Dawny: spot 2014 - o piknikach i zawodach i byle czym

Napisano 06 lipca 2013 - 17:38

Napisano 07 lipca 2013 - 18:53

Napisano 09 lipca 2013 - 18:19
Odbywało się to w czasach nie znających mobbingu , molestowania itd więc doopa bolała a delikwent był dumny,że wykonał pierwszy lot samodzielnie.
Napisano 09 lipca 2013 - 18:54

Bezimienny Gość.Yodarek_*
Napisano 09 lipca 2013 - 21:14
Napisano 10 lipca 2013 - 08:36
Bo w dzisiejszych czasach to nic nadzwyczajnego,Ludzie chodzą jak do normalnej roboty, nie widzę dumy z tego co robią
Kiedyś ludzie też się podniecali, że mają samochód dzisiaj jak widać jest to standardem i nawet nie dla rodziny ale dla jednostki.
Praca w wojsku też już nie należy do nobilitujących, a wręcz z roku na rok przeciwnie.
Czym naród bogatszy tym więcej ludzi nie chce mieć nic wspólnego z wojskiem policją i instytucjami religijnymi i na odwrót.
Napisano 10 lipca 2013 - 09:22
Nie wiem skąd stwierdzenie, że im naród bogatszy, tym więcej ludzi nie chce mieć do czynienia... Moim zdaniem akurat to nie ma nic wspólnego z takimi reakcjami. Raczej bieda, brak pracy powoduje uczucie zawiści, zazdrości, że "te trepy nic nie robią, bawią się w wojnę i to jeszcze za pieniądze z podatków". A jeśli chodzi o nobilitację, o której wspomniałeś, to masz rację - z różnych względów czuję jakby działało coś na kształt antynobilitacji, ale to reakcja ludzi kształtuje sytuację. Ja nie czuję się źle z tym co robię a uogólnienia już mnie nie denerwują a śmieszą...
Napisano 10 lipca 2013 - 09:55

Napisano 10 lipca 2013 - 10:50
Ja też się czasem zastanawiam np jak teraz słyszę non stop w wiadomościach o ustawie śmieciowej, U mnie działa wszystko ok, ale tak samo działało już od 10 lat i jedyna różnica to tylko taka że kiedyś płaciłem mniej, bo kiedyś segregowane odpady odbierano za free.MAKLERSTAN1, Z Twoich wypowiedzi zastanawiam się, czy żyjemy w tym samym kraju
yodarek
Tu masz rację mi też brakuje ludzi dla których zaufanie i dane słowo to podstawa.brakuje mi ludzi, którzy jarają się tym, że mają szansę doświadczyć zaufania jakim (musi, chce, nie wiem) obdarza gość wsiadający do samolotu technika samolotu, mnie.
Niestety tak jak powiedziałeś, takie czasy
Statystyki (dużo się interesuję tą tematyką, nawet zrobiłem sobie studia tak tylko dla siebie z pedagogiki i psychologi), te zawody cieszą się popularnością, kiedy nie ma innych. Ale z drugiej strony mało jest ludzi któży coś robią dla fanu, sam tez żałuję że tak jest bo potem ludzie ciągle narzekają na swoją pracę, a narzekają sporo bo aż 60% ludzi pracuje nie w swoich zawodach wyuczonych.Nie wiem skąd stwierdzenie, że im naród bogatszy, tym więcej ludzi nie chce mieć do czynienia
Napisano 10 lipca 2013 - 11:24
ciągle narzekają na swoją pracę, a narzekają sporo bo aż 60% ludzi pracuje nie w swoich zawodach wyuczonych.
no wlasnie, dla mnie tez to baardzo dziwne jest bo znam kilka osob co tak maja, tyle ze na wyrazne "wlasne zyczenie"...

Napisano 10 lipca 2013 - 11:52
PS.
A w sprawie śmieci, to ja jestem zadowolony - płacę mniej.
Napisano 10 lipca 2013 - 14:33

nawet jak ktoś to skasuje
PS,
Post już dawno zszedł na inne tematy
Napisano 10 lipca 2013 - 14:34
Napisano 10 lipca 2013 - 14:36
ale chwała Ci za to że już teraz coś prubujesz zdziałać, żeby było dopiete na ostatni guzik.
Chodź czasem spontany są też fajne
Napisano 10 lipca 2013 - 19:06
Raczej bieda, brak pracy powoduje uczucie zawiści, zazdrości, że "te trepy nic nie robią, bawią się w wojnę i to jeszcze za pieniądze z podatków".
No z przykrością stwierdzam, ze jest w tym sporo prawdy. Mam kilku znajonmych wojskowych i tak właśnie się o nich mówi, swoją drogą to smutne jest...
a na temat:
Chwała dla Yody, to fakt. Z drugiej strony jednak, od kiedy jestem na forum to wszystkie ogólnopolskie spoty są organizowane z takim wyprzedzeniem.ale chwała Ci za to że już teraz coś prubujesz zdziałać
Napisano 10 lipca 2013 - 19:21
Są przecież osoby które jak nie narażają swojego życia dla ratowania innych (strażacy), to ratują je codziennie, (lekarze pielęgniarki , położne).
Jesteś jedną z tych osób od której zależy bezpieczeństwo innych i takich osób jest sporo. Nie wszystkich się docenia, dla wielu z nich ta praca to misja i w większości robią to bo po prostu lubią.
Napisano 10 lipca 2013 - 19:54
Widzisz, piszesz o tym, że ktoś tam zapomniał dokręcić koło - ja nie mogę zapomnieć.
AnitaLG, jak mi ktoś wyjeżdża z podatkami i, że dużo zarabiam to już nie staram się nic tłumaczyć, nie widzę sensu. To media wykreowały dziwną sytuację o niewyobrażalnych przywilejach, zarobkach a w rzeczywistości mam dobrą pensję, jak na warunki małego miasteczka i jakoś dajemy sobie radę. Nie narzekam, ale głównie dlatego, że robię to co lubię i swoją wartość znam
Napisano 10 lipca 2013 - 19:59
Nie narzekam, ale głównie dlatego, że robię to co lubię i swoją wartość znam
i reszte olej

Napisano 10 lipca 2013 - 20:00
Napisano 11 lipca 2013 - 08:37
tak jak nie żałuję, że któryś zginął na wojnie. Taka praca i musi być opłaca za to że ryzykujesz życie, a ryzykujesz je na własne życzenie.