LICZNIK - Przestał działać
Started By
Tomala
, 29 lip 2013 17:40
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 29 lipca 2013 - 17:40
Witajcie.... mam spory problem z licznikiem w moim PT. Sprawdzałem błędy kluczykiem i oto one :
1684 - inf o odłączonym akumulatorze
1687 - błąd szyny komunikacji
0833 - obwód włącznika B informującego o naciągnięciu pedału sprzęgła
Postanowiłem odpiąć akumulator by rozpiąć wtyczkę czujnika położenia sprzęgła i ją ewentualnie przeczyścić lub poprawić, docisnąć.
Po podłączeniu na nowo akululatora ku mojemu zdziwieniu przestał działać LICZNIK. Wyświetla się na nim tylk ikonka podniesionej klapy tylnej.... wszystkie inne funkcje nie działają. brak oznak życia. Brak dzięku wsadzonego kluczyka w stacyjce, brak oświtlenia.... kompletnie nic!
Czy może mi ktoś pomóc z tym fantem? Co mogło się stać z licznikiem gdy odłączyłem akumulator? Może jakiś bezpiecznik poszedł?
Czy winny może być problem z błędem P1687 ? O jaką dokładnie szynę chodzi?
Co powinienem zrobić ? HELLLLPPPP
1684 - inf o odłączonym akumulatorze
1687 - błąd szyny komunikacji
0833 - obwód włącznika B informującego o naciągnięciu pedału sprzęgła
Postanowiłem odpiąć akumulator by rozpiąć wtyczkę czujnika położenia sprzęgła i ją ewentualnie przeczyścić lub poprawić, docisnąć.
Po podłączeniu na nowo akululatora ku mojemu zdziwieniu przestał działać LICZNIK. Wyświetla się na nim tylk ikonka podniesionej klapy tylnej.... wszystkie inne funkcje nie działają. brak oznak życia. Brak dzięku wsadzonego kluczyka w stacyjce, brak oświtlenia.... kompletnie nic!
Czy może mi ktoś pomóc z tym fantem? Co mogło się stać z licznikiem gdy odłączyłem akumulator? Może jakiś bezpiecznik poszedł?
Czy winny może być problem z błędem P1687 ? O jaką dokładnie szynę chodzi?
Co powinienem zrobić ? HELLLLPPPP
Napisano 29 lipca 2013 - 18:23
Sprawdz kostki połaczeniowe pod akumulatorem , moze cos poruszyłeś lubia tam zgnic

Napisano 29 lipca 2013 - 18:41
Wątpię bym coś tam poruszył..... odczepiłem tylko jedną klamrę w celu odcięcia prądu i po podłączeniu już klapa....... dziwi mnie tylko czemu świeci jedna ikonka a reszta nie? Licznik ma jakiś swój bezpiecznik ?
[ Dodano: 2013-07-30, 20:37 ]
TEMAT ZAMKNIĘTY - sprawa wyjaśniona
[ Dodano: 2013-07-30, 20:37 ]
TEMAT ZAMKNIĘTY - sprawa wyjaśniona

Napisano 30 lipca 2013 - 22:39
Tomala, No to wyjaśnij kolego co było - ciekawośc mnie zżera... I pewnie nie tylko mnie....
Bezimienny Gość.perrezzo_*
Napisano 28 lutego 2014 - 23:04
Tomala, jak rozwiązałeś problem ? jestem ciekaw

Bezimienny Gość.Robert Orawski_*
Napisano 23 kwietnia 2014 - 19:01
andreeas7, andreeas7,
Mam prośbę , nie działają zegary i ich podświetlenie (chrysler PT Cruiser 2002 r. benzyna 2,0 141 kM. Co z tym zrobić. Stało sie to nagle. Nigdy wcześniej tak się nie stało. Pozdrawiam Robrt Orawski
Mam prośbę , nie działają zegary i ich podświetlenie (chrysler PT Cruiser 2002 r. benzyna 2,0 141 kM. Co z tym zrobić. Stało sie to nagle. Nigdy wcześniej tak się nie stało. Pozdrawiam Robrt Orawski
Napisano 23 kwietnia 2014 - 19:17
Prawdopodobnie wyskoczył licznik z kostki i nie łączy trzeba wyjąc do sprawdzenia
Napisano 24 kwietnia 2014 - 14:31
Tomala, super, że prosiłeś o pomoc, ale podziel się też informacją, co było nie tak