedziałem w co ... widelec włożyć.

Jutro ognisko na ranczo. Drzewo już czeka i typowe ogniskowe atrakcje dla dzieciaków.

#222 cwmarta

cwmarta

    PT MC

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 875
  • Dołączył:  07 maj 2013
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0 LPG
  • Imię:____
  • Skąd::Warmia
  • Płeć: Nieustawiona

Napisano 29 czerwiec 2013 - 10:55

A mi moja ukochana zrobiła dzisiaj na moje życzenie fasolkę po bretońsku


tylko okna nie zamykaj na noc :lol

#223 miecio

miecio

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •      
  • Posty: 13809
  • Dołączył:  21 cze 2009
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:2.2 /ropa/
  • Imię:miecio
  • Skąd::krk
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 29 czerwiec 2013 - 13:42

:lol :lol :lol :lol :lol

#224 T.N.T

T.N.T

    Zwolennik

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 437
  • Dołączył:  07 lut 2013
  • Rok Produkcji:--------
  • Silnik:--------
  • Imię:--------

Napisano 30 czerwiec 2013 - 20:23

Dzisiaj razem z Patii próbowaliśmy nowy przepis:
Patii: Dyktuj, tylko powoli, żebym nadążyła robić.
Ja: Jak chcesz... Do głębokiego naczynia wkładać warstwami smażoną marchewkę i cebulę...
Patii: Dobra... Dalej.
Ja: rybę...
Patii: No, mam...
Ja: boczek...
Patii: Dalej...
Ja: plastry ziemniaków...
Patii: OK, dalej...
Ja: drobno pocięte, jajka na twardo...
Patii: Dobra, dalej...
Ja: i zielony groszek,
Patii: Gotowe. Coś jeszcze?
Ja: ... przekładając każdą z warstw majonezem.

No i niby że to moja wina hmm hmm

#225 Nazwa

Nazwa

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 5817
  • Dołączył:  18 lut 2009
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2.0M Gasss ;)
  • Imię:Przemek
  • Skąd::Andrychów
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 30 czerwiec 2013 - 20:25

:haha

#226 patii

patii

    VIP

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 5865
  • Dołączył:  13 kwi 2009
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:cabrio 2.4
  • Imię:Patii
  • Skąd::silesia
  • Płeć: Kobieta

Napisano 30 czerwiec 2013 - 20:55

T.N.T, wariat :haha

#227 maxym72

maxym72

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 6791
  • Dołączył:  19 sty 2009
  • Rok Produkcji:2014
  • Silnik:Sedici=4x4
  • Imię:Max
  • Skąd::Szczecin
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 30 czerwiec 2013 - 20:59

patii, Majonez wylałas mu w jednej warstwie na czaszkę?

#228 sluna

sluna

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 8218
  • Dołączył:  20 gru 2009
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:2.2 touring
  • Imię:Darek
  • Skąd::Malbork
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 01 lipiec 2013 - 06:38

:lol :lol :lol

#229 Margo

Margo

    PT MC

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 840
  • Dołączył:  14 lis 2011
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2,4 M GAZ
  • Imię:Małgosia
  • Skąd::Kielce
  • Płeć: Kobieta

Napisano 01 lipiec 2013 - 06:54

:haha

#230 miecio

miecio

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •      
  • Posty: 13809
  • Dołączył:  21 cze 2009
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:2.2 /ropa/
  • Imię:miecio
  • Skąd::krk
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 01 lipiec 2013 - 14:19

ja ciemniak dopiero niedawno rozgryzlem kto to to ten t.n.t, alem ciemniak z krakowskiego grodu....

#231 liseczek

liseczek

    VIP

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 3318
  • Dołączył:  27 lip 2011
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:Aktualnie brak
  • Imię:Tomasz
  • Skąd::Sobótka
  • Płeć: Nieustawiona

Napisano 01 lipiec 2013 - 14:22

pod koniec urlopu chyba zapomnę jak mięso smakuje. Najlepsza smażalnia ryb w Sianożętach - jak się więcej ludu nazjeżdża to trzeba godzinę lub dwie w kolejce czekać a następną godzinę na danie - obok dwie smażalnie świecą pustkami.
Dziś dorsz smażony i halibut pieczony
Dołączona grafika

#232 AnitaLG

AnitaLG

    Kozak

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 1797
  • Dołączył:  21 lip 2011
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2,0 M + LPG
  • Imię:Anita

Napisano 01 lipiec 2013 - 18:27

ja ciemniak dopiero niedawno rozgryzlem kto to to ten t.n.t, alem ciemniak z krakowskiego grodu....


miecio - to jest nas dwoje :lol choć nie z krakowskiego grodu

T.N.T - :kciuki :lol

A tak na marginesie - niezła książka kucharska nam się powoli zrobi, i pomysł na obiad można podpatrzeć... :diabelek

#233 Gramen

Gramen

    VIP

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 2083
  • Dołączył:  28 lut 2013
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2.0 M
  • Imię:Sergiusz

Napisano 05 lipiec 2013 - 18:12

a ja dzisiaj zrobiłem...

tarta na kruchym francuskim cieście, szynka, jajka na twardo, dymka, koperek i zapieczone w majonezie. Często robię tarty ale z majonezem pierwszy raz i jednak zapiekł się. Pycha :)

#234 kade

kade

    VIP

  • Moderator
  •   
  • Posty: 8024
  • Dołączył:  18 mar 2013
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:1.6 M Gaz
  • Imię:Darek
  • Skąd::Lubuskie
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 05 lipiec 2013 - 20:40

tarty ale z majonezem-czy ktoś tu wspominał o kaloriach? :diabelek

#235 AnitaLG

AnitaLG

    Kozak

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 1797
  • Dołączył:  21 lip 2011
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2,0 M + LPG
  • Imię:Anita

Napisano 09 lipiec 2013 - 19:58

Ja do tarty polecam tuńczyka z selerem, cebulką, jajkiem i serem (można dodać kapary ale ja nie lubię).

Kilka dni temu robilam litewskie kibiny. Czas wykonania - prawie pół dnia, kuchnia cała w mące (druga połowa dnia na sprzątanie) - wrażenie smakowe BEZCENNE :lol

#236 Pitek78

Pitek78

    Znawca Tematu

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 1040
  • Dołączył:  27 lut 2013
  • Rok Produkcji:MB W211
  • Silnik:2.2 Avantgarde
  • Imię:Tomek
  • Skąd::Oleśnica
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 09 lipiec 2013 - 21:02

"liseczek" Najlepsza smażalnia ryb w Sianożętach - jak się więcej ludu nazjeżdża to trzeba godzinę lub dwie w kolejce czekać a następną godzinę na danie - obok dwie smażalnie świecą pustkami.
Dziś dorsz smażony i halibut pieczony


liseczek
Sprawdzę 23 lipca :jupi

#237 Kajka

Kajka

    VIP

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 5639
  • Dołączył:  11 lut 2009
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2,2 CRD M
  • Imię:Katarzyna
  • Skąd::Śląsk
  • Płeć: Kobieta

Napisano 10 lipiec 2013 - 12:14

AnitaLG, ja chcę kibina!!!
Pieczone? Z mięskiem???
O rety!
Ślinotok... :torba

#238 Nazwa

Nazwa

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 5817
  • Dołączył:  18 lut 2009
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2.0M Gasss ;)
  • Imię:Przemek
  • Skąd::Andrychów
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 10 lipiec 2013 - 16:32

Od tygodnia popijam przeróżne kompoty, dziś rabarbarowy :kawka

#239 cwmarta

cwmarta

    PT MC

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 875
  • Dołączył:  07 maj 2013
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0 LPG
  • Imię:____
  • Skąd::Warmia
  • Płeć: Nieustawiona

Napisano 10 lipiec 2013 - 17:53

:lol czy aby na pewno :cwaniak

#240 AnitaLG

AnitaLG

    Kozak

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 1797
  • Dołączył:  21 lip 2011
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2,0 M + LPG
  • Imię:Anita

Napisano 10 lipiec 2013 - 19:41

Pieczone? Z mięskiem???

Tak z mięsem - gulasz z kapustką w środku, pieczone w piekarniku. Wyszły smaczne ale to "szczęscie poczatkującego" :lol





Podobne tematy Zwiń

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych