2.4 L Pasek czy łańcuch ?
Started By
Bezimienny Gość.Stingray_*
, 21 maj 2013 23:03
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 maja 2013 - 23:03
Zabijcie mnie jeśli to już było ale mam istotne pytanie : Czy po za 2.2 CDR jakiś PT był na łańcuchu rozrządu np. 2.4 ???
Napisano 21 maja 2013 - 23:22
1,6 jak dobrze kojarzę
2.0 i 2.4 jest na pasku

Napisano 22 maja 2013 - 00:04
A 1.6 to od czego silnik ? Chryslera czy innej firmy ?
Napisano 22 maja 2013 - 05:55
Stingray,
1,6 zapożyczony z BMW
1,6 zapożyczony z BMW
Napisano 22 maja 2013 - 16:42
Ponoć spokrewniony z tym montowanym też w Mini, ale czy takie same, to nie mam zielonego pojęcia...Stingray,
1,6 zapożyczony z BMW
Napisano 22 maja 2013 - 17:19
ARON,
Nie są takie same : góra i osprzęt pozmieniane pod PT dół taki sam , podobnie jak CRD dół z mercedesa góra i osprzęt dostosowany do PT .To by było za proste jak by jednostka w 100% pasowała do dwóch aut różnych marek.
Nie są takie same : góra i osprzęt pozmieniane pod PT dół taki sam , podobnie jak CRD dół z mercedesa góra i osprzęt dostosowany do PT .To by było za proste jak by jednostka w 100% pasowała do dwóch aut różnych marek.

Napisano 26 maja 2013 - 12:51
ARON,
Dzięki ARON za wyjaśnienie. Tak prywatnie jako znawca co sądzisz o tym silniku 1.6 z BMW czy to ten sam co chodził w 316 ? Jestem za granicą mam możliwość kupna tego 1.6 w dobrych pieniądzach. Brać to w ogóle ? Jeździ to jakoś do przodu czy tylko do tyłu ? Mam na myśli czy sprint do setki nie oznacza 20 s....
Napisano 26 maja 2013 - 14:07
Stingray, sprint do setki oznaczaq może mniej niż 20 sekund, ale powyżej setki poszqaleć nie można - no chyba, że żagiel rozwiniesz to do 140 sie rozpędzi. ale pomimo tego silnik wykazuje się dużą kulturą pracy, niską awaryjniością. Jeden problem - większośc części takich jak koło pasowe, obudowea termostatu trudno dosępna nawet w chryslerze - tzw back ordery a od morrisa nie całkiem takie3 same, ale można dopasować. ja tam lubię 1.6 - za bezproblemowość i ekonmike ma 10 punktów. za doznania adrenalinowe 6 punktów na 10. Pozdrawiam