Gdzie szukac sterowania centralnym zamkiem...
Bezimienny Gość.Lucasm1600_*
Napisano 22 marca 2009 - 18:39
Mam pytanie kupiłem PT-ka i ma 2 dosyć męczące mankamenty:
1. Nie działa otwieranie auta z pilota (pozostaje tylko z kluczyka)
2. Jest to wersja z szyberdachem który również nie reaguje na wciskanie przycisków sterowania
Z góry dziękuje za jakiekolwiek instrukcję być może ktoś miał podobny problem.
Pozdrawiam
Napisano 22 marca 2009 - 20:11

Napisano 22 marca 2009 - 21:42
Bezimienny Gość.Lucasm1600_*
Napisano 25 marca 2009 - 11:29
Panowie sprawdziłem bezpieczniki i te w komorze silnika i w aucie wszystkie są ok bateria w pilocie tez!
Prawdopodobnie najszybszym rozwiązaniem będzie wyrzucenie centralki sterującej i wstawienie innej ( i tak pilot wisi przy kluczyku najwyżej będzie inny).
A gdzie w tym sprytnym autku znajduje się silnik sterujący szyberdachem (może coś nie jest podłączone)
Pozdrawiam klubowiczów
Napisano 22 listopada 2009 - 15:32
Jak sprawdzić obecność modułu rke - czy trzeba rozbierać deskę rozdzielczą ?
Kupiłem wersję amerykańską z 2004. Do Polski dotarl z jednym tylko kluczykiem i bez pilota

Napisano 10 stycznia 2010 - 00:25
Bezimienny Gość.challenger2008_*
Napisano 10 stycznia 2010 - 16:04
Zdejmij tą konsole od sterowania szyberdachem i tam zobacz. U mnie była odłączona kostka.A gdzie w tym sprytnym autku znajduje się silnik sterujący szyberdachem (może coś nie jest podłączone)
Napisano 24 stycznia 2011 - 11:13
Witam!.
Jak sprawdzić obecność modułu rke - czy trzeba rozbierać deskę rozdzielczą ?
Kupiłem wersję amerykańską z 2004. Do Polski dotarl z jednym tylko kluczykiem i bez pilota(może jednak kiedyś był )
Podłączam sie z tym samym problemem, może kiedyś był, a jeśli tak to bardzo fajnie bo podmienił bym tylko moduł, a tak sie składa że mam jakiś moduł w domu do tego 2 piloty ze scyzorykiem

a też mnie już wkur.... zamarznięty zamek pod pracą wrr...
[ Dodano: 2011-01-26, 13:32 ]
Zagląda ktoś czasami do tego tematu??
Napisano 26 stycznia 2011 - 20:49
Rozebrałem - sprawdziłem , że RKE jest obecny.
Dokupiłem pilota i pewien magik mi go doprogramował.
Napisano 27 stycznia 2011 - 07:53
Ile dałeś za pilota i ten magik ile wziął??
Kupiłeś nowy pilot w chryslerze czy jakiś inny??
Nie dało sie wywalić RKE i wstawić inny sterownik??
Napisano 27 stycznia 2011 - 08:04
Nie wprowadzaj innych użytkowników w błąd , pilot do sterowania jest tylko do wprogramowania na serwisie chryslera lub na oryginalnym komputerze chryslera DRBIII i zaden magik nic nie poradzi jak nie ma przyrzadu.
[ Dodano: 2011-01-27, 08:06 ]
TomuŚ,
Zawsze mozesz wstawic inna centralke , ale ze wzgledu na specyfike instalacji chryslera wiąze sie to z drobnymi przeróbkami
Napisano 27 stycznia 2011 - 08:10
jak pisałem wyżej mam centralkę w domu z 2 pilotami w scyzoryku która i tak leży niepotrzebna a tak bym sobie podmienił...
Napisano 27 stycznia 2011 - 09:12
piloty w scyzoryku maja wbudowany czujnik imo i raczej ich nie wykorzystasz w swoim samochodzie , centralka powinna byc tego samego typu co oryginał a jesli juz to zawsze mozna załozyc dowolne sterowanie centralnym ale wiąze sie to z przeróbkami kabli i oswietlenia wnetrza - jesli oryginalne sterowanie z z wkładki nie działa ,a jesli działa to tylko podłaczenie kabli i zadnych przeróbek, poprostu dokładasz dodatkowy moduł radiowy.
Napisano 27 stycznia 2011 - 09:56
Napisano 27 stycznia 2011 - 10:09
centralny zamek działa bez problemu tak jak np w 300m raz przekręcam kluczyk to otwierają sie tylko jedne drzwi, dwa razy otwierają sie wszystkie.
Napisano 27 stycznia 2011 - 10:24
jakos nie rozumiem "byl" jest?,,,"dziala" , funkcjonuje? czy nie?z góry zakładam że centralny na pilota u mnie był i działa, czyli muszę dokupić taki najzwyklejszy sterownik z pilotami?? czy jakiś konkretny jest to moduł?? możecie mi wskazać np na allegro??
centralny zamek działa bez problemu tak jak np w 300m raz przekręcam kluczyk to otwierają sie tylko jedne drzwi, dwa razy otwierają sie wszystkie.
Napisano 27 stycznia 2011 - 10:28
Nie dawno kupiłem pitka, mam 1 kluczyk bez pilota, a mam centralny zamek, chce wstawić moduł do sterowania pilotem. centralny działa, a zakładam że pewnie był tez pilot ale wiadomo jak to bywa z autami z za oceanu, do PL trafiają najczęściej z 1 kluczykiem i nie koniecznie z pilotem.
Napisano 27 stycznia 2011 - 10:54
zaraz bo czegos nie rozumiem, jesli jestem w bledzie to przepraszam ale czytam od poczatku, moze literowka jakas ale nie sadze, wiec skpro masz 1 kluczyk bez pilota a auto jak widze w opisie jest przedliftowe nie z sentrykejem to jak chcersz sterowac... czym? i co?a czytałeś od początku co pisałem???
Nie dawno kupiłem pitka, mam 1 kluczyk bez pilota, a mam centralny zamek, chce wstawić moduł do sterowania pilotem. centralny działa, a zakładam że pewnie był tez pilot ale wiadomo jak to bywa z autami z za oceanu, do PL trafiają najczęściej z 1 kluczykiem i nie koniecznie z pilotem.
http://www.chrysler.... ... y_key.html
Napisano 27 stycznia 2011 - 11:37
Napisano 27 stycznia 2011 - 11:44
proponujeci zebys sobie po prostu zalozyl"alarm" sterowany zewnetrznym pilotem ze tak powiem dodatkowo alarmista wpina sie w szyne wg schematu otrzymanego od producenta alarmu, wtedy bedziesz miec po problemie za jakies 300 zlotych... i po sprawiwe
pzdr!