Witam! Mam pewien problem z PTim. 3 lata temu w moim PT 1.6 benz. 2002r zapaliła mi się ikonka w kształcie pioruna. Zatrzymałem się odpaliłem ponownie auto i jeździłem aż do dziś. Dzisiaj podczas ruszania auto straciło moc i prawie zgasło i nagle zaczęła się świecić ta ikonka. Obroty maksymalnie na 2tyś więcej nie. Ikonka mruga. Ponowne odpalanie nie dało rezultatu. Od czego ta ikonka, co mogło się uszkodzić i jak to naprawić. Pozdrawiam i bardzo dziękuje za porady.

Kontrolka "pioruna" ?
Started By
Bezimienny Gość.HubertPT_*
, 29 gru 2013 22:54
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 29 grudnia 2013 - 22:54
Napisano 29 grudnia 2013 - 22:58
zrób odczyt błędów metoda kluczykowa - z fusów nie bedziemy wróżyć
Napisano 29 grudnia 2013 - 23:01
A powiesz mi może jak to zrobić? Świeżo co tutaj jestem na tym forum i nie mam na ten temat pojęcia.
Napisano 29 grudnia 2013 - 23:13
HubertPT,
ak sprawdzić błędy zarejstrowane przez komputer?
Procedura jest następująca: wkładamy kluczyk do stacyjki i trzykrotnie przekręcamy go z pozycji OFF do pozycji zapłonu (to ta w której zapalają się kontrolki gdyby ktoś nie był pewny). Po kilku takich przekręceniach 3-4 (trzeba zrobić to w miarę szybko, ale nie za szybko ;P ) na liczniku kilometrów powinien wyskoczyć ewentualny kod błędu. Jeżeli błędów nie ma, na wyświetlaczu pojawi się -------------, a po chwili "done".
Tempomat wyłaczony i licznik ustawiony na przebieg całkowity
ak sprawdzić błędy zarejstrowane przez komputer?
Procedura jest następująca: wkładamy kluczyk do stacyjki i trzykrotnie przekręcamy go z pozycji OFF do pozycji zapłonu (to ta w której zapalają się kontrolki gdyby ktoś nie był pewny). Po kilku takich przekręceniach 3-4 (trzeba zrobić to w miarę szybko, ale nie za szybko ;P ) na liczniku kilometrów powinien wyskoczyć ewentualny kod błędu. Jeżeli błędów nie ma, na wyświetlaczu pojawi się -------------, a po chwili "done".
Tempomat wyłaczony i licznik ustawiony na przebieg całkowity
Napisano 30 grudnia 2013 - 09:04
hubertpt, jak metoda kluczykowa ci sie done wyswietli to sprawdz czy filtr powietrza jest drozny