Screenshot_20190426-232705_Gallery.jpgA to będziemy jeść jutro:
Dorota, rozwiń temat.
Przepis jakiś może ?, bo wygląda smakowicie
Napisano 27 kwietnia 2019 - 09:02
Screenshot_20190426-232705_Gallery.jpgA to będziemy jeść jutro:
Dorota, rozwiń temat.
Przepis jakiś może ?, bo wygląda smakowicie
Napisano 29 kwietnia 2019 - 16:25
Użytkownik jacaplaca0007 edytował ten post 29 kwietnia 2019 - 16:26
Napisano 29 kwietnia 2019 - 21:20
Dorota, rozwiń temat.
Przepis jakiś może ?, bo wygląda smakowicie
Gdy wrócę ze spotu do domu to wrzucę przepis. Niestety nie mam co przy sobie.
Napisano 30 kwietnia 2019 - 09:34
To ten spot jeszcze trwa??? No to niezła impra...
Napisano 30 kwietnia 2019 - 17:48
To ten spot jeszcze trwa??? No to niezła impra...
No ba . Szukamy pitkow w Płocku.
Napisano 30 kwietnia 2019 - 18:03
Andreeas ma kilka do sprzedaniaNo ba . Szukamy pitkow w Płocku.
Użytkownik Voltek edytował ten post 30 kwietnia 2019 - 18:04
Napisano 30 kwietnia 2019 - 18:28
Nie do kupienia szukamy
Napisano 30 kwietnia 2019 - 20:30
Napisano 01 maja 2019 - 08:42
Napisano 01 maja 2019 - 18:15
Napisano 04 maja 2019 - 14:01
Robert- przepis:
chleb:
600g mąki pszennej
42g drożdzy świeżych
1/2 łyżeczki cukru
1 1/2 łyżeczki soli
50 ml oliwy z oliwek
300 ml ciepłej wody
Z drożdży i cukru zrobić rozczyn, dodać pozostałe składniki i mieszać- powinna powstać kula- w razie potrzeby dodać mąki lub wody. Rozwałkować ciasto podsypując mąką. Rozwałkowane posmarować masłem ziołowym:
1 szalotka
2 ząbki czosnku- ja daję więcej bo lubię
90g masła
1 łyżeczka musztardy
30 ml oliwy
1/4 łyżeczki pieprzu
1/4 łyżeczki soli
i do wyboru: pietruszka świeża, szpinak, rzeżucha, zioła- co kto lubi tym można dosmaczyć masło.
To wszystko oczywiście miksujemy na gładką masę.
W wersji pierwotnej- kroimy ciasto na pasy na szerokość keksówki, zwijamy w harmonijkę i układamy jeden za drugim.
chleb do rwania.jpg 33,88 KB 1 Ilość pobrań
W tej wersji co pokazałam- są to kwadraty zwinięte w koszyczki, układane obok siebie. Chciałam uzyskać więcej kawałków do rwania.
W każdej opcji zostawiamy do wyrośnięcia na ok 20', smarujemy mlekiem lub śmietaną i pieczemy ok 25' w 200 stopniach
Napisano 04 maja 2019 - 14:40
Napisano 04 maja 2019 - 15:13
Robert- przepis:
chleb:
600g mąki pszennej
42g drożdzy świeżych
1/2 łyżeczki cukru
1 1/2 łyżeczki soli
50 ml oliwy z oliwek
300 ml ciepłej wody
Z drożdży i cukru zrobić rozczyn, dodać pozostałe składniki i mieszać- powinna powstać kula- w razie potrzeby dodać mąki lub wody. Rozwałkować ciasto podsypując mąką. Rozwałkowane posmarować masłem ziołowym:
1 szalotka
2 ząbki czosnku- ja daję więcej bo lubię
90g masła
1 łyżeczka musztardy
30 ml oliwy
1/4 łyżeczki pieprzu
1/4 łyżeczki soli
i do wyboru: pietruszka świeża, szpinak, rzeżucha, zioła- co kto lubi tym można dosmaczyć masło.
To wszystko oczywiście miksujemy na gładką masę.
W wersji pierwotnej- kroimy ciasto na pasy na szerokość keksówki, zwijamy w harmonijkę i układamy jeden za drugim.
W tej wersji co pokazałam- są to kwadraty zwinięte w koszyczki, układane obok siebie. Chciałam uzyskać więcej kawałków do rwania.
W każdej opcji zostawiamy do wyrośnięcia na ok 20', smarujemy mlekiem lub śmietaną i pieczemy ok 25' w 200 stopniach
Dorota, to chlebuś tylko?
A mi to wyglądało na zapiekankę jakąś wysublimowaną.
A gdzie mięcho ?
Tyle zachodu i brak zamordowanego zwierza?
My vanpeery krew mieć musimy.
A tak na poważnie to kiedyś być może spróbuję upichcić coś takiego. ( dzięki za przepis )
Chleb kiedyś w maszynie robiłem jak miałem okres "chlebowy".
Teraz mi trochę przeszło ze świeżymi wypiekami chlebowymi.
Aktualnie jestem na etapie "wędzarniczo- oscypkowym".
Napisano 04 maja 2019 - 16:34
Myślę że mięsko można dorzucić- jakaś szynka, ser do tego. Chlebuś jest bazą. No i ja nie jestem maszynowa, jakoś preferuję piekarnik.
Monia- obiecałam, będziesz mieć co jeść.
Napisano 12 maja 2019 - 19:37
Napisano 27 maja 2019 - 11:43
Serniczek na zimno własnej roboty, właśnie go spożywam + mniam, można się częstować.
P5270015.JPG 24,85 KB 1 Ilość pobrań
Napisano 27 maja 2019 - 13:48
Napisano 27 maja 2019 - 16:35
Takie smaczne ciacho, wyrosło tak, że chciało z blachy wyjść. 20190526_130434.jpg 38,06 KB 1 Ilość pobrań
Napisano 02 listopada 2019 - 18:07
Napisano 02 listopada 2019 - 21:26
Na za tydzień zrób więcej I nie pokazuj Moni bo znów zje 😝Dzisiaj zrobiłem ciasteczka francuskie z nadzieniem jabłkowo-cynamonowym.
Zanim zdążyłem zrobić foto zostało tylko 6 sztuk
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Potrzebuję namiaru na dobrego elektryka od pt cruiser |
Techniczny podstawowy | Aleksandra77 |
|
|
|
Potrzebuję namiaru na dobrego elektryka od pt cruiser |
Techniczny podstawowy | Aleksandra77 |
|
|
|
Wczoraj i dzisiaj zgasł podczas jazdy |
Techniczny podstawowy | hirekpl97 |
|
|
|
Wczoraj i dzisiaj zgasł podczas jazdy |
Techniczny podstawowy | hirekpl97 |
|
|
|
Poszukuję dobrego jakościowo przegubu zewnętrznego do mojego Pitka 2.2 CRD! |
Ogólnie | indianer |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych