Skocz do zawartości

Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl

Zdjęcie

Moj PiTosław zwany Madmaxem;)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
199 odpowiedzi w tym temacie

#121 spinacz25

spinacz25

Kolegunio

• Pomagamy sobie
  • Rok Produkcji:brak
  • Silnik:brak
  • Imię:brak

Napisano 05 sierpnia 2015 - 09:49

Pięknie...zaniemówiłam... powiedz jak w codziennym użytkowaniu (parkingi itd) sprawdzają się Twoje drzwi i czy wsiada /wysiada się gorzej /lepiej?

Do codziennego użytkowania odradzam. Z całym szacunkiem dla wszystkich, ja jestem mały, chudy i w ogóle niskopienny więc nie mam żadnego problemu z wsiadaniem do samochodu w normalny sposób, gdyż drzwi otwierają się jakby dwuzakresowo - wpierw uchylaja się jak normalne, na szerokośc powiedzmy połowy standardowych zawiasów, a potem, jesli się chce, wystarczy je delikatnie ruszyc do góry i one już sobie wędrują w niebo. Osoby większych gabarytów miałby problemy;) ogormny plus mają zdecydowanie za minę faceta, który mnie złośliwe przyblokował na parkingu...trzeba tutaj wspomnieć, że ja parkuje wszedzie tak zeby auto stało zdala od innych itp. i przyznaję się, że nie raz celowo zaparkuje tak zeby nikt inny nie mogl się obok mnie ustawić - ludzie mają w d...pie to, że ktoś dba o auto i nie raz walą drzwiami nie patrząc czy coś stoi obok czy nie...i kiedy ten Pan tez zlośliwe chciał mi pokazać, że potrafi stanąć 30 cm od moich drzwi...deliaktnie się przecisnąłem, drzwi się otwarły do góry, jego buzia w dól...moje auto zapaliło i wycofało w dzwiękach AC/DC lecących z głosników sapiąc na niego powierzem z BLOW OFF'a;p tak wiem, że nie ma w tym nic mądrego ale kurcze no chciałem wtedy całować te drzwi;D

Kamil super efekt. Pitek dopieszczony. Piękny.

Dziękuję ale dopieszczony niestety nie jest:( na fotkach jakos pogubiły się te wszystkie jego niedoskonałosci, rysy itp mimo, że ja nic nie "ukrywam". Powoli działam nad tymi defektami ale to trochę zajmie;)

#122 hencio

hencio

VIP

• Pomagamy sobie
  •   
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:2,429 A
  • Imię:DARIUSZ

Napisano 05 sierpnia 2015 - 17:51

Szacun za prace włożoną w PT.chciałem tez założyć zawiasy lambo,ale po wysokości do której sie otwierają muszę zrezygnować.będzie problem z wysokością w garażu.

#123 spinacz25

spinacz25

Kolegunio

• Pomagamy sobie

Napisano 05 sierpnia 2015 - 17:53

Szacun za prace włożoną w PT.chciałem tez założyć zawiasy lambo,ale po wysokości do której sie otwierają muszę zrezygnować.będzie problem z wysokością w garażu.

jak ich nie popchniesz deliaktnie do góry to się nie uniosą - jak z klapą w bagażniku, ale tak jak pisalem taka codzienna funkcjonalnosc moze byc wkurzająca

#124 hencio

hencio

VIP

• Pomagamy sobie
  •   
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:2,429 A
  • Imię:DARIUSZ

Napisano 05 sierpnia 2015 - 17:56

racja,to po co mi wtedy takie drzwi?to ma byś funkcjonalne przez cały czas.kiedyś sie zapomne w garażu i mam darmowy widok na gwiazdy.

#125 Jeżol

Jeżol

VIP

• Pomagamy sobie
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0A LM Gaz
  • Imię:Adam

Napisano 05 sierpnia 2015 - 21:01

Chodzi mi o te światła na jezdni czyli w progach :)

#126 spinacz25

spinacz25

Kolegunio

• Pomagamy sobie

Napisano 05 sierpnia 2015 - 22:18

Chodzi mi o te światła na jezdni czyli w progach

w samochodzie ogólnie jest pociagnięte na nowo ok 40 metrów kabla;p są ta 4 ledy (5x4=20 na stronę) skupione w jeden punkt zamocowane w nakładkę progową Mopara. Wiązka jest w peszlach puszczona w wewnętrzej stronie nakładki przez błotniki, nadkola, zderzak i wchodzi do samochodu przez otwór dla kabla anteny łączac sie z instalacja w skrzynce bezpecznikow pod wolnym slotem - wszystko w peszlach i taśmach. Na razie jest to podpięte poprzez bezpiecznik i przekaznik pod zwykly przycisk w konsoli włącz/wyłącz ale docelowo jak juz będą soczewki w lampach (będzie w nich wlasnie tez dodatkowe osweitlenie takiej samej bawry jak ledy w progach) to dojedzie jeszcze efekt sciemniania/rozjasniania przy otweiraniu/zamykaniu auta z pilota

#127 spinacz25

spinacz25

Kolegunio

• Pomagamy sobie

Napisano 08 sierpnia 2015 - 20:34

Machnąłem sobie dzisiaj takie foto na pamiątkę;D

Załączone pliki

• Załączony plik  32.jpg   97,86 KB   2 Ilość pobrań

#128 Jeżol

Jeżol

VIP

• Pomagamy sobie

Napisano 08 sierpnia 2015 - 21:11

w samochodzie ogólnie jest pociagnięte na nowo ok 40 metrów kabla;p są ta 4 ledy (5x4=20 na stronę) skupione w jeden punkt zamocowane w nakładkę progową Mopara. Wiązka jest w peszlach puszczona w wewnętrzej stronie nakładki przez błotniki, nadkola, zderzak i wchodzi do samochodu przez otwór dla kabla anteny łączac sie z instalacja w skrzynce bezpecznikow pod wolnym slotem - wszystko w peszlach i taśmach. Na razie jest to podpięte poprzez bezpiecznik i przekaznik pod zwykly przycisk w konsoli włącz/wyłącz ale docelowo jak juz będą soczewki w lampach (będzie w nich wlasnie tez dodatkowe osweitlenie takiej samej bawry jak ledy w progach) to dojedzie jeszcze efekt sciemniania/rozjasniania przy otweiraniu/zamykaniu auta z pilota

No kolego szanowny wypas :)
I sposób montażu jak i zdjęcie dzisiejsze :)

#129 Bezimienny Gość.Yodarek_*

Bezimienny Gość.Yodarek_*
  • Guests

Napisano 08 sierpnia 2015 - 21:42

Kuuurde, szacunek. Piękny jest. A opony to tam masz, bo wygląda jakby tylko owienięte fele gumą ;) Pozdrawiam.

#130 spinacz25

spinacz25

Kolegunio

• Pomagamy sobie

Napisano 08 sierpnia 2015 - 21:54

Kuuurde, szacunek. Piękny jest. A opony to tam masz, bo wygląda jakby tylko owienięte fele gumą ;) Pozdrawiam.

Opony są ale w sumie to faktycznie prawie guma nawinięta na felgę;)

a tutaj cała moja gromadka - wszystkie zostały zbudowane u mnie w garażu przez ostanie 3 lata;)

Załączone pliki

• Załączony plik  33.jpg   99,36 KB   2 Ilość pobrań

#131 Jeżol

Jeżol

VIP

• Pomagamy sobie

Napisano 08 sierpnia 2015 - 22:13

To już mam pomysł na zagospodarowanie mojej chatki na polu :)

#132 spinacz25

spinacz25

Kolegunio

• Pomagamy sobie

Napisano 08 sierpnia 2015 - 22:23

nom ja chciałbym też mieć chatkę;) w przyszłym tygodniu przyjeżdża nowy właściciel po bobka (choper ze zdjęcia) więc chciałem sobie je uwiecznić wszystkie razem na;)

#133 tmk

tmk

Przedszkolak

• Pomagamy sobie
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:2.0 A + Gaz
  • Imię:Tomasz

Napisano 09 sierpnia 2015 - 10:57

Pomału robi się z niego cyrk na kółkach  :]

#134 Aischa4

Aischa4

Guest

• Użytkownicy

Napisano 09 sierpnia 2015 - 13:00

[quote name="tmk" post="240229" timestamp="1439114231"]

Pomału robi się z niego cyrk na kółkach :][/quote
Jednemu podoba się natka , drugiemu matka... każdy ma prawo do własnej wizji... chłopak poświęca czas i pieniądze i fajnie, że chce mu się chcieć...
  • indianer lubi to

#135 spinacz25

spinacz25

Kolegunio

• Pomagamy sobie

Napisano 09 sierpnia 2015 - 14:16

Pomału robi się z niego cyrk na kółkach  :]

A tam od razu cyrk:) jakos trzeba przełamać standardy:) nie wszystkim musi się podobać wystarczy ze dla mnie jest dobrze:) dzieki za opinie:)
  • indianer lubi to

#136 indianer

indianer

VIP

• Pomagamy sobie
  •   
  • Rok Produkcji:2008
  • Silnik:HHR LT 2.4 M
  • Imię:TADEUSZ

Napisano 09 sierpnia 2015 - 16:16

Cyrkiem to ja bym tego nie nazwał,już kiedyś pisałem że pitek Kamila według mnie to jeden z ładniejszych pitków o lekko zmienionej formie wyglądu. Robiony z pasją na pewno i przy wkładzie finansowym nie małym,oraz znalezieniu czasu na to wszystko i to jest właśnie   pasja zrobić coś co ciebie właśnie będzie cieszyło. W dzisiejszych czasach możliwości  przeróbek są duże więc czemu z tego nie skorzystać w jakimś stopniu i udoskonalić coś optycznie lub nawet mechanicznie tym bardziej że posiadamy już auta ,które są nie sztampowe i wyróżniają  się z tłumu. Tutaj jeszcze odbiegnę nieco od tematu i dam za przykład posiadaczy motocykli o na przykład  *czoperów* Oni to też upiększają swoje motorki  dodając sakwy, owiewki ,dodając malunki na bakach i wiele jeszcze innych rzeczy .Przez co swoje maszyny robią jeszcze bardziej indywidualnymi.Nie wspominając już o przeróbkach np na takiego "boberka" jaką poczynił też Kamil ze swoim motorkiem i tutaj ma u mnie jeszcze większy   :szacun za swoje umiejętności chęci i poświęcony czas. Na koniec dodam że czy ktoś posiada pitka w nie zmienionej formie czy pitek przybrał formy bardziej indywidualnej najfajniejsze jest to aby mijając się gdzieś na trasie ciapnąć do siebie światełkami ,zapipczeć, pomachać do siebie rąsią z uśmiechem na ustach i w ten sposób pokazać że należymy do takiej fajnej grupy miłośników tego superowego autka jakim jest   PT CRUISER    Tego nam wszystkim życzę.

#137 Aischa4

Aischa4

Guest

• Użytkownicy

Napisano 09 sierpnia 2015 - 16:36

Indianer brawo... mądre posumowanie!!!

#138 olaf folaron

olaf folaron

PT PRO

• Pomagamy sobie
  •   
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2,4 turbo
  • Imię:Olaf

Napisano 09 sierpnia 2015 - 19:42

Spinacz nie przejmuj sie ja tez mam swój cyrk i małpy w nim a jak wiesz niedługo do cyrku dojdzie Vespa dla Żonki i Daytona dla mnie
A to moje małpy
Małpek młodego niepokazuje ale tez ma

Załączone pliki

• Załączony plik  image.jpg   971,4 KB   2 Ilość pobrań
  • Załączony plik  image.jpg   511,66 KB   2 Ilość pobrań
  • Załączony plik  image.jpg   786,36 KB   2 Ilość pobrań
  • Załączony plik  image.jpg   169,09 KB   3 Ilość pobrań

Użytkownik olaf folaron edytował ten post 09 sierpnia 2015 - 19:46

#139 spinacz25

spinacz25

Kolegunio

• Pomagamy sobie

Napisano 09 sierpnia 2015 - 22:33

No czyli nie tylko ja mam cos z glowa:) dobrze widziec:) Twój pt Olaf jest mega kozacki:)

#140 morf

morf

Znawca Tematu

• Przyjaciel forum
  •   
  • Silnik:2.0 M
  • Imię:Marcin

Napisano 10 sierpnia 2015 - 06:44

a tego bobberka to na bazie czego zrobiłeś?