Mechanik - Kraków
Napisano 04 June 2013 - 00:32
Szukam dobrego (godnego zaufania) mechanika z Krakowa. Chciałbym mu zostawić PT na czas urlopu (około 10 dni) z kilkoma prostymi zadaniami (olej do wymiany w automacie, kable) i z jedną trudniejszą - auto wyje jak się rozgrzeje (nie wiem czy to skrzynia, czy rozrząd bo zaczęło się tak dziać po wymianie oleju w skrzyni i rozrządu...). Generalnie chodzi mi o kogoś w miarę ogarniętego, znawce tematu amcarów i automatów
Napisano 04 June 2013 - 13:37
Hej
Szukam dobrego (godnego zaufania) mechanika z Krakowa. Chciałbym mu zostawić PT na czas urlopu (około 10 dni) z kilkoma prostymi zadaniami (olej do wymiany w automacie, kable) i z jedną trudniejszą - auto wyje jak się rozgrzeje (nie wiem czy to skrzynia, czy rozrząd bo zaczęło się tak dziać po wymianie oleju w skrzyni i rozrządu...). Generalnie chodzi mi o kogoś w miarę ogarniętego, znawce tematu amcarów i automatów
Mój stoi właśnie u takich 2 braci, mechaników na naprawy elektroniczne
Zajmują się gazem, elektroniką i mechaniką
Nie są drodzy i jak narazie wszystko z nimi w porządku.
Nie specjalizują się w amerykanach ale PT od półtora roku serwisują bez problemu.
Znajdują się zaraz na granicy Krakowa za autostradą w kierunku Skawiny.
Jak by co pisz to dam namiary to się spytasz
Napisano 04 June 2013 - 13:38
Napisano 04 June 2013 - 13:47
poszło na privDaj namiary
Jak chcesz dokładniejsze namiary to wyśle na maila
Napisano 04 June 2013 - 15:02
piotrek wybij sobie mechanika z krakowa mlotem! jak nie posiadasz to ja ci chetnie zadysponuje /młot/
Napisano 04 June 2013 - 15:11
Napisano 04 June 2013 - 15:11
reyo masz moj numer a asistance jak co to dzwon...
piotrek wybij sobie mechanika z krakowa mlotem! jak nie posiadasz to ja ci chetnie zadysponuje /młot/
A co? To ty mechanik?
Ja też chętnie poznam dobrego co się specjalizuje w amerykanach.
#8 Bezimienny Gość.sneak_*
Napisano 01 July 2013 - 19:59
dobrego i rozsądnego cenowo mechanika polecam Jacka funservice z Biskupińska 23, Kraków
robi głównie hamburgery. wcześniej zajmował się moim jeepem a teraz wożę do niego PT.
Napisano 01 July 2013 - 20:37
Napisano 02 July 2013 - 10:59
dobrego i rozsądnego cenowo mechanika polecam Jacka funservice z Biskupińska 23, Kraków
robi głównie hamburgery. wcześniej zajmował się moim jeepem a teraz wożę do niego PT.
Juz do nich dzwoniłem, mieli sie odezwać ale cisza
Nie za bardzo chcieli się tykac elektroniki, i elektryki.
Może mechanikę tylko robią, a u mnie świruje prąd a raczej czasowy brak zapłonu.
#11 Bezimienny Gość.sneak_*
Napisano 02 July 2013 - 15:11
sneak, gdzieś Ty był jak Cię nie było? Masz już moto?
właśnie się uczę jeśdzić, pod koniec lipca egzamin i rura
[ Dodano: 2013-07-02, 16:15 ]
Juz do nich dzwoniłem, mieli sie odezwać ale cisza
Nie za bardzo chcieli się tykac elektroniki, i elektryki.
Może mechanikę tylko robią, a u mnie świruje prąd a raczej czasowy brak zapłonu.
widocznie mają od uja roboty, mi całego jeepa odbudowali po spaleniu...
jezeli chodzi o elektronika to mój sąsiad w libertowie Mirek Nowak (gość dinaozaur jezeli chodzi o elektronikę)
Napisano 05 July 2013 - 14:26
widocznie mają od uja roboty, mi całego jeepa odbudowali po spaleniu...
jezeli chodzi o elektronika to mój sąsiad w libertowie Mirek Nowak (gość dinaozaur jezeli chodzi o elektronikę)
NA razie odebrałem, wykasowałem błedy i jakoś 3 dzien jeździ i nie chce się zepsuć (drań)
Jak znowu będzie pokazywać rogi to się zgłoszę, dzięki
Teraz mam stracha nim w trasę jechac bo już sumarycznie 4 razy zdechł i nie chciał odpalic przez kilka godzin, a nastepnie sięsam naprawiał
Nikt nie wie o co chodzi i gdzie jest problem
Napisano 06 July 2013 - 00:58
Napisano 08 July 2013 - 15:10
Antoni33, A błędy diagnostyczne jakie masz? Czy aby nie uszkodzenia wewnętrznego sterownika silnika? W 2,4 to dość nieczęsty przypadek, ale może....
NA razie odpukać żadne błędy sie nie pokazują
Tylko już 4 razy nie chciał zapalić, tylko kręcił i nic.
2 razy po wielkich ulewach, raz w słoneczny dzień na parkingu, a raz po krótkim postoju był jeszcze ciepły.
Jak kręciłem to wyskakiwał błąd P0320, ale czujnik wymieniony i jeszcze drugi od wału też bo zalany olejem był.
Wygląda jakby coś się czasami rozłączało i nie zapalał ale teraz od 2 tygodni dział i nie chce się ponownie zepsuć. Mechanicy nic nie znaleźli.
Może to immobilizer? Ale nie wiem jak rozpoznać że to on, nie ma żadnej kontrolki która mówi czy jest odblokowany czy zablokowany. A może taka jest? Tylko u mnie nic sie nie świeci.
Na razie jeżdżę i obserwuję ale w sobotę mam trasę 300 km z rodziną i stracha żeby się nie popsuł w drodze.
Napisano 10 June 2017 - 11:21
Może coś nowego w temacie
Jakiś nowy sprawdzony namiar
Właśnie mam drgania na samochodzie i trzeba zdiagnozować co jest nie tak.
Nawet jak wymienić poduszki to też trzeba umieć ustawić
Jaki poduszki polecacie,tylko oryginały czy jakieś inne też są ok
Napisano 10 June 2017 - 13:00
Napisano 10 June 2017 - 13:08
Na postoju wibrują lusterka i teraz to wibracje podczas jazdy.niezaleznie od prędkości i hamowania. Obstawiam poduszki. Już 17 lat mają i ponad 200 tys na karku.
Chciałem konkretną diagnozę czy wszystko do wymiany
Jeździec z tym sie da ale zabiera cała przyjemność jazdy. Irytuje
Napisano 12 June 2017 - 10:41
antoni sam stawiasz diagnoze a oczekujesz tezy,... oczywiste ze poduszki,,...
Napisano 12 June 2017 - 15:38
Tylko mechanik potrzeby, gdzieś w Krakowie
Napisano 13 June 2017 - 17:06
omijaj serwis chryslera, masz za stare wozidlo zeby placic duzo,...a podjedz se na ulice g. zapolskiej tam sa garaze, i autoserwis filus o ile nie przekrecam nazwiska a moze felis??? jest tam ich dwoje pryncypal i pracownik , obaj robia, zapytaj nie zostawisz majatku,.. czasem mlody kreci nosem to trzeba mu wejsc na ambicje i bedzie robic,... tak ci radze,...